Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: potovati z avtom, vlakom ali letalom? 6.5.2011 13:25:45
|
|
|
|
3jeMi
|
A je danes sploh kaj od tega kar si naštela varno? Za tako pot bi jaz izbrala letalo. Najhitreje in najmanj utrujajoče.
|
|
|
|
RE: potovati z avtom, vlakom ali letalom? 6.5.2011 13:39:38
|
|
|
|
livia
|
Odvisno kolk je star otrok, kako tečen je v avtu, če se vam mudi,...
|
|
|
|
RE: potovati z avtom, vlakom ali letalom? 6.5.2011 13:48:18
|
|
|
|
tix
|
na avtocestah po nemčiji ni omejitve, razen kjer je točno določeno s tablami. Nevem no, zdej se nebi obremenjevala z nesrečami ker se ti lohk zgodi karkoli doma na dvorišču. Bi pa šla jaz z avtom si bolj svoboden če mene vprašaš, je pa nedvomno z avijonom hitreje
|
|
|
|
RE: potovati z avtom, vlakom ali letalom? 6.5.2011 14:16:45
|
|
|
|
Goldy
|
Mi smo lani z 11 mesečnico šli v Berlin z avtom. Verjetno je bolj kamot z letalom, ampak nam ni nič manjkalo. Moram pa povedati, da na cesti nismo imeli niti ene slabe izkušnje, vozniki so veliko bolj tolerantni, se bolj držijo omejitev, tako da smo bili s prometno kulturo v Nemčiji zelo zadovoljni. Lahko se ti pa vsepovsod kaj zgodi.
|
|
RE: potovati z avtom, vlakom ali letalom? 6.5.2011 14:53:09
|
|
|
|
Nika v službi
|
Gledati in izbirati način transporta po kriteriju "varnosti" je zame čisto mimo. Avto je zame še vedno prevozno sredstvo št. 1, čeprav se tudi z letali povsem rada vozim. Ampak take fleksibilnosti, svobode, kot ti daje avto, je ni nikjer drugje! Za sever Nemčije bi jaz vsekakor izbrala avto, bi pa šla v dveh delih, saj se vam očitno ne mudi. Pa se ustavite kje na pol poti, mogoče kaj pogledate (Legoland?) in nadaljujete pot. Absolutno glasujem za avto.
|
|
RE: potovati z avtom, vlakom ali letalom? 6.5.2011 17:11:15
|
|
|
|
Dashenka
|
To, da je daleč najmanj varen način prevoza osebni avto je itak jasno vsem. Pa denimo, da to ni niti bistveno, saj navadno sploh ni faktor pri odločanju, na kakšen način greš na pot. Torej jaz bi se zagotovo odločila za letalo. Ker 1300km v eno stran se mi resnično ne bi dalo vozit. Niti če bi potovala sama, kaj šele z otroci.
|
|
|
|
RE: potovati z avtom, vlakom ali letalom? 6.5.2011 17:16:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Če bi bila fiksno stacionirana na enem mestu, potem bi zagotovo šla z letalom. Ne toliko zaradi varnosti ampak zaradi časa, ki ga za to porabiš. Če pa bi me dobiskom načrtovala oglede in izlete, potem bi šla z avtom. V Nemčiji pa vozijo po mojih izkušnjah precej lepše kot pri nas.
|
|
|
|
RE: potovati z avtom, vlakom ali letalom? 6.5.2011 17:36:03
|
|
|
|
ajsek
|
Odvisno od več faktorjev. Če mislite gor kaj okrog hodit, vam bo avto prav prišel. In tudi, glede na to, da greste za nekaj tednov, boste verjetno potrebovali kar precej stvari. Še en plus za avto. Avion je pa pač hitrejši. Če bi šli samo za par dni, bi vam ziher avion svetovala. Glede varnosti pa tole - če se vsak dan voziš v službo in po opravkih, ni ravno nujno začet ravno pri tej poti kolebat glede varnosti.
|
|
|
|
RE: potovati z avtom, vlakom ali letalom? 6.5.2011 17:50:56
|
|
|
|
Felicita
|
glede varnosti ti ne pomaga nobena statistika, če pade dol avion al pa vate prileti pijan voznik. je kar je, obnašaš se pač samozaščitno. - avto: je smiseln, če boste na končni destinaciji več časa, da se boste lahko tam okrog vozil. ni omejitve glede prtljage. itinerar si lahko sam prilagajaš (lahko se po mili volji ustavljaš, ješ, razgibavaš ...). lahko se ustaviš in prespiš. če sta oba voznika, se lahko izmenjujeta za volanom. Gre precej bencina, računat morš še neki cestnin oz. tunelnin. Če noben z užitkom ne vozi je muka. Če mislite potovat v času, ko so kaki prazniki so slovenski prometni zamaški proti nemškim piece of cake. - vlak: je verjetno najbolj udoben, sploh če najameš spalnik (ki zna pa stat tok kot avionska karta). skor gotov bo treba vsaj 1x prestopit, kar z otroško prtljago lahko predstavlja stres. karkoli ni spanje, bo otroku verjetno na smrt dolgčas, nimaš pa (razen mogoče kej pojest) kam it. - letalo: definitivno najhitrejša varianta. omejena prtljaga, prekladanje po letališčih, varnostne kontrole, vprašanje prihod/odhod z letališča.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.5.2011 18:02:58
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: potovati z avtom, vlakom ali letalom? 6.5.2011 20:23:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne vem, odvisno kako si naštelana. Avion je praviloma najhitrejši (če je let direkten, sicer je enako cel dan). Z avtom si fleksibilen tam, kamor greš - čeprav javni prevoz je v Nemčiji odličen, kolikor vem. Prideš povsod. Varianta je tudi hitri vlak (meni je bil super, sicer ne v Nemčiji, ampak si v štirih urah z enega konca države na drugem). Moraš pa priti iz Slovenije. Mogoče varianta LJ-MB z našim "hitrim vlakom", potem pa preko Dunaja naprej.
|
|
|
|
RE: potovati z avtom, vlakom ali letalom? 6.5.2011 21:30:30
|
|
|
|
viv_
|
Jaz tudi glasujem za avto! 1. si najbolj "svoboden" 2. cenovno je najugodneje Kar se varnosti tiče - nikoli ne veš, kje te počaka. Nemške AC so res da brez omejitve, ampak so skoraj povsod kakšne omejitve. Vozniki so pa zelo tolerantni, kultura vožnje je na visokem nivoju.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?