ronja
|
Bombažen pajacek, pa bolj na loose (ohlapno), da mu ne bo vroče. Ronjo smo v največji vročini prinesli v bombažnem pajacku, spodaj je imela pa še bodi brez rokavov. Ko smo prišli do doma, je bila že čist prešvicana, ker se je v avtu jokala ko utrgana. No in ko sem jo hotela nest gor, je tašča najprej vztrajala, da jo neseta onadva v avtosedežu, tu sem se zbunila, da niti pod razno ne bo v njem dlje kot je treba, ni niti zdravo, poleg tega ji več kot očitno ne ugaja bit not, sem jo nesla sama, čeprav se ji je zdelo, kot da ne znam nest otroka;), sama se nisem počutila tako nespodobno in sem jo pač nesla. Ampak jo je pa potem v mojem naročju pokrila s flis odejico . Reva mala je bila čist rdeča do vrha stopnic, pa ni tako daleč . Gor sem jo seveda odkrila, čim sem imela pač roko fraj (po stopnicah sem jo nesla z obema rokama - pač prvi novorojenček, pa še ves čas sem poslušala, da moram pazit, ipd... kot da absolutno ne znam nest dojenčka v 3 štuk ). No, ko sem pa šla na wc, je šla ona hitro spet pokrit tamalo - in spet jok do neba... itd... Skratka, ne preveč oblačit, ker se tamali ne samo hitreje ohladijo, ampak tudi hitreje pregrejejo.