|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oh, to (ne)zaposlovanje!
26.5.2011 10:42:49   
BarbaraO
Saj kaj drugega, kot da pojamram, mi najbrž ne preostane. Po tretjem otroku sem ostala brez službe in že od februarja iščem delo, pošiljam prošnje,... In še vedno nič. Očitno je res tak naval na službe, da mi, ki nismo iz LJ ali bližnje okolice, sploh ne pridemo zraven. Do sedaj sem imela dva razgovora v prvem krogu in potem konec. Iščem nekaj za visokošolsko izobrazbo v smeri nabave, komerciale, financ... Me kar zvija v trebuhu, ko pomislim, kaj bom naslednji mesec, ko ne bo več nadomestila z Zavoda. Pa še počitnice so pred vrati... in dopusti... in morje... Vem, da vas je še veliko takšnih.

Pa vseeno: če katera, ki bo tole prebrala, ve za kakšno delo, naj mi prosim sporoči. HVALA!

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oh, to (ne)zaposlovanje!
26.5.2011 15:13:02   
Lunca1
user posted image user posted image user posted image

z začetkom julija bom tudi jaz na istem kot ti, iščem tudi že od marca, do sedaj sem bila pa na 3 razgovorih

Upam da se za nas kmalu kaj najde.

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.5.2011 9:30:03   
pikica*
Verjamem, da ni lahko. Mi trenutno iščemo nekoga za področje komerciale, vendar žal pridejo v upoštev samo iz LJ in bližnje okolice - pač stroški. Bi ti pa svetovala, da vsako prošnjo res prilagodiš podjetju, v katerega prošnjo pošiljaš. Preveč je  namreč površno napisanih prošenj, poleg tega pa se na razpisano mesto javljajo ljudje, ki nimajo ne ustrezne izobrazbe, ne ustreznih izkušenj (pri čemer izkušnje postavljamo pred izobrazbo). Poskusi tudi s pošiljanjem prošenj na podjetja, ki se ti zdijo zanimiva, vendar nimajo aktualnih razpisov. Včasih imaš lahko srečo. 

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.5.2011 10:03:03   
ALWAYS LARA
js sem nabavnica in so me zdajle v roku enga tedna 2x klical iz manpower če še rabim delo..prvič je blo za nabavo v baumaxu se mi zdi, za drugo pa niti vprašala nisem za koga iščejo, ker imam službo in ne želim menjat. so pa vedno dobil moje podatke na mojedelo.com, kjer imam objavljen protfelj.
tako, da če še nimaš svojih podatkov na mojedelo.com, jih hitro vpiši, potem pa kličeš lahko še na manpower, če še iščejo.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.5.2011 13:15:22   
lidija***
Tudi jaz sem bila lani na istem. Trije otroci in sem kar nekaj časa rabila, da sem našla delo. Delam na zavarovalnici, zavarovalnice iščejo vse po vrsti. Pojdi na internetno stran pod zaposlitev in se prijavi.. Marsikdo reče, da ni za to delo, vendar boljše kot brez službe.. Potem boš pa tako videla, če se boš našla..
Veliko sreče!!

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.5.2011 10:10:51   
Anonimen
BarbaraO, ne vem, iz kje si. Kolegica, ki tudi ni iz Ljubljane, je podobno dolgo kot ti iskala službo, dva majhna otroka, bolj specifična branža - in jo je našla. Ampak je bila res aktivna, klicala, hodila na agencijo, "težila", sama spremljala, in selektivno hodila na razgovore. Če samo pošiljaš prošnje, to definitivno ni dovolj. Področje, kjer delo iščeš, zahteva aktivne ljudi, ki kaj naredijo tudi sami od sebe, ne samo čakajo na odgovor.

(odgovor članu BarbaraO)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.5.2011 11:57:58   
Češnca
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Verjamem, da ni lahko. Mi trenutno iščemo nekoga za področje komerciale, vendar žal pridejo v upoštev samo iz LJ in bližnje okolice - pač stroški. Bi ti pa svetovala, da vsako prošnjo res prilagodiš podjetju, v katerega prošnjo pošiljaš. Preveč je  namreč površno napisanih prošenj, poleg tega pa se na razpisano mesto javljajo ljudje, ki nimajo ne ustrezne izobrazbe, ne ustreznih izkušenj (pri čemer izkušnje postavljamo pred izobrazbo). Poskusi tudi s pošiljanjem prošenj na podjetja, ki se ti zdijo zanimiva, vendar nimajo aktualnih razpisov. Včasih imaš lahko srečo. 

