Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Baby TV - ja ali ne? 11.5.2011 22:00:39
|
|
|
|
mayci
|
Naša dva ga že ne bosta gledala! Nimamo tega programa..
|
|
RE: Baby TV - ja ali ne? 11.5.2011 22:00:54
|
|
|
|
rozilu
|
Aja, še avtorici teme: sem 100% prepričana, da otrokom angleščina prav nič ne bo škodila! Itak jih bomo še prehitro vlačli na tečaje in že prav kmalu se jo bojo učili v šoli. Pa sej TVja ne gledajo skoz... In čisto dobro ločijo materni jezik od tujih! PS: kako pa misliš, da smo se vsi primorci naučili italijančine? V šoli ravno ne, iz risank na TVju
|
|
|
|
RE: Baby TV - ja ali ne? 11.5.2011 22:01:35
|
|
|
|
rozilu
|
IZVIRNO SPOROČILO: mayci Naša dva ga že ne bosta gledala! Nimamo tega programa.. No, to pa tudi
|
|
|
|
RE: Baby TV - ja ali ne? 11.5.2011 22:09:17
|
|
|
|
nia5
|
No moja bo vsak čas 3 stara, tako da je zdaj bolj JimJam aktualen , ampak s tem ko je gledala babytv se je naučila štet do 5 oz 10 v angleškem jeziku, dostikrat ponavlja kake besede in ji jo jaz pravilno izgovorim in ji povem kaj pomeni. Po mojem mnenju je lahko več koristi kot škode (kar se jezika tiče), ker tako mali vsrkavajo znanje kot goba in ko bo v šoli prišla v stik z anglešino, ji ne bo tuja, ampak ji bo iz podzavesti zelo znana. Jaz npr sem se nemščine naučila prek tv-ja (še pred šolo), ker mi je mama vedno mogla vse prevajat,ko sma gledale kako serijo (takrat smo buljili bolj v te nemške prek satelitske ) in ne vidim v tem nič slabega.Čez 10 let se bo veliko težje naučila jezika, kot čez 2 leti. No vsaj tako je moje mnenje.
|
|
RE: Baby TV - ja ali ne? 11.5.2011 22:37:11
|
|
|
|
sanelaa
|
Pri nas slovenske risanke sploh niso zanimive.........samo Baby tv velja.
|
|
|
|
RE: Baby TV - ja ali ne? 11.5.2011 22:45:11
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu Ooo, ja... pri nas pa NE GLEDAMO RISANK! Niti reklam, če smo že pri tem, sploh nič TVja... Sej ne, da bi bila proti, ampak... jo prav nič ne zanima (pri 1,5 l). Ma kaki minuta... mogoče 5 s, pol pa že naprej... Je pa res, da ji nisem ful risank kazala, v soboto in nedeljo zjutraj prižgem risanke in včasih pred poročili... Mogoče samo niso zanimive, kaj pa vem. Mogoče bi ji bili bajski všeč... Ojoj, v bistvu sem se zlagala, en program jo pa zanima: žrebanje 3x3 al kaj je tisto pred risanko na TV SLO!!! V tiste bobne z vrtečimi žogicami pa bulji in se ne premakne . Čisto hipnotizirana ... Moje hčere tudi pri 1,5 letu niso risanke niti malo zanimale ......čez nekaj mesecev pa se je pokazal izredni interes z njene strani......prej pa samo reklame.....najraje pa je imela vreme na Info tv..... Tako da malo pred drugim letom so postali interesantni najprej telebajski, potem baby tv.....zdaj je pa stara 4 leta in je baby tv več sploh ne zanima......Jimjam pogleda samo še včasih, zelo zanimiv pa je zdaj boomerang........
|
|
|
|
RE: Baby TV - ja ali ne? 13.5.2011 11:47:58
|
|
|
|
hedviga
|
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu Ojoj, v bistvu sem se zlagala, en program jo pa zanima: žrebanje 3x3 al kaj je tisto pred risanko na TV SLO!!! V tiste bobne z vrtečimi žogicami pa bulji in se ne premakne . Čisto hipnotizirana ... hahahahAaa Tole pa tut naša dva rada pogledata. Sicer pa gledata Baby TV, pa Jim jam in včasih ponavljata kako besedo, pa se nič ne sekeram zarad tega..
|
|
RE: Baby TV - ja ali ne? 13.5.2011 12:57:25
|
|
|
|
nananaja
|
Moj nečak je tudi kot uročen gledal reklame in žrebanja. Trenutno je pri treh letih zasvojen z gledanjem A je to, zraven se tako dere, kaj se bo zgodilo, da moji hčerki gre on in risanka na živce, starši pa so se odločili, da mu gledanje omejijo. Naši imata na razpolago JimJam in Disney Playhouse, pa jima namenoma zjutraj odprem JimJam (je na sporedu njima ljuba oddaja), kadar se katera zbudi prej, kot se jaz uredim, da bi mi dala pet minut miru, a si še zob ne uspem umit, ko je že za menoj v kopalnici. Sicer pa pri nas pride samo sedenje in gledanje v tv v poštev le v primeru bolezni, sicer pa spremljata bolj tako ob ostali igri, vseeno starejša kdaj preseneti s kako angleško besedo. Prvič je starejša prosila, naj ji dam risanke na kaseti/dvdju, pri treh letih in pol, mlajša je ugotovila, da lahko prosi za Nodija na računalniku (za osstale risanke še ne ve, da se lahko najdejo), pri dveh, a redko pogleda do konca.
|
|
|
|
RE: Baby TV - ja ali ne? 16.5.2011 15:11:58
|
|
|
|
Blink1
|
Če je le možno gleda risanke na nemških ali angleških programih... Ravno zato, da se bo kaj naučila oz. da ji bo jezik prišel v uho...
|
|
RE: Baby TV - ja ali ne? 16.5.2011 19:22:07
|
|
|
|
Paštetka
|
Ko sem prebrala to vprašanje sem si rekla samo: pa kaj si ti nor? A ljudje še kaj razmišljajo z glavo? Ne to je sigurno nategancija. A res obstaja nekdo, ki pomisli na to?
|
|
RE: Baby TV - ja ali ne? 17.5.2011 9:22:55
|
|
|
|
marjetica8
|
IZVIRNO SPOROČILO: birdy Mojidve pa kdaj gledata Super RTL, nemški program in me nič ne skrbi da bi kej preveč mešale jezika. Kvečjem se bosta mogoče kaj naučile, čeprov tud to ne verjamem ker premalo gledata. Pa še malo za hec in malo zares: Se pa čudim, končno nekdo ki prizna da njegov otrok gleda risanke... In tudi otroci "komantatorjev teme" gledajo risanke Že kar preveč za RR. Pričakovala sem odgovore da otrok risank sploh gledat ne sme naš tudi rad gleda baby tv. Glede mešanja jezikov se ne obremenjujem preveč, ka že itak sliši tok jezikov v tej familji da bi se mu moralo že sfuzlat Pa očitno mu paše poslušat še enga zraven..
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?