|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako daleč ste že potovale z otroki z avtom
26.4.2011 12:06:56   
ruby19
Oj! Razmišljamo o daljši poti z avtom (na severni del Nemčije), pa me zanima, kako se obnese s predšolskim otrokom potovat z avtom tako daleč?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako daleč ste že potovale z otroki z avtom
26.4.2011 12:09:25   
Šarki
Mi smo šli ene 1000 km v eno smer s 3in 5 letnico. je blo fajn. šli smo zvečer da sta večino poti prespali, pa malo več postankov je bilo.

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.4.2011 12:17:15   
ronja
Mi smo šli z 9 mesečnico v Rim z avtom, vsi trije na zadnjih sedežih avta. Ni bilo problemov, smo se pa pogosto ustavljali (nismo šli vsega v eni rundi). meli smo se fajn.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.4.2011 12:49:10   
Anonimen
Najdlje kar smo šli s tamalo (takrat 2 leti in nekaj) je bila Chivetta (Italjanski hribi), cca 5-6 ur vožnje. Ni bilo problemov, ker se tamala rada vozi.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.4.2011 13:17:43   
aprilčica07
Z tavelikim smo šli na Hvar, na smučanje v Italijo, vedno brez problemov, več ali manj je spal. Tamala je druga zgodba. Postaja sicer vožnja znosnejša, ampak ni še lih čisto ok. Najdlje smo šli do Medluna (drla se ja pač celo pot)user posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.4.2011 13:37:17   
Precious
Obnese se različno,saj niso vsi otroci enaki. sama veš kakšni so tvoji otroci,uživajo v vožnji,se jih lahko zamoti itn. Mi smo šli na poljsko cca 16 ur vožnje. Ni se obneslo niti dobro niti slabo,nekje vmes

(odgovor članu ruby19)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.4.2011 13:38:19   
Jada82
Mi smo šli do Bratislave. Stara je bla 9 mesecev. Tud ni blo problema. Ustavli smo se 2krat - enkrat na hitro, enkrat malo dlje (za kosilo), večinoma je spala, mal smo jo animirali, pa je šlo. Vožnja je pa s postanki trajala 6 ur v eno smer. Ni blo neke panike.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.4.2011 15:38:26   
rogljicek
pri nas prenasata voznjo zelo u redu (1 in 4 leta), ker se veliko vozimo ze od njunega rojstva in sta navajeni. Sicer pa mislim, da je odvisno od vsakega otroka. Glede na to, da je pot zares dolga, cc 1200km, bi vam predlagala, da jo prelomite na 2 dni. Fajn je, da mate s sabo kak dvd player, pravljice, knjige, igrice, hrano, se ustavite za sladoled,... da naredite voznjo zanimivo in dokaj prijetno za otroke.
kam na sever pa greste?

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.4.2011 18:35:54   
SMT3
Moji sta pa groza za prevažatuser posted image Če že ne bruhata pri Igu,pa težita kdaj bomouser posted image

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.4.2011 18:53:25   
al1*
Naša dva sta tudi vajena dolgih poti. Zdaj sta že velika, ampak tudi kot majhna sta zlahka preživela tudi daljše vožnje. Malo sta na prenosniku gledala risanke, malo spala, malo smo se šli kakšne igrice, ali pa smo dali vsakemu svoj fotoaparat in sta fotografirala okolico. 

lp

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.4.2011 22:02:04   
rozilu
Mi se z našo 18-mesečnico kar dosti prevažamo, že od nekdaj. Sicer je to čisto drugače, meni se zdi, da lahko večjega otroka ful bolj zanimiraš, mogoče se pa motim user posted image .

Voziva se1X tedensko relacija LJ-Obala in nazaj (ne isti dan). Do pred kratkim sem gledala, da je bilo v času njenega dnevnega spanca ali pa zvečer, zdaj pa je vseeno, je še kar pridna.

Sicer smo se pa lani kar dosti prefurali po Evropi (2x Nemčija - sicer J in potem še naokoli po sr. Evropi; pa Sardinija) in sprobali različne čase dneva za vožnjo. Podnevi bi sicer še kar spala, ampak se je seveda še parkrat dnevno pokakala, pol je blo treba na čudnih mestih ustavljat, po možnosti pol ure po prejšnjem postanku. Ko je bila malo večja in ni več ful spala sem jo nekako animirala - sem se presedla k njej na zadnji sedež. Enkrat smo šli čisto nočno vožnjo (štart ob 23h), ker nas je čakal trajekt zjutraj: ni se obneslo - par urc je spala, potem pa jo je vse motilo - luči, hrup... zjutraj ni bil noben naspan, tako da to varianto ne gremo več.

Najbolj sta se obnesli ti dve varianti:

- ko smo štartali malo pred njeno uro za večerno spanje in je seveda zaspala, spala celo pot do doma do 24h in potem še naprej v postelji.

- štart zgodaj zjutraj, po parih urah en zelo dolg postanek (ogled mesta) in potem naprej s kratkimi postanki

To je vam še premalo časa, mogoče pa res razdelite v dva dneva. Sicer pa sama veš kako se obnaša tvoj otroček, koliko se zamoti... Postanki pa morajo itak biti pogosti. Pa srečno pot! user posted image

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.4.2011 7:25:50   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: SMT3

Moji sta pa groza za prevažatuser posted image Če že ne bruhata pri Igu,pa težita kdaj bomouser posted image

Moji sta tudi težavni potnici. Že 3 km od doma tavelika (4,5 let) sprašuje, kdaj bomo prišli, (pa lačna, žejna, pa slabo, pa lulat, pa vroče,....) tamala (1 leto) se pa po 10ih minutah (če ne zaspi) začne dreti in se dere celo pot. Naša najdaljša vožnja je trajala 2 uri.... Še to so bile muke. user posted image user posted image

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.4.2011 12:37:42   
marjetica8
mi smo šli na Nizozemsko z 8mesečnim otrokom. Ni blo večjih problemov. Smo se pa morali kar velio ustavljat, ker je mali skoz neki rabu - al je bil za previt, al zapodojit...v glavnem, vozili smo se 20 ur (1200 km).

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.4.2011 22:04:20   
Nika v službi
Mi veliko potujemo (no, jutri zgodaj zjutraj gremo ravno proti Pragi - 800 kmuser posted image ), smo začeli že, ko je bila stara 7 mesecev (Provansa - cca. 900 km v eno smer, nekaj postankov, vse b.p.) in potem vsako leto večkrat na različne destinacije, max. do 1.000 km v enem kosu. Je veliko odvisno od otroka in od tega, kako ga navadiš. Mi z našo nimamo težav, jo je pa zdaj, ko je večja, potrebno več animirat, ker manj spi.user posted image

Sever Nemčije bi verjetno tudi jaz razdelila na dva dela, bo bolj prijazno za vse. Sploh če še nikoli niste bili tako daleč.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?