No in tule bi se človek kar zjokal!!!! In KJE pa KDAJ naj potem človek PRODOBI te IZKUŠNJE?!?!?!?!?!?! Res bi rada vedela.
Poleg tega so pa na 1. mestu še poznanstva... user posted image  Pa smo tam, kjer smo. Hvala lepa. user posted image

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.5.2011 22:33:37   
petra87
Češnca samo vprašanje - koliko jih je pa takih ki sicer diplomirajo, ampak do diplome (po možnosti do 30 leta) niso delali nikjer, razen mogoče na delavnih mestih, ki niti približno ne ustrezajo izobrazbi in smeri. Po vsej verjetnosti v kakem lokalu.

Kolegica je imela podobne probleme, pa je vztrajala in si po pol leta iskanja našla zaposlitev za svojo dipl. izobrazbo in dobro plačo. je pa res rekla, da se je kar malce namučila, da je dobila službo.

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.5.2011 23:06:05   
Češnca
IZVIRNO SPOROČILO: petra87

Češnca samo vprašanje - koliko jih je pa takih ki sicer diplomirajo, ampak do diplome (po možnosti do 30 leta) niso delali nikjer, razen mogoče na delavnih mestih, ki niti približno ne ustrezajo izobrazbi in smeri. Po vsej verjetnosti v kakem lokalu.

Na splošno ne bi vedela; sama ne poznam nobenega, ki ni delal nikjer, ogromno pa takih, ki s(m)o delali na del. mestih, ki niti približno niso ustrezala izobrazbi (pa nobeden od teh v lokalu). Žal sama tudi po diplomi še nisem imela možnosti delati tistega, kar sem študirala! Poznam pa vsaj dva primera, ki se ukvarjata s takšnim delom, pa njuna izobrazba niti približno ni ustrezna, celo izkušenj na začetku ni bilo nobenih, so bila pa poznanstva. Pa da ne bo pomote: fajn za oba!

(odgovor članu petra87)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.5.2011 23:19:49   
Mini2
Še jaz pristavim svoj piskerček.

Brez službe sem od februarja letos, ker je podjetje šlo v stečaj. Letos bom dopolnila 30 let in imam 18 mesečnega otroka ter sem brez vsakršnega nadomestila oz. že od marca čakam odgovor iz zavoda za zaposlovanje ki je mojo pritožbo glede nadomestila poslalo na 2. st. sodišče. Ja to je naša preljuba Slovenjia.

Od februarja sem napisala že čez 130 prošenj in nisem bila niti na enem razgovoru. Končano imam visokošolsko izobrazbo ekonomske smeri in 5 let delovnih izkušenj. V meni je ugasnila še zadnja iskrica upanja glede službe user posted image

"Zavod za zaposlovanje je kraj kjer se končajo sanje" (Adi Smolar), pa še kako prekleto res je...

< Sporočilo je popravil Mini2 -- 28.5.2011 23:21:28 >

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.5.2011 9:04:22   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: Mini2

Od februarja sem napisala že čez 130 prošenj in nisem bila niti na enem razgovoru.

Glede na to, da nisi bila povabljena še na noben razgovor, bi na tvojem mestu najprej preverila, če je kaj narobe s tvojo prošnjo. Ali pa jo mogoče pošiljaš kar vsevprek, tudi za delovna mesta, katerim ne ustrezaš?

(odgovor članu Mini2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.5.2011 9:09:01   
blaža
Punce ne obupat user posted image . Meni je po skoraj 7ih letih brezposelnosti ( da ne bo pomote, ves čas sem delala, le službe nisem imela), no v glavnem po skoraj 7ih letih truda, mi je pa končno ratalo, da so me vzeli. Po poklicu sem ekonomski tehnik, delala sem pa na tem, da me vzamejo za slaščičarko, ker sem si tega od nekdaj želela in sem se matrala 12 let z mojimi tortami,.. in končno so me opazli in me zaposlili.

