Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 24.5.2011 9:41:38
|
|
|
|
NatašaC
|
Moj fantek naj bi s 1.9. šel v vrtec. Star je 9 mesecev, pa niti sedi še ne, se ne plazi itd. Ker hodiva v razvojno in na fth, sem zaradi njega razmišljala o podaljšanju porodniške. Potem sem se malo pozanimala in izvedela, da naj ga mesto v vrtcu NE bi čakalo, če podaljšam porodniško. Vrtec pa nujno potrebujem (je čakalna vrsta sicer), tako da v primeru, da ga mesto ne čaka, pač ne bomo podaljšali porodniške in bo moral v vrtec. A katera ve, kako je s tem, a ti morajo obdržati mesto v vrtcu, če dobiš podaljšano porodniško (občina Litija). Na občini so mi rekli, da ne. Kam naj se še obrnem, kdo je pristojen za to? Prosim za pomoč.
|
|
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 24.5.2011 9:44:50
|
|
|
|
sky77
|
Kaj pa če bi za 2 meseca vzela rezervacijo?
|
|
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 24.5.2011 9:52:02
|
|
|
|
NatašaC
|
Pri nas se rezervacijo lahko vzame samo med poletnimi počitnicami. In kam naj ga bi potem dala - jaz moram v službo. Dopusta pa tudi ne morem koristit, ker delam v šolstvu in smo na dopustu lahko samo med počitnicami (kar tudi bom od sredine avgusta do začetka septembra).
|
|
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 24.5.2011 10:07:38
|
|
|
|
3x mami
|
mogoce se obrni na obcino in vprasaj, kako je s tem. pa pediatra oz fizioterapevtko vprasaj za mnenje glede podaljsanja porodniske - ce je potrebno.
|
|
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 24.5.2011 10:08:09
|
|
|
|
mate0ja
|
Kaj pa če bi vseeno podaljšala porodniško, vpisala otroka, šla z njim za dva dni tja in potem kao bolniška. Če dobiš od zdravnika potrdilo, da je otrok bolan te oprostijo dela plačila. Veš koliko otrok je konstantno bolnih in jih po več mesecev ni v vrtcu pa imajo še vedno mesto tam. Edino nekaj je pač treba plačevat.
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 24.5.2011 11:09:36
|
|
|
|
kristinaj
|
pogovori se s p, pri nas napišejo opravičilo za odsotnost in ti oprostijo plačilo vrteca... glede na to, da si pa na porodniši oz. podaljšani porodniški (če boš) ti vrtec ne pripada.... ej... tvojemu fantku verjetno bolj koristi podaljšanje porodniške in vaje na katere hodi, kot pa vrtec, pa ja je otrok na prvem mestu... in če ne boš morala poiskati varuško, ki ga bo vozila na razvojno itd... kaj pa če bi ga kasneje vpisala, ko ti poteče porodniška in bo kakšno prosto mesto? ali pa boš za pol leta poiskala varuško... kaj pa babice, dedki,tete strici, ni nobenega ki bi ahtal pol leta?
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 24.5.2011 11:34:51
|
|
|
|
sazi
|
Ne vem, če kje piše, ampk meni so v vrtcu (MOL) rekli, da če bom imela podaljšano, naj samo potrdilo prinesem in jih pravočasno obvestim, da mesto bo pa čakalo (pa je bil ogromen naval).
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.5.2011 16:07:59
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 24.5.2011 16:12:53
|
|
|
|
SILVA
|
Mi smo imeli podaljšano porodniško in nas mesto v vrtcu ni čakalo ampak je pa sine v tem času zelo veliko napredoval, da mi ni bilo žal. Je bilo pa to sicer 6 let nazaj.
