|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Babica in dedek
23.5.2011 14:18:39   
Banka Koper
Zdravo,
smo družina, ki živi uro stran od babice in dedka. Žal se vidimo bolj poredko in to samo med vikendi. K njima prihajamo na obisk 1x mesečno, za celi vikend ( od petka zvečer do nedelje zvečer ).
Mene osebno vse bolj jezi in žalosti, ker opažam, da tudi v času, ko smo pri njih na obisku se nam žal ne posvečata. Vem, da živita svoje življenje in imata svojo rutino ampak še tisti vikend, ko smo na obisku ne moreta iz svojega življenja in se malo poigrati z otroci. Včasih si želim, da bi malo se ustavila in se pogovarjala z nami in otroci in se malo tudi zanimala za nas. Tako, pa vikende odhajam ( jaz osebno ) jezna in razočarana in vedno si govorim, da ne bom nekaj časa prišla več na obisk.
A so vaši dedki in babice tako odstoni in ne zainteresirani ko pridete na obisk ?

Najlepa hvala za mnenje. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Babica in dedek
23.5.2011 14:32:27   
Katy78
Zakaj pa greste tja za cel vikend? Sploh če stanujejo tako blizu (kaj pa je 1 ura)? user posted image Mogoče jima je pa to preveč naenkrat... Moja tašča in tast živita 10 minut (z avtom) stran od nas, moji starši pa slabe pol ure stran od nas, pa mi niti na kraj pameti ne pade, da bi šli tja za cel vikend. Gremo na kakšen obisk in to je to... Kadar smo tam, se svojemu vnuku posvečajo na polno. Ne vem, pogovorite se, kaj jima ustreza in kaj ne...

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 23.5.2011 14:33:32 >

(odgovor članu Banka Koper)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2011 14:44:36   
pety78
Ura stran????user posted image user posted image Moji so uro in pol stran, pa gremo večkrat zjutraj tja in zvečer nazaj.

Na tvojem mestu bi počakala na vabilo in šla tja zgolj za en dan. Pa seveda odkrito povedala, zakaj in kako se počutim.

Pogovor, pogovor. ....

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
23.5.2011 15:04:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
23.5.2011 15:11:10   
nusi
joj zdej se že ponavljam user posted image , ampak sej pr nas je isto, živita ene 10 minut stran pa nimata nikol cajta, tko pač to je

Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
23.5.2011 16:52:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2011 20:31:55   
petruska
pri nas je enako, samo da gremo enkrat na mesec samo v nedeljo, od enih 11. pa do 17. ure. Babi vedno samo pospravlja, obeša perilo, skozi nekaj meša. Vem, da to dela vsak dan, zato tudi meni gre na živce, da to dela tudi tiste par ur, ko se vidimo na mesec.
Ko pa kliče in vabi pa otrokom vedno govori, kdaj pridejo, pa da komaj čaka, da jih vidijo, pa da naj čim prej pridejo, ker da komaj čaka, da jih vidi,...samo, da nas dobi na obisk, ko smo pa tam pa, ji je itak vseeno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.5.2011 7:59:48   
t5t6
Meni se ura stran res ne zdi dosti. Ne vem moja mama se vsako jutro vozi 35 min, da pride k nam čuvat vnukinjo, pa to dela z veseljem. Jaz bi na vašem mestu večkrat skočila na obisk za kakšno urco, pa mogoča kdaj pustite same otroke na počitnicah, ker če vas ne bo zraven se jim bodo sigurno bolj posvečali. Je pa res da nekateri redki pač tega ne znajo oz ne zmorejo.

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.5.2011 8:37:56   
dreamhorse
Moja tašča je doma 500 m stran, pa vsaki dan gre mimo moje hiše, pa smo skupaj samo 1x na leto, ko ima njena vnukinja (moja hči) rojstni dan. Potem pa se čudi, zakaj mala noče k njej. Na rd pride, se naje in gre.
Pa idi tja samo za par uric, kot so že predhodnice rekle. Če ni interesa, ga pač ne moreš izsilit.

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 24.5.2011 8:38:24 >

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.5.2011 9:46:22   
liliana
Ne vem no.....probaj si predstavljati, da onadva prideta k vam za cel vikend vsak mesec......a bi se non stop aktivno ukvarjala z njima.....ali pa bi vseeno kuhala, ju stregla od spredaj in zadaj, zalivala rože, postiljala.......

Starejši ljudje imajo pač tudi svojo rutino in ne moreš vedno pričakovati, da prav tisti vikend, ko smo mi tam da se nam pa 100 % razdajo......