Res, da je blo včasih težko, je bil dan, ko sem bla slabe volje, malo depresivna, ampak že naslednji dan, sem prišla k sebi, in šla dalje,..

ne obupat. user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.5.2011 9:13:52   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: Češnca

No in tule bi se človek kar zjokal!!!! In KJE pa KDAJ naj potem človek PRODOBI te IZKUŠNJE?!?!?!?!?!?! Res bi rada vedela.
Poleg tega so pa na 1. mestu še poznanstva... user posted image  Pa smo tam, kjer smo. Hvala lepa. user posted image

Kar se poznanstev tiče - za javno upravo to verjetno res velja - za gospodarstvo pa ne. Kdo pa bi bil tak bedak, da bi zaposlil nekoga samo zato, ker ga pozna?user posted image Vsak človek stane in vsak podjetnik, ki zna seštet 1+1 ve, da potrebuje človeka, ki bo v podjetje prinesel več kot pa ga ta stane. Torej poznanstva tukaj ne štejejo veliko.

Izkušnje - verjamem, da je težko dobiti službo brez izkušenj. Ampak v podjetju kot je naše (16 zaposlenih) si težko privoščimo človeka brez izkušenj, ker bi zanj porabili preveč časa za uvajanje. Potrebujemo človeka, ki bo prišel in v relativno kratkem času začel samostojno delat.  Bi pa vsekakor poklicala na razgovor tudi  koga, ki bi recimo napisal, da v praksi sicer izkušenj še nima, bi pa s svojo prošnjo znal "prodati" samega sebe. Nekoga, ki bi mi dal vedet, da se tudi samoiniciativno izobražuje na področju dela, za katerega iščemo novega sodelavca in bi njegova prošnja izstopala od ostalih. Žal pa je večina prošenj čisti štanc - isti tekst se pošilja v veliko ali malo podjetje, po možnosti ljudje niti ne pogledajo s čim se podjetje ukvarja itd. Če prošnja ne pritegne z ničemer, človeka seveda ne pokličeš na razgovor. Idealno bi bilo, če bi lahko vsakega, ki pošlje prošnjo, poklical na razgovor, ampak bi bilo tega čisto preveč.

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.5.2011 9:15:55   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Punce ne obupat user posted image . Meni je po skoraj 7ih letih brezposelnosti ( da ne bo pomote, ves čas sem delala, le službe nisem imela), no v glavnem po skoraj 7ih letih truda, mi je pa končno ratalo, da so me vzeli. Po poklicu sem ekonomski tehnik, delala sem pa na tem, da me vzamejo za slaščičarko, ker sem si tega od nekdaj želela in sem se matrala 12 let z mojimi tortami,.. in končno so me opazli in me zaposlili.

Res, da je blo včasih težko, je bil dan, ko sem bla slabe volje, malo depresivna, ampak že naslednji dan, sem prišla k sebi, in šla dalje,..

Evo, tipičen primer kako se delauser posted image . Žal je trajalo precej dolgo, ampak o tem govorim. Človek mora pokazat, da je s srcem pri stvari. Ni pomembna izobrazba, temveč izkušnje, znanje.
Blaža, čestitke za novo službo. Prepričana sem, da boš v njej uživalauser posted image .

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.5.2011 9:28:30   
blaža
hvala Pikica user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.5.2011 9:47:09   
sazi

Se kar strinjam s pikico*.

Drugače pa, kar se izkušenj tiče - v manjših podjetjih res težje dobiš delo kot začetnik, večja podjetja pa pogosto sploh nimajo razpisov v javnih medijih, ampak imajo razpise objavljene na svojih spletnih straneh. Mogoče niti razpisa ne, mapak kar splošni obrazec v stilu "Želite delati za nas? Izpolnite obrazec..." Tako sem 1. službo dobila jaz - sicer za ultra mizerno plačo - takrat minimalno - precej nižjo od zdajšnje minimalne, za 7. st. izobrazbe. Ampak začetek je bil...
Poznanstva pa ne pomagajo kaj dosti.

