|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vneto oko že več mesecev
4.5.2011 13:06:03   
isobel
Moj 7-mesečnik ima že od rojstva vneto oko. Kakšen dan, dva je ok, potem se pa spet poslabša. Čistila sem ga s fiziološko, mojim mlekom in kamiličnim čajem (ne vsem naenkrat). Pri nosku sem ga tudi masirala kot mi je pokazala patronažna sestra, da bi se oko hitreje sčistilo. In nič od tega ni pomagalo oziroma ne pomaga. Še kakšna dodatna ideja?

Še v opombo, da smo na to opozorili pediatrinjo, ki je le rekla, da naj oko spiramo s fiziološko. Imamo pa naslednji teden cepljenje in nameravam spet zatežiti, če se stanje ne izboljša.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vneto oko že več mesecev
4.5.2011 13:12:54   
ROŽICI
moj fant je star 18m in zadnji mesec pogosto dobiva vneto očko.najprej eno potem še drugo-ker si prenese.
zjutraj ima čisto zalepleno.jaz mu samo umijem.sem pa bila pri zdravniku vendar ni dobil nobenih kaplic so baje
ene antibiotične vendar niso priporočlive.z fiziološko pa mu še nisem probala.a ne peče?

življenje je eno samo.zato uživajte...

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.5.2011 13:18:17   
isobel
Glede na to, da je to rahlo slana raztopina, bi pričakovala, da peče ... po drugi strani so pa solze tudi slane. Moj mali si jih na srečo še ne prenaša z enega očesa na drugega. Tudi tako hudo ni, da bi se mu oko skupaj zlepilo ... je pa res, da mu ga okoli polnoči še enkrat sčistim. Mene skrbi, da ne bi zadeva postala kronična, ker že tako dolgo traja.

(odgovor članu ROŽICI)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.5.2011 13:41:18   
Ninchy
Moja user posted image je tudi imela od rojstva naprej vnete učke tko da sva že iz porodnišnice vn skoz imele Tobrex (najprej kapljice potem mazilo. Meni je pediatrinja rekla, da je to največkrat vzrok preozkih oz. zamašenih solzevodov, pokazala je kako moramo masirati in kako čistimo z fiziološko (to je minimalno soli, in ne peče če daš v oko, poskusi).

No pa pri nas vseeno ni bilo nič bolje, tako da nam je dala napotnico za očesno, kjer so nam ščistili in razširili solzevode, vendar šele pri 9 mesecih. Vedi pa da je to zelo neprijetna zadeva in da če bi vedela kako hudo je, bi še vsaj 2x premislila, če bi jo še enkrat dala ali pa morda zatežila naj jo da prej, ker pri teh mesecih je imela potem še par dni napade joka in samo da sem jo dala iz naročja  je začela jokat ampak drugače kot prej (se čuti da jo je bilo strah). 

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.5.2011 13:50:42   
isobel
Ninchy, ubogi tvoj sonček. Hvala, ker si tole povedala. Čez tako mučenje ga sedaj zagotovo ne bom dala, razen če bo skrajno nujno. So tvoji punčki tekle drugače solzice iz očk? Mojemu ful tečejo solze iz vnetega očesa oziroma se mu oko solzi, iz zdravega pa ne, tudi ko joka ne.

(odgovor članu Ninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
4.5.2011 21:55:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu isobel)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.5.2011 0:20:11   
isobel
Nima zamašenega noska. Je pa imel zamašeno desno nosnico, ko se je rodil. Zelenorumen smrkeljc. Istočasno je imel tudi vneto desno oko, ki se vse do danes ni pozdravilo. Tudi težko je takrat dihal (kot bi smrčal) in ko sem opozorila na to sestre, so mi rekle, da je to normalno, da tako dojenčki dihajo. user posted image Je pa res, da ko je bil prehlajen in sem mu nosek čistila z baby vacom, oko ni bilo vneto.

