|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odvajanje od plenic
17.4.2011 8:07:28   
tekač
user posted image lep pozdrav vsem  skupaj 
sin je pred kratkih star bil tri leta in še zmeraj nosi pleničke.svetovali so nama da bi bilo med poletjem najlažje odpovedati se plenicam a kaj ko nama sin zelo redko pove kdaj ga lulati ali kakati.kaj narediti?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
17.4.2011 9:39:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tekač)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odvajanje od plenic
17.4.2011 10:25:19   
marjetica8
Joooj ta tema tud mene zanima. Mi smo sicer tari šele 2 leti in še ni take panike. Pa vseeno, mali še ne govori (je dvojezičen) in v RA nam je svetovala naj poleti vzamemo plenico stran, ma glede na to da še ne govori, tudi ne pove kdaj ga lulat/kakat. Tudi do kahle/wc nastavka ma kr en respekt, oz. kr noče slišat. Verjetno še ni pripravljen in bomo morali še malo počakat...bomo vidli kako bo poleti, bom pa probala na te fore k jih je povedala Metulj333. Hvalauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
17.4.2011 14:19:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu marjetica8)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.4.2011 22:27:40   
pefika90
Svetujem vam, da otroka ne silit k temu. Vse pride ob svojem času. Je pa res, da je fajn, če otroka spodbujamo. To se lahko fajn nrdi poleti, če mate vrt in tko...da gre kr na travco lulat...
lp

Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2011 13:38:27   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

nasa 2 sta tud dvojezicna, ampak samo slusno user posted image  govorno sta enojezicna, in to konkretno jezicna user posted image  prvi je spregovoril sele pri 20m, pred tem niti mama - ampak ko je startal, je slo v stavkih user posted image  drugi je pa rojena goflja - bi mi vcasih mal tisine pasalo user posted image

user posted image user posted image user posted image tebi se zmeri smejim user posted image user posted image  torej sta dolgojezična..

No, podvig "kahla" se zdaj tudi pri nas začenja. Miha gre lulat zjutraj ob preoblačenju , ko ga vprašam, če gre in se potem polula (to pomeni, da ene 6x ali 7x vstanje in pogleda not kolko se je že nabralo), Špela zjutraj noče, zvečer se vsede gor in v sekundi vstane. Brez luže, itak user posted image
Pove pa nobeden ne (pa znata  user posted image  ) in tudi jih nimam brez plenic. Čakamo poletje...

Špelca in Mihec 9.2.2009

Neposredna povezava do sporočila: 6
19.4.2011 12:47:42   
natasa28
Tudi mi se počasi pripravljamo na poletje, da bi bila tamala eventuelno brez plenic. A do tja je še daleč. Sicer je stara komaj 17m , zvečer pred kopanjem jo zdaj tam okoli 3 tedne dajem lulat na školjko z nastavkom in ji je prav všeč, ne vem če samo lulanje ali pa tisto da se lahko sama obriše, kar čaka da ji dam papir, pa tudi nastavek pokaže da ji moram dat na školjko. Načeloma v  večini je potem do jutra plenica suha, bolj redko je polulana, tak da jo bom zdaj počasi še zjutraj začela pred oblčenjem na školjko pa bomo vidli. da pa bo suha in čista pa še ma čas, bo že sama pokazala kdaj bo dovolj zrela za bit brez plenic.

"Cvetovi prihodnosti so skriti v semenih sedanjosti"

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.4.2011 13:36:07   
Paštetka
ko smo se 1x odločili brez plenic, jih nismo dajali več gor.
Sin je bil suh pri 1,5 letu (tudi ponoči) in to po 2 dnevih uvajanja je bil brez plenic Mala nekje pri 2 letih (samo podnevi), zdaj pri 3,5 letih se še ponoči pogosto zna polulati (vendar je vzrok fizične narave - bolezen) .

Začeli smo pa vedno spomladi. Rezervne hlače zraven in to je to, pa stokrat spraševanje: ti je lulat? user posted image Itak, da ne takrat, ampak, ko smo prestopili prag trgovine: mamiiiii lulat

Sem 1x brala, da s tem, ko se otrok polula v hlače ugotovi, da je mokro in da nekaj ni vredu in da se tako tudi uči zadržati urin.