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.5.2011 10:25:23   
Češnca
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

user posted image Čestitam!!! user posted image

Kar se poznanstev tiče - za javno upravo to verjetno res velja - za gospodarstvo pa ne. Kdo pa bi bil tak bedak, da bi zaposlil nekoga samo zato, ker ga pozna?user posted image Vsak človek stane in vsak podjetnik, ki zna seštet 1+1 ve, da potrebuje človeka, ki bo v podjetje prinesel več kot pa ga ta stane. Torej poznanstva tukaj ne štejejo veliko.

Izkušnje - verjamem, da je težko dobiti službo brez izkušenj. Ampak v podjetju kot je naše (16 zaposlenih) si težko privoščimo človeka brez izkušenj, ker bi zanj porabili preveč časa za uvajanje. Potrebujemo človeka, ki bo prišel in v relativno kratkem času začel samostojno delat.  Bi pa vsekakor poklicala na razgovor tudi  koga, ki bi recimo napisal, da v praksi sicer izkušenj še nima, bi pa s svojo prošnjo znal "prodati" samega sebe. Nekoga, ki bi mi dal vedet, da se tudi samoiniciativno izobražuje na področju dela, za katerega iščemo novega sodelavca in bi njegova prošnja izstopala od ostalih. Žal pa je večina prošenj čisti štanc - isti tekst se pošilja v veliko ali malo podjetje, po možnosti ljudje niti ne pogledajo s čim se podjetje ukvarja itd. Če prošnja ne pritegne z ničemer, človeka seveda ne pokličeš na razgovor. Idealno bi bilo, če bi lahko vsakega, ki pošlje prošnjo, poklical na razgovor, ampak bi bilo tega čisto preveč.

1. Nekaj izkušenj sicer imam, ampak očitno veliko premalo. In ja, žal, v mojem primeru imajo prednost poznanstva!!! Vem, ni dvoma!
2. Tudi moj mož dela v majhnem podjetju in na začetku ni imel nobenih izkušenj s komercialo (zelo dobro pa pozna tisto, kar prodaja - izobrazba), pa so ga vzeli. In jim ni žal, rezultate je zelo hitro pokazal.
Tudi prijateljica je v začetku letošnjega leta začela delati na del. mestu, za katerega nima nikakršnih izkušenj. V majhnem podjetju. Preko zvez. In sem ful vesela zanjo! user posted image  
3. Na precej razgovorih sem bila, žal pa v zadnjem času niti na prošnje ne odgovarjajo. user posted image  In tudi na samem razgovoru + testiranju se mi je že zgodilo, da je vmes z zamudo prišel nekdo, pozdravil z "živjo, se dolgo nisva videla" (v tem kontekstu pač) in ta oseba je tudi dobila službo. Sama sem točno v tem primeru popolnoma ustrezala razpisnim pogojem. Poznanstva!!! user posted image
4. Jasno mi je, da ne bodo vsakega vabili na razgovor. V tem sploh ne vidim problema. Odgovorili bi pa lahko! No, ja, lahko...

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Se kar strinjam s pikico*.

Drugače pa, kar se izkušenj tiče - v manjših podjetjih res težje dobiš delo kot začetnik, večja podjetja pa pogosto sploh nimajo razpisov v javnih medijih, ampak imajo razpise objavljene na svojih spletnih straneh. Mogoče niti razpisa ne, mapak kar splošni obrazec v stilu "Želite delati za nas? Izpolnite obrazec..." Tako sem 1. službo dobila jaz - sicer za ultra mizerno plačo - takrat minimalno - precej nižjo od zdajšnje minimalne, za 7. st. izobrazbe. Ampak začetek je bil...
Poznanstva pa ne pomagajo kaj dosti.

Tudi to sem že poskusila! Rada bi delala!
Vse prepogosto pa dobim odgovor, da imam previsoko izobrazbo.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.5.2011 14:05:12   
pikica*

2. Tudi moj mož dela v majhnem podjetju in na začetku ni imel nobenih izkušenj s komercialo (zelo dobro pa pozna tisto, kar prodaja - izobrazba), pa so ga vzeli. In jim ni žal, rezultate je zelo hitro pokazal.

Očitno jih je že na razgovoru prepričal - pokazal, da pozna vsebino, področje dela.

3. Na precej razgovorih sem bila, žal pa v zadnjem času niti na prošnje ne odgovarjajo. user posted image  In tudi na samem razgovoru + testiranju se mi je že zgodilo, da je vmes z zamudo prišel nekdo, pozdravil z "živjo, se dolgo nisva videla" (v tem kontekstu pač) in ta oseba je tudi dobila službo.

