mismis
|
Moja izkušnja je primerljiva tvoji, v 20. tednu mi je moja G pri morfologiji odkrila, da imam kratek MV, in sicer 22 mm pa še funneling, noseča z dvojčki, si predstavljaš kaj to pomeni. G me ja takoj napotila v lj. porodnišnico, kjer so me zadržali. Drugi dan po sprejemu je bil MV že samo 14 mm, nihče mi ni mogel ničesar povedati, kaj in kako me čaka, tudi mi niso mogli dati nobene napovedi, kako se bo moja nosečnost končala. En teden sem ležala v P, v tem času so mi naredili vse preiskave, vzeli bris, urin,... in se odločili, da je najboljša varianta zame, da mi vstavijo vaginalni obroček (to je neke vrsta cerklaža), jaz sem se vsak dan in vsako noč pogovarjala z mojimi pikicami, da moramo zdržati čim dlje, no vsaj do junija. Danes sem v 31. tednu, iz bolnice so me3 odpustili po enem tednu, na začetku sem se full čuvala in skoz ležala, sedaj pa že veselo hodim okoli, pucam bajto, likam, včeraj mi je G v rizični ambulanti rekla, da smo ok, ter da če ne bo nič prej, mi bodo v 37. tednu sprožili porod. Torej, optimizem in prepričanje, da bo vse ok, vem pa da je težko. glede tvojega MV, le ta se spreminja, ko ti bodo nehali posegati vanj, se bo podaljšal, no vsaj možno je, malo si preberi Pušenjakove poste na MON-U pa veliko sreče