Do sedaj, ko smo bili pri pediatrinji, se ji ni zdelo tako resno, da bi mu kaj predpisala. Naša pediatrinja je bolj za naravne zadeve pri teh rečeh. Je pa izmed vseh pediatrinj, s katerimi sva imela do sedaj opravka, ta še najboljša.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.5.2011 10:26:42   
emili
mi smo imeli tudi od rojstva do osmega meseca vnete učke...smo masirali , tudi smo bili pri očesni...in veš kaj nam je pomagalo...smo šli na morje kjer je čofotala v vodi in v dveh dneh je izginilo in od takrat ni imela več vnetih očk...

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.5.2011 12:42:20   
Baby
Ponavadi to otroci prerasejo (ko se solzevodi dovolj razširijo)
Če ni dobro do 10-ega oz. 12-ega meseca pa potem dajo prepihat solzevode.

Če prašaš mene raje čisti in še malo počakaj. Ker poseg je kr zoprn.

Lahko kupiš SMETLIKO in s tem čajem čistiš.

(odgovor članu emili)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.5.2011 13:44:37   
isobel
emili, tole z morsko vodo pa ni slaba ideja. Jaz sem si tako pozdravila vnete sinuse. Še dobro, da bo kmalu poletje! user posted image

Baby, bom nabavila smetliko, čeprav moram priznati, da prvič slišim zanjo.

(odgovor članu Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.5.2011 14:09:53   
Ninchy
Ja zadeva je res zoprna ampak kolikor vem ima potem lahko otrok še večje težave tko da sem rekla da pri drugem ziher grem prej, dokler je še manjši in se ne zaveda toliko...

Ja skoz je imela solzne učke in glede na to da pri nas skoz malo piha je bilo pač tako... je pa rekla zdravnica na očesni da ni bilo nobene varjante da bi se tole samo po sebi uredilo, ker je bilo preveč zapackano in ozko... je pa res otroček bogi.... no pa tudi uporaba Tobrexa dlje časa naredi na učku več škode kot koristi, vendar če je bilo pa tako hudo da tudi učkov ni mogla odpirat... kaj boš drugega...

Ampak na srečo je sedaj pri nas super... kot bi odrezal, dejansko tudi ko joka ni takoj solzic... tko da sm prov vesela da smo tole rešiliuser posted image

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.5.2011 20:24:37   
eternety
Nam so pomagale le kapljice in mazilo tobrex, čez dan kapljice, zvečer pred spanjem pa mazilo v oko. Pred tem smo tudi sprobali to kar si naštela pa nič ni pomagalo. 

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.5.2011 21:08:18   
petra36
Tudi jaz imam probleme z vnetjem oči z obema sinovoma.Ne vem kaj še uporabljati ,da bo pomagalo.

Mamica sinov Nika in Matteota

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.5.2011 20:10:57   
karin412
Mi smo šli k homeopatu, samo zdravilo je bilo enkrat učinkovito, drugič se je spet ponovilo, to je trajalo od rojstva 4 mesece, potem ko smo šli na morje, je pa kar naenkrat nehalo. Tako da ne vem, ali se je solzevod sam odprl zaradi soli ali zaradi zdravil.
Zgoraj navedeni ukrepi, ki jih pišejo punce, so pa točni, tudi mi smo imeli smetliko, Tobrex...

(odgovor članu petra36)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.5.2011 20:49:08   
pelin
Tudi naš tamlajši je imel od rojstva eno oko vneto...poskusili smo vse kar so nam svetovale babice in tete...od materinega mleka, do sto in enega čaja...nič boljše...pediatrinja je vse skupaj jemala bolj površno in je rekla, da bo samo od sebe minilo...pa ni...končno nam je predpisala kapljice Bvacyn in smo se kar oddahnili, da bo sedaj to mimo.Figo! Po Bivacynu je imel mali še slabše oko in ko smo ga nesli nazaj k zdravnici je ugotovila, da je očitno alergičen nanjuser posted image . Predpisala nam je kapljice Sulfol in po njih je bilo končno bolje. Je pa kolegica imela s hčerkico še težje probleme in je morala  iti na to prepihavanje...Povedala je, da je to nekaj res hudega  in da srčno upa, da jim tega ne bo treba nikoli več ponoviti. Deklica je baje med posegom tako kričala in bila od bolečin čisto prepotena,da so vsi skupaj komaj zdržali poseg...user posted image  

