Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: jeannetka Glede samih zdravil v obliki tablet, ne vem, koliko komplicirajo, ampak sem prepričana, da obstajajo neke meje. Za osebne potrebe bo dovolj, če imaš npr. 2 ali 3 tablete pri sebi, ostalo pa daj raje v prtljago, ki je nimaš pri sebi. Tablete, ki jih imaš pri sebi, pa tudi daj ven pred pregledom, da jih vidijo, ker drugače ti bodo premetali torbico in boš zgubila čas. Definitivno pa komplicirajo s količinami, pa ali je to voda ali zdravilo, ali tonik za čisščenje obraza ali pa parfum. Imaš meje, ki jih lahko imaš pri sebi na letalu in pred pregledom obvezno izloči te stvari in jih daj v posebno vrečko, ki jo dobiš kr tam ali imaš svojo ali daš enostavno na pladenj, skratka daš ven iz torbice. Tekočine kot so voda in ostali napitki so načeloma prepovedani in ti jih bodo odvzeli. Seveda govorim samo o izkušnjah v EU, ki jih pač imam. A po pogovorih, izven EU znajo komplicirati še 1x bolj, predvsem pri hrani, pa naj bo to v ročni prtljagi ali pa v prtljagi. Sej to je vse kar bi vzela, dejansko za med letom. ostalo mam že spakirano. za tekočine vem, pa vrečke pa vse (pa vedno znova me šokira kaj more folk še vse stran pometat, od žepnih nožev, do liter in pol flaš pijače, ...), sej sem že kr neki preletela pa vse, sam specifično me je zanimal za zdravila, predvsem ta 'over the counter'.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|