Ne vem no, meni bi bilo tudi obremenjujoče, če bi bila moja tašča in tast ali pa mama in oče na mesec enkrat od petka do nedelje pri meni na obisku......imam tudi jaz svojo rutino........ 

Če so le eno uro stran od vas, po moje komot greste vsak vikend za nekaj ur tja......razen če so vam finance in  bencin tak problem, da potem to želite najbolj optimizirati in s čim manjšimi stroški potovati k babici in dedku.......

Neposredna povezava do sporočila: 10
24.5.2011 10:46:59   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
enako pri mojem fotru. pa se takrat, ko smo tam, je ves zivcen, ker rusimo njegov red. in vsakic, ko smo tam (cca. 2 -3x letno), mi je zal, da smo prisli. zato tud ne grem k njemu pogosteje.

zadnje čase mam možnost to podrobno opazovat in ti povem, da so eni ljudje, ki so vezani na rutino do te mere, da postanje živčni, če se poruši. dokler se ne navadijo novega reda, bo vse bed. potem jih pa z novega ne premakneš (ko se navadijo). posledično je vse kriza za njih, kar ni del rutine. spremenit tak način percepcije in razmišljanja je pa ful težko (še posebej, če osebek ne sodeluje).

mislim, da ne smeš (pri obisku takega človeka) nič pričakovat in vzameš tisto kar so spodobni dat - svojo prisotnost v svoji meri. koneckoncev se je treba zavedat, da so tukaj omejeno časa na tem svetu in da jih obiščemo, da jih vidimo, tudi če so polni napak (ali pa ne, nima veze). ko bodo v grobu, bo za vse prepozno - tudi za obisk pri "čudnem dedku"..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.5.2011 10:51:23   
mateyka
pa za razmislit - ko ste tam z otroci; mogoče je vseeno drug občutek, če delaš in prčkaš po svojih opravkih, zraven pa letajo okoli otroci, ali pa če to delaš sam, v tišini. možno je, da v tem občutku uživajo, ne pa v tekanju in igranju s tamalimi.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.5.2011 13:14:57   
kristinaj
ne vem zakaj hodite za cel vikden.... 1x mesečno na kosilo in domov je čisto dovolj...

moji so 3km in se vidimo skoraj vsak dan in dobita ogromno pozornosti... tašča pa hmm kot kdaj... je cca 45 min stran pa gremo tja cca 1x mesečno na kosilo, še to bolj k mojemu svaku, ona ko pride pa je bolj pomembno kaj je po tv kot otroci, če jo kaj vprašajo ponavadi reče da ne zna, knjigice bere brez ločil... kaj pa jaz vem so tudi ljudje ki nimajo čustev..... pa zgleda kot da se jih boji.. vseeno pa ko pridemo na obisk jih kar naženem k njej naj se ukvarja z njimi....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 13
25.5.2011 14:49:10   
Bojana 29
Moja starša se posvetita maksimalno otrokoma (babi celo malo pretirava). Vedno znova me presenetita z idejami, ki jih potem uresničujeta z otrokoma. Otroka tudi zelo rada in pogosto videvata moje starše. Tast in tašča pa živita svoje življenje, ko pridemo, kot da nas ni (sicer lepo in glasno pozdravita otroka in sina - jaz sem megla, potem pa se tašča zapre v kuhinjo, tast pa pred TV, računalnik ali časopis user posted image ). Z njima otroka še enkrat nista šla na kakšen izlet, kaj šele da bi ostala na počitnicah.
Mene to ne moti, hodimo tja kjer smo dobrodošli in se dobro počutimo. Obojni pa so od nas oddaljeni 5 km.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.5.2011 21:40:06   
ZmajTolovaj
Pri nas sta babici nalepljeni 24/7, fotra pa pol urce, pa konc veselja. Tašča čuva tamalo tiste dni, ko jaz delam, in komaj čaka, moja mami vsake toliko, ker je še v službi, drugač pa grem jaz dostikrat tudi samo na kavo h našim, ki živijo eno uro stran. Cel vikend bi se zmešalo tako meni kot njima.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Bojana 29)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.5.2011 9:10:33   
Nončika
živimo v isti hiši kot moji starši, le eno nastropje višje. malega mi čuvata, ko sem jaz v službi. nimam kaj rečt, posvečata se vnuku in vnukinji popolnoma. z razliko od tašče in tasta. pridemo 1x tedensko za kako uro, dve. tašča samo o svoji službi govori, na vnukinjo tožari, da kaka je, zakaj noče k njej,... tast še kolko tolko za vnuka gleda, mal se gre z njim gugat, mal gor pa dol po stopnicah. pa že gremo. da bi kerega vzeli malo na počitnice pa ne, niti pod razno.