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.5.2011 21:44:36   
naja78
ojla.
tudi mi se s tem od rojstva borimo.pri okulisu čakajo do 1 leta,če ni boljše res prepihajo,pa mislim da obstajajo še hujše stvari,ki jih doživiš ob otroku.meni se bolj smilijo ko jejo antibiotik na antibiotik.

mi smo si pomagali s tem,da mu okrnk pucamo nos(s flaško,ne z brizgo),tako da mu prepucamo še solzne kanale.pa je boljš,....user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.6.2011 13:03:12   
isobel
Pri mojem še vedno nobenega izboljšanja. Pediatrinja mi je hotela takoj napisati napotnico za okulista, ampak sem po tem, kar ste mi povedale o prepihovanju, jo raje zavrnila. Kakšen mesec kasneje pa smo bili pri drugi pediatrinji in ko smo se pogovarjali o tem gnojenju očesa, je lepo obrazložila, zakaj pri tej zadevi sploh gre in tudi odsvetovala prepihovanje, saj naj bi se z odraščanjem solzevod sam od sebe razširil. Tako mu zaenkrat le dva- do trikrat dnevno očistim solznico z rahlim pritiskom nanjo, da izteče ven gnojček in solzica, ki sta se med tem časom nabrala v njej. Oko naj bi se gnojilo ravno zato, ker se preredko pomasira solznico in se v njej zadržuje solza, ki je potem fantastično gojišče za bakterije. Če to redno pri svojem malem počnem, ima lahko razmeroma suho oko.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.6.2011 21:58:15   
Gabi21
Tudi pri nas je ista zgodba-vneto oko že od rojstva,včasih kaj bolje,pa spet enako...
Mu spiram oko s kamilčkami(čeprav je pediater rekel ne)pa je bolje! Predpisal je tudi kapljice Tobrex,ki mu jih 3-krat na dan po eno kapljico dajem..in je bolje ampak le zaradi kamilic,ker same kapljice nama niso pomagale nič!
Fiziološke pa baje nebi smele dajat v oko..saj eni pravijo tako,drugi spet drugače,včasih je najbolje,da sam presodiš in je velikokrat ravno to prav..

11.1.2011 se je rodil moj zakladek Jan..

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.6.2011 12:15:18   
nananaja
Jaz pa mislim, da bi bila fiziološka bolj primerna od kamilic (fiziološka je podobna solzam in določenim drugim telesnim tekočinam po ph - tako sem jaz razumela laično medicinsko razlago, zato tudi nos čistimo s fr, poskusi v sebi nos vbrizati fiziološko in kamilice, pa boš videla razliko).

Še boljše od vsega skupaj pa seveda mlačna voda na čisti gazici ali vatki, in to redno večrat dnevno ter zraven masaža - pritisk v kotičku očesa.

Pri nas je imela starejša težave eno leto in še malo. Dva meseca pred prepihavanjem (pri letu in pol) je bilo malo bolje, smo pa takrat že ene pol leta res redno negovali očesi. Na prepihavanju so rekli, da ima že lepo prehodna solzevoda in so prebrizgali z le malo tekočine (v primerjavi s pripravljeno količino). Ima pa očitno ozke solzevode, saj ima pri štirih letih ob prehladih vedno solzne oči, pa tudi občasno zjutraj malo gnojnega izcedka.

(odgovor članu Gabi21)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.6.2011 13:51:34   
Gabi21
Nananaja,nos je nos,očke so pa že druga stvar-dosti bolj občutljiva!
Meni je pediater rekel,da nikar fiziološko v oči-samo za spiranje noska..sicer pa tudi na netu marsikaj piše o tem..

11.1.2011 se je rodil moj zakladek Jan..

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?