No za nas je ta teorija veljala.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.4.2011 20:36:56   
nananaja
Pri nas sta bili obe suhi okoli 1leta in 9 mesecev, z razliko, da je ta velika hodila kakat na kahlo od 9mesecev, tamala pa se pokaka v hlače še pri 2 letih in treh mesecih.
Starejša je takrat znala povedat le tri stvari: mami, ati ter mami e - zraven se je držala za ritko. Je pa kakala na kahlico že eno leto in tudi brez plenice bi lahko bila, če jaz ne bi bila obremenjena s službo, diplomo in nosečnostjo.
Mlajša pa je gobcat začela prej, a je precej večkrat lulala v hlače. Ampak ji nisem hotela vrnit plenice, pa tudi v vrtcu so rekle, da ne.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.4.2011 20:47:39   
roberta

IZVIRNO SPOROČILO: tekač

user posted image am a kaj ko nama sin zelo redko pove kdaj ga lulati ali kakati.kaj narediti?user posted image

osebno mislim, da dokler bo imel plenico za riti, ne bo imel niti želje niti potrebe, da bi povedal, da ga lulat ali kakat. otrok je dovolj star (in razumen), da ga enostavno vprašaš: (ime) ali bi bil od danes naprej brez plenic? (več razlage ne potrebuje, saj ve zakaj se gre). in če ti bo rekel, ja, mu jo daj tisti trenutek dol. potem pa mu povej, da ko ga bo lulat/kakat, naj ti pove, da gresta na wc (kupi nastavek). seveda ne pričakovat, da bo zdaj kar sam vedno povedal. ne, ene 14 dni, ga boš morala kar ti opominjati na to in sicer ga spomni kar vsako uro ali dve (odvisno, kako sicer lula - morda veš?) in to tako, da ga "informiraš" o tem, da je čas za wc: (ime), a greva lulat? (niti ne počakaš na njegov odgovor, ampak ga kar lepo primi za roko in pelji na wc). verjetno se ne bo upiral. če se bo, pa ponovi vajo čez pol ure. in spet čez pol ure. nikoli na silo.

velika verjetnost pa je, da bo zakapiral v 5 minutah in bo vse oh in sploh lepo.

skratka, otrok je star 3 leta, dajte plenico dol!.

(odgovor članu tekač)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
19.4.2011 21:49:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.4.2011 22:03:21   
ZmajTolovaj
Pri nas so bile tudi gate največja fora. Kupila sem ji take u ibr kičaste roza, srčki, hello kitty in te finte, jih ni hotela več slečt, boh ne daj jih polulat. Na morju je ravno dopolnila 2 leti in je takoj zaštekala, čez en teden je hodila na wc.
Mlajša bo poleti slabe dve leti, pa bom isto probala. Bomo videli.
Je imela pa starejša ponoči do 3.leta plenico. Nismo dočakali, da bi bila zjutraj plenica suha. Je pa res, da OGROMNO spije, da bi se še jaz ponoč polulala, če bi toliko pila. Smo začeli zmanjševati doze proti večeru, požirek vode pred spanjem in to je to. Po enem tednu je bila tudi postelja suha.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
19.4.2011 22:06:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
19.4.2011 22:33:29   
ZmajTolovaj
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

Neposredna povezava do sporočila: 14
27.4.2011 21:59:37   
takotako
Pri nas je bil star 3 leta ko je sam pokazal da noče več pleničke gor.
Glih ornk ga nisem pripravljala na to ampak ko je bilo dovolj vroče je bil doma vedno brez pleničke. Sem ga mogla tud po 5 krat preoblečt sam nikol ga nisem kregala ali pa da bi ga nagovarjala. Pol pa enkrat leživa na kavču pa mi reče mami lulat. Pa jaz njemu sej maš pleničko gor, pa on meni da bi šel na wc. Pa sva šla. Sem mu dala plenico nazaj, potem pa mi spet reče da  bi šel na wc. In po ta drugem obisku na wc sem ga vprašala če bi mel rajš hlače. je rekel da ja. In odtakrat nismo več meli pleničke... razen ponoči ker ni mogu zadrževat več kot 2h.

Se je še polulal tudi v hlače čez dan. sam je blo to vedno manj. user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.4.2011 22:24:16   
mateyka
pri nas je palilo, da bo šla v vrtec samo, ko bo lulala v wc ali kahlo, ker tam tako veliki kot ona nimajo plenic user posted image  samo je bila že skoraj tri in je bila zmožna potem prešaltat na gatke v enem dnevu. samo jo pa prav briga kake gatke nosi, čist nič modno usmerjena ni user posted image

naša sicer še vedno lula ponoči (in ima zato plenico) - sploh se ne zbudi in je lahko celo noč mokra ker jo ne zanima user posted image  če bi hotla da se ne polula, bi jo morala na 2 uri zbujat in nest na kahlo, kar pa niti pod razno ne mislim delat..

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?