ronja
|
Koliko so otroci stari? Nekateri stari starši se nekak ne ujamejo s čisto malimi otroki - ne vejo se kako igrat, čeprav so imeli svoje - pozabijo, imajo nek rešpekt, ne da se jim več tudi toliko, ni jim do "otročjega čivkanja" in neumnosti... To se navadno potem popravi, ko so otroci starejši in se stari starši znajo igrat kaj, kar je tudi njim zabavno. Pri nas je bilo podobno, vendar ne tako zelo izrazito: tudi mi vedno hodimo k dediju za cel vikend, čeprav je tudi "samo 1 uro" oddaljen. Vedno je bil vesel, ko smo prišli in vedno je bil malo žalosten, ko smo šli domov, ampak vmes se mu pa kar nekak ni dalo igrat z malima, da sem bila včasih tudi že kar malo žalostna, da je brezveze, če smo tam, če pa nimajo ne on ne onidve nič od tega. Potem pa sem mu ju enkrat kar "poturila" - bilo je sicer neplanirano, ampak je pač sklop okoliščin tako nanesel, da ju je enkrat imel sam za uro ali dve - in od takrat naprej je super. Se mi zdi, da je dobil tisto samozavest - ker prej, ko sta se začeli dologčasit, sta prišlibali k nama in on ju seveda ni hotel zadrževat. Zdaj pa so se vsi navadili in tudi onidve zagnjavita njega, pa tudi on si bolj zaupa, da sta radi z njim - se mi zdi, da je bil to glavni problem. Če se mu ne da več, potem pač po pravici pove, da ma nekaj za naredit ali da bi rad malo miru, pa gresta punci spet k nama. Jasno pa, da se prej zmenimo, kdaj ima dedi čas - da pridemo takrat, ko vsem paše, ne pa kadar ima recimo veliko dela s službo (veliko dela doma, ima tako službo). Sem pa opazila, da odkar so se bolj ujeli z vnučkama, nas tudi on veliko večkrat povabi - itak smo vedno dobrodošli, samo zdaj večkrat še posebej reče ali pokliče, če kaj pridemo. Skratka: ni vse tako črno kot se zdi:).