Hope2
|
Jaz sem ga peljala pri 2 letih 4 mesecih. Če bi šla prej, bi bila cela štala, ker smo imeli probleme tudi pri zdravniku. Samo da je stopil v čakalnico ali zagledal haljo, se je začel dret- ven, ven in jokat. Jokal je toliko časa, dokler se nisva oblekla in šla ven. Potem sem kupila komplet za igranje zdravnikov in sva doma poslušala srček, se igrala z inekcijo..... in naslednjič je zdravniku šel brez joka in ven tudi. Ker so mi na videz bili zobki ok-lepi beli, so lepo izrasli, umivamo redno... se mi ni mudilo. In ko smo opravili z zdravnikom, smo se napotili še k zobarju. Brez joka. Pri zobarju pa mi je zobozdravnica rekla, naj se jaz vsedem na stol, ta malega pa je najprej poslala pogledat ribice v akvarij, v tem času pa ga je malo nagovorila. Nato se je vsedel k meni v naročje. Ona je vzela velike zoe in ščetko in pokazala kako se umiva zobke, njega malo povprašala, če rad umiva... Nato naju je skupaj s stolom vozila gor in dol.... mali je čist navdušen ratal in začel je lepo sodelovat. Potem mu je pokazala inštrumente in rekla, da bo pogledala zobke. Midv asva doma malo vadila, da mora odpet usta in reči A. Pa je šlo, najprej ni hotel odpreti usta, ampak potem je. Je bila zelo potrpežljiva in fajn. Sem mu pa za vsak slučaj tudi nabavila knjigico o zobkih in zobarju, da sva jo malo prebrala preden sva šla k zobarju- tolk da j evidel kako zgleda tam in kaj počne. Noben mi ne bo rekel, da bi bilo bolje, če bi ga peljala prej. Imel je eno slabo izkušnjo pri zdravniku pri cca 6 mesecih in smo zato bili pečeni, in v tem času ni šans, da bi ga peljala k zobarju, razen, če bi videla težave z zobki. Predvsem pa ne vem, zakaj je treba peljat otroka, ko še nima zob ali pa le 3 zobke (govorim o normalnem izraščanju, ob normalnem času). Kaj mi ima za svetovati? vs ekar svetujejo je kako umivat zobe, kako pasto uporabljat.... To pa že ptički na veji čivkajo
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 17.4.2011 7:44:11 >
|