|
|
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 7.6.2011 9:21:57
|
|
|
|
NatašaC
|
Hvala vsem za predloge, ma bo moralo bit kar tako, da bo treba v službo in v vrtec. Če podaljšam porodniško mesta v vrtcu sigurno ne dobim več (mogoče jeseni naslednje leto, pa še to vprašanje), tako da tega si ne bom privoščila. Privat varstvo mi pa čisto nič ne diši, ker ne zaupam kar eni tetki, veliko bolj vzgojiteljicam, ker jih tudi osebno poznam. Pa vem, da se bojo z otrokom bolj ukvarjale kot pa kar ena, ki ma kao privat varstvo. Dobro varuško pa tuki v teh rovtah dobit, ma ne bom niti iskala. Sorodniki ne pridejo v poštev, ne morejo. V razvojno in na fizioterapijo bova pa popoldan hodila. Bomo že zrihtali. Mali bo pa tudi zrastu. V naši občini se pač ne da, razen če bi šla za 4 ure na porodniško in za 4 ure delat. Sam to pa spet ne pomaga dosti, ker delam v šolstvu in tam ene stvari moraš naredit in bit zraven, tut če si sam kao za 4 ure. Popoldanske govorilne in učiteljski zbori pa trajajo. :| Hvala za komentarje.
|
|
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 7.6.2011 9:23:08
|
|
|
|
NatašaC
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja Kaj pa če bi vseeno podaljšala porodniško, vpisala otroka, šla z njim za dva dni tja in potem kao bolniška podpis. To je pa kršenje zakonodaje, smo tako majhna vas, da ni varjante, da bi to naredila, pa še v službi sem v isti ustanovi kjer je vrtec. :)
|
|
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 7.6.2011 9:35:32
|
|
|
|
Sa.Ka
|
Pri moji prvorojenki v skupini je od enga fantka mamica dobila podaljšano porodniško in mesto ga je čakalo! Ker so skupinice sestavili avgusta, mamica pa je dobila podaljšano porodniško prve dni v septembru. Pediater je napisal potrdilo, da bo odstoten otrok več kot 10 dni iz zdravstvenih razlogov in tako so plačali samo rezervacijo. Vse se da lepo pogovorit.
|
|
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 17.6.2011 14:34:47
|
|
|
|
Patty81
|
Uf, na to pa sploh pomislila nisem - da se ne bi dalo vrtca rezervirat za kak mesec. Tudi meni bodo mogoče podaljšali P. Ne vem, zaenkrat čakam na datum v razvojni pa bomo videli, kaj bodo rekli. Moj pikec se pri 8,5m ne plazi in je dala napotnico za razvojno. Jaz sem še kr malce v šoku zaradi tega...mislim, ni se mi zdel, da je tak big deal, da bi zaradi tega moral na fizio... Se bom pozanimala, kako je pri nas.
|
|
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 19.6.2011 20:30:59
|
|
|
|
cukica
|
Patty81 ne obupaj,...Naš malček hodi tudi na fizioterapijo in v sredo greva v razvojno,ker se zvija in daja glavico full nazaj.Do sedaj sva bila 2 na fizioterapiji in tudi doma delava vse te vaje,ki so nama jih pokazali in se stanje res izboljšuje,....
|
|
RE: podaljšanje porodniške - mesto v vrtcu 19.6.2011 22:25:32
|
|
|
|
Sa.Ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Patty81 Uf, na to pa sploh pomislila nisem - da se ne bi dalo vrtca rezervirat za kak mesec. Tudi meni bodo mogoče podaljšali P. Ne vem, zaenkrat čakam na datum v razvojni pa bomo videli, kaj bodo rekli. Moj pikec se pri 8,5m ne plazi in je dala napotnico za razvojno. Jaz sem še kr malce v šoku zaradi tega...mislim, ni se mi zdel, da je tak big deal, da bi zaradi tega moral na fizio... Se bom pozanimala, kako je pri nas. Da se otrok ne plazi ni nič hudega,samo pustite ga, da se sam razvija, na tleh seveda. naša je splazila pri 11 mesecih, v enem mestu so šle vse faze do hoje. res je šlo hitro. Nismo nič hodili na FT, ker je bilo sicer vse ok z njo, pač ni hotela plazit, je šla samo po vojaško.
|
|
|
| Stran: [1] |
IME ZA FANTKAguglaKatero ime za fantka bi izbrali?Filip (
34%)
Maks (
15%)
Oskar (
20%)
Matic (
25%)
Tristjan (
6%)
Število vseh glasov: 339Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!