|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška in plača
27.4.2011 19:19:41   
pondelak
pozdravljeni!
me zanima,če ma katera izkušnjo kot jaz.sem noseča,rok mam julija in zaradi komplikacij sem že od decembra na bolniškem.po pogodbi mam napisano da se mi plača nakaže 15.-20. v mesecu.ko sem delala je bla plača vedno 15. v mesecu,sedaj pa mi jo delodajalec da vedno po 20.ta mesec je še sploh nisem dobila pa je že 27.?? če mu lahko pošljem inšpekcijo ali mi on lahko zadržuje plačo zato ker sem na bolniškem?sploh nevem kaj lahko naredim...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška in plača
27.4.2011 19:27:12   
katra55
Če si že od decembra na bolniški, potem ti bolniško da ZZZS in ne delodajalec.

(odgovor članu pondelak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.4.2011 19:27:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Mislim, da jo še vedno izplača delodajalec, ZZZS pa mu jo refundira.

(odgovor članu katra55)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.4.2011 19:42:53   
pondelak
ja delodajalec jo nakaže in mu potem zzzs vrne....

najlepše na svetu je biti mama...Tjaši...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.4.2011 19:49:43   
elevitka

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Mislim, da jo še vedno izplača delodajalec, ZZZS pa mu jo refundira.

tako je ... plačo ti je dolžan nakazati delodajalec... ZZZS na podlagi zahtevka delodajalca nato refundira delodajalcu 31. dan in naprej (seveda na podlagi bolniškega lista.... v pogodbi o delu pa imaš navedeno do kdaj se najkasneje izplača oz. kdaj je plačilni dan ....to je tvoja podlaga tudi za inšpekcijo !

Jaz bi vseeno morda najprej poklicala delodajalca (vsaj računovodstvo oz. oddelek kjer vam obračunavajo plačo.... zakaj plača zamuja)

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.4.2011 19:56:15   
tamchy
Saj sem ga že klicala,pa pravi,da mi je ni dolžan nakazaj,naj si malo zakone preberem.ne nakaže pa mi zato ker me po domače povedano zaj...., ker je jezen ker sem noseča...

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.4.2011 20:02:12   
elevitka
ah... seveda ti je dolžan !!! tule imaš pravno podlago http://www.zzzs.si/zzzs/info/egradiva.nsf/o/27FCEB5B7FE8046EC1256F6400346896?OpenDocument potem pa ga le prijavi inšpekciji

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu tamchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.4.2011 12:33:54   
artista7
jaz sicer nisem noseča, sem pa na bolniški že lep čas. Čakam peneze... ki jih seveda kar ni in ni... isti pogoji, čeprav plače še nikoli ni bilo 18ga.. Če si ga upaš prijaviti, daj, jaz se ga ne upam, ker ni šans kasneje za job na mojem področju (plus tega ne vem če bom kaj dosegla pri našem pravnem sistemu), če si to privoščim. Verjamem pa, da je težko ... pri meni položnice čakajo ... to nikogar ne zanima user posted image upam, da se vse dobro izteče zat, da prideš do svoje pravice in rodiš zdravo deteuser posted image

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2011 12:42:35   
elevitka
PA POŠLJITA ANONIMNO PRIJAVO ! evo pa še ena razprava na to temo.... izkoristi vse možne kombinacije da dobiš to kar ti pripada (pa se seveda ne izpostavljaš poimensko) http://med.over.net/forum5/read.php?147,5742074

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.4.2011 12:54:33   
artista7
brez skrbi, če bi bila to velika firma z več zaposlenimi bi to že naredila. tako pa se bo prec vedelo, kdo je prijavil ker smo se zaradi omenjenih problemov že nemalokrat skregali.

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.4.2011 15:24:50   
mate0ja
zzzs plače delodajalcu ne refundira, dokler le ta ne dokaže, da jo je plačal. Ne vidim pa drugje problema kot v tem, da mora delodajalec za cca mesec dni "založiti" denar za tvojo plačo. Bodi pa pozorna na to, da se ti lahko zgodi, da če plača ne bo nakazana je ne bodo upoštevali pri izračunu dodatka za nego in varstvo otroka. 

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.4.2011 17:51:48   
elevitka
IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

zzzs plače delodajalcu ne refundira, dokler le ta ne dokaže, da jo je plačal. Ne vidim pa drugje problema kot v tem, da mora delodajalec za cca mesec dni "založiti" denar za tvojo plačo. Bodi pa pozorna na to, da se ti lahko zgodi, da če plača ne bo nakazana je ne bodo upoštevali pri izračunu dodatka za nego in varstvo otroka. 

seveda... obvezna priloga delodajalca za refundacijo je REK1

< Sporočilo je popravil elevitka -- 28.4.2011 17:52:13 >

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?