hčerka, če je le možnost pol raje ostane pri moji sestri, ali pa cel čas ko smo tam visi na meni ali pa na atiju. igračke, ki so tam so vse od druge vnukinje, ki tam živi, ona se skoraj z nobeno igračko ne sme igrat. če pa kaj zvame s sabo, pa kje noče dat z roke, pol da je grda, da je ljubosumna. ja, pikule, če se pa ona z ničemer ne sme igrat, svoje pa naj deli pol z sestrično. kje je logika? je ni. mah, je že lasten sin obupal nad vsem, za kako urco na teden pa že potrpimo.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.5.2011 9:42:35   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: Banka Koper

Zdravo,
smo družina, ki živi uro stran od babice in dedka. Žal se vidimo bolj poredko in to samo med vikendi. K njima prihajamo na obisk 1x mesečno, za celi vikend ( od petka zvečer do nedelje zvečer ).
Mene osebno vse bolj jezi in žalosti, ker opažam, da tudi v času, ko smo pri njih na obisku se nam žal ne posvečata. Vem, da živita svoje življenje in imata svojo rutino ampak še tisti vikend, ko smo na obisku ne moreta iz svojega življenja in se malo poigrati z otroci. Včasih si želim, da bi malo se ustavila in se pogovarjala z nami in otroci in se malo tudi zanimala za nas. Tako, pa vikende odhajam ( jaz osebno ) jezna in razočarana in vedno si govorim, da ne bom nekaj časa prišla več na obisk.
A so vaši dedki in babice tako odstoni in ne zainteresirani ko pridete na obisk ?

Najlepa hvala za mnenje. 

Če živijo samo eno uro stran ne vidim razloga, da hodite k njim za cel vikend. Meni sploh ne bi pasalo, da bi 1x na mesec prišel nekdo k meni in mi zasedel cel vikend. Za nekaj ur oz. en dan ok, kar je pa več pa preprosto ne. In mogoče njim preprosto ne paše, da ste cel vikend pri njih in ju motite pri njuni rutini, pa sta zato zadržana oz. vas ignorirata. Moraš pa tudi razumet, da niso vsi dedki in babice navdušeni nad svojimi vnuki in jim na stara leta otroška družba sploh ne paše. Uglavnem jaz bi poskusila it 1x na mesec za nekaj ur na obisk in se sprijaznila s tem, da jim vaša družba za cel vikend ne paše.

Neposredna povezava do sporočila: 17
29.5.2011 11:09:59   
ronja
Koliko so otroci stari? Nekateri stari starši se nekak ne ujamejo s čisto malimi otroki - ne vejo se kako igrat, čeprav so imeli svoje - pozabijo, imajo nek rešpekt, ne da se jim več tudi toliko, ni jim do "otročjega čivkanja" in neumnosti... To se navadno potem popravi, ko so otroci starejši in se stari starši znajo igrat kaj, kar je tudi njim zabavno.

Pri nas je bilo podobno, vendar ne tako zelo izrazito: tudi mi vedno hodimo k dediju za cel vikend, čeprav je tudi "samo 1 uro" oddaljen. Vedno je bil vesel, ko smo prišli in vedno je bil malo žalosten, ko smo šli domov, ampak vmes se mu pa kar nekak ni dalo igrat z malima, da sem bila včasih tudi že kar malo žalostna, da je brezveze, če smo tam, če pa nimajo ne on ne onidve nič od tega. Potem pa sem mu ju enkrat kar "poturila" - bilo je sicer neplanirano, ampak je pač sklop okoliščin tako nanesel, da ju je enkrat imel sam za uro ali dve - in od takrat naprej je super. Se mi zdi, da je dobil tisto samozavest - ker prej, ko sta se začeli dologčasit, sta prišlibali k nama in on ju seveda ni hotel zadrževat. Zdaj pa so se vsi navadili in tudi onidve zagnjavita njega, pa tudi on si bolj zaupa, da sta radi z njim - se mi zdi, da je bil to glavni problem. Če se mu ne da več, potem pač po pravici pove, da ma nekaj za naredit ali da bi rad malo miru, pa gresta punci spet k nama.

Jasno pa, da se prej zmenimo, kdaj ima dedi čas - da pridemo takrat, ko vsem paše, ne pa kadar ima recimo veliko dela s službo (veliko dela doma, ima tako službo). Sem pa opazila, da odkar so se bolj ujeli z vnučkama, nas tudi on veliko večkrat povabi - itak smo vedno dobrodošli, samo zdaj večkrat še posebej reče ali pokliče, če kaj pridemo. Skratka: ni vse tako črno kot se zdi:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?