V zasebnem sektorju se mi to zdi kar malce neverjetno - če bi vedela koga mislim zaposlit, drugih sploh ne bi klicala na razgovor - razpis bi dala ven samo formalno (ker je to pač treba) in tukaj bi se zgodba zaključila. Zakaj bi sam sebi kradel čas z razgovori, če veš koga boš zaposliluser posted image ?

Opažam pa, da so (smo) ljudje vse premalo samokritični (ne trdim, da je tudi v tvojem primeru tako). Veliko prošenj je res "neužitnih" in res me zanima, koliko teh prosilcev se pritožuje, da službe ne dobijo, ker se itak zaposljuje samo preko poznanstev. Češnca, tebi bi svetovala samo to, da poskusi biti s prošnjo drugačna od ostalih, vsako prošnjo prilagodi podjetju, v katerega jo pošiljaš, ne išči službe samo preko razpisov, dobro preberi razpis in izpostavi predvsem izkušnje (ali pa poznavanje področja, morebitna dodatna izobraževanja, pokaži, da poznaš literaturo s tega področja itd.) s področja, na katerega se razpis nanaša. Vem pa, da je težko najti službo. Sploh za žensko z majhnim otrokom.

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.5.2011 21:39:04   
Poka
Jaz npr. tudi v svoji stroki težko dobim službo, ker se jo da samo preko vez. Pa sploh se mi nekako zdi, da sem popolnoma falila :)) No, zato se potem ne obremenjujem preveč, ampak sem vedno vedela, da bom mogla delo najt sama. Imam tudi rada svobodo in rada odločam o stvareh, zato sem se vrgla bolj v podjetniške vode.

Je pa tako - mala podjetja bodo sigurno najverjetneje vzela kakega, ki ga poznajo in ki ima po možnosti še izkušnje. Vsaj tako je pri nas... Pri nas niti nihče od nas ni zaposlen, ker si vsi izplačujemo denar glede na dobiček in koliko kdo naredi - kar je tudi motivacija. V bistvu bomo zaposlili nekaj ljudi, ampak v proizvodnji in na montaži. Ampak monterji npr. so raje plačani glede na vsak posel, ker se jim bolj splača.

Mi npr. iščemo komercialiste in ga npr. takoj zaposlim takega, ki lahko proda vsaj za 10 000 EUR mesečno, zato da mu recimo lahko daš plačo okrog 1000 do 1500 eur neto - to je že sicer zelo fajn plača, glede na to da pri 10 000 EUR podjetje nima ne vem kakega dobička. Mi nimamo sploh komercialistov zaposlenih, ker v bistvu imamo same taka, ki nebi želeli bit, večinoma imajo izkušnje in od prej keke s.p. in se jim ne i splačalo na fiksno plačo.

Tako kot je ena rekla, ne moreš tvegat pri teh stvareh, če si malo podjetje. Npr. moja starša sta brez službe, pa sta delala v isti branži, nista pa dobra v komerciali in pač sem jima dala vedet, da se bosta mogla sama znajt, kot se moram tudi sama.

Komercialisti, za moje pojme, sploh ne bi smeli bit redno zaposleni na firmah, ker poznam firme, ki dobesedno propadajo zaradi tega, ker jih je nekaj takih, ki sploh niso za to in mislijo, da je to samo dvigovanje telefonov. Ne, to je delo na terenu, teženje strankam, aktivnop prodajanje, za marsikoga ni. No. npr. zame je pa to sanjski poklic :)) Pa sploh je od dobrih komercialistov odvisen obstoj podjetja, zato npr. bi morali bit fajn nagrajeni za delo. Mi jim res damo procente, ki mislim, da jih verjetno nima nobeno podjetje v tej branži, ampak se mi zdi, da se splača.

Drugače pa, sigurno vsaka zna kaj delat, kar bi se dalo prodat ali delat. Pa odpreš svoje podjetje - zelo fajn je it v kak podjetniški inkubator in če se s tem prvič soočaš, tam razviješ svojo idejo, če je dobra, še dobiš kaka sredstva (ta so sicer bolj skormna...).

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.