|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zobozdranik
16.4.2011 10:38:01   
tinkara12
Pozdravljeni,
z 1,5 letnim sinčkom greva v kratkem prvič k zobozdravniku, pa me zanima kako ga pripraviti do tega da bo pokazal zobke. Ze tako se boji zdravnikov, da me kar malo skrbi kako bo to zgledalo. Kakšne imate kaj izkušnje z obiskom zobozdravnika pri taki starosti?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zobozdranik
16.4.2011 12:44:55   
kola
jst sem peljala prvič pri treh letih, ko smo dobili vabilo in je bilo skupno za več otrok. bilo je res fajn, prijazno do otrok in staršev. takrat je tudi svetovala, da jo naročim pa še k redni zobozdravnici in sem jo šele letos spomladi (od lani jeseni do febr. je kar zbežal moj čas), no in sva imele zobarco ta ponedeljek, prvič zareds. bilo je res lepo, mirno, nič je nisem prej pripravljala, le povedala, da greva k zobozdravnici, tisti prijazni teti, ki ti bo zobke pogledala, kako lepe imaš. jst zmeraj pripravljam pozitivno, optimistično,... in doslej na srečo nimata strahov pred zdravniki. no, pri zobarci je pa tako lepo sodelovala, bila sem brez besed. vse ji je najprej pokazala, inštrumente, stolček,... potem sta prišle na zobke. naredila ji je spodaj zvezdice - zalivke na 4 in 5, pa jo je vprašala, če bi danes še zgoraj ali bi prišla naslednjič. pa ji je rekla, še na vrhu danes, drugič pa še pride. tako, da res super za enkrat. čez dva meseca sva spet naročene. s tamlajšo pa še nisem šla, bo imela poleti tri leta in tudi počakam na vabilo. sicer pa umivamo zobke dvakrat dnevno odkar so. srečno vam želim.

(odgovor članu tinkara12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.4.2011 14:48:24   
Precious
prej greš k zdravniku boljše je(  pregleda zobke,vam svetuje itn). Ne vem zakaj čakate na vabilauser posted image

(odgovor članu kola)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.4.2011 7:40:23   
Hope2
Jaz sem ga peljala pri 2 letih 4 mesecih. Če bi šla prej, bi bila cela štala, ker smo imeli probleme tudi pri zdravniku. Samo da je stopil v čakalnico ali zagledal haljo, se je začel dret- ven, ven in jokat. Jokal je toliko časa, dokler se nisva oblekla in šla ven. Potem sem kupila komplet za igranje zdravnikov in sva doma poslušala srček, se igrala z inekcijo..... in naslednjič je zdravniku šel brez joka in ven tudi. Ker so mi na videz bili zobki ok-lepi beli, so lepo izrasli, umivamo redno... se mi ni mudilo. In ko smo opravili z zdravnikom, smo se napotili še k zobarju. Brez joka.

Pri zobarju pa mi je zobozdravnica rekla, naj se jaz vsedem na stol, ta malega pa je najprej poslala pogledat ribice v akvarij, v tem času pa ga je malo nagovorila. Nato se je vsedel k meni v naročje. Ona je vzela velike zoe in ščetko in pokazala kako se umiva zobke, njega malo povprašala, če rad umiva... Nato naju je skupaj  s stolom vozila gor in dol.... mali je čist navdušen ratal in začel je lepo sodelovat. Potem mu je pokazala inštrumente in rekla, da bo pogledala zobke. Midv asva doma malo vadila, da mora odpet usta in reči A. Pa je šlo, najprej ni hotel odpreti usta, ampak potem je. Je bila zelo potrpežljiva in fajn.

Sem mu pa za vsak slučaj tudi nabavila knjigico o zobkih in zobarju, da sva jo malo prebrala preden sva šla k zobarju- tolk da j evidel kako zgleda tam in kaj počne.

Noben mi ne bo rekel, da bi bilo bolje, če bi ga peljala prej. Imel je eno slabo izkušnjo pri zdravniku  pri cca 6 mesecih in smo zato bili pečeni, in v tem času ni šans, da bi ga peljala k zobarju, razen, če bi videla težave z zobki. Predvsem pa ne vem, zakaj je treba peljat otroka, ko še nima zob ali pa le 3 zobke (govorim o normalnem izraščanju, ob normalnem času). Kaj mi ima za svetovati? vs ekar svetujejo je kako umivat zobe, kako pasto uporabljat.... To pa že ptički na veji čivkajouser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 17.4.2011 7:44:11 >

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.4.2011 8:14:17   
mateyka
midve greva zdaj pri štirih prvič. jo bom kar privat peljala, ker vabila (še kar) ni dobila in ne mislim čakat ful časa na naročilo, če jo naročim v zdr. domu (baje se ful čaka, če greš na koncesijo?) - pa še jaz grem zraven sebe čekirat, tako da mava zobarja "skupaj" in se ji to zdi prav super user posted image  

zdaj, lahko bi kdo rekel, da smo pozni s pregledom, samo se mi ne zdi okoli tega vredno zganjat kake tragedije. zobe ima tipi-topi, umivamo redno, in ima za svojo starost izjemne zobke. sicer ima njen oči take zobe, da pri svojih letih nima niti ene plombe. po moje je malo po njemu podedovala tele perlice user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.4.2011 12:48:20   
ZmajTolovaj
Mateyka, pri nas isto. Je isto stara kot vaša in bova šli zdaj prvič, je pa itak čisto obsedena s ščetkanjem in belino, tako da ima super zobke. Vabila nam ni nihče poslal.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.4.2011 20:58:30   
m_o_i
menda je dobro otroka peljat k zobarju ze takrat, ko zacnejo zobki ven prihajat.
torej-dva meseca nazaj sem sla v akcijo, ampak so mi rekli, da ga bo NAPOTILA pediatrinja pri posvetovalnici ob starosti enega leta.
jaz upam, da ga bo zobozdravnica(pri nas je to dr. Jevskova, mama od one popove vremenarkeuser posted image ) ze nekak prepricala, da ji pokaze zobke. meni to ne uspe nikakor(in zato za kak nov zobek zvem cisto slucajno oz. ko je ze zunaj).

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.4.2011 21:25:50   
sanelaa
Ko je bil star eno leto, smo bili pri zobozdravnici, samo pogledala je zobke in nič drugega, isto je bilo tudi ko je bil star dve leti.

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2011 12:00:42   
ksenija12
Hja, starejši je že štiri, pa gremo šele zdaj k zobozdravniku..vabila nismo dobili nobenega. Bosta šla pa s tamalim skupaj..

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2011 12:33:37   
rozilu
Mi smo bili pred nekaj tedni, stara je zdaj 1,5 leta.

On je družinski kolega, samo tamala ga ne pozna (oz. se ga najbrž ne spomni, ga je vidla 3x). Ima pa ordinacijo super za otroke, pisano, spredaj ima igrala, on je prijazen... Po "aklimatizaciji" in uvodnem pogovoru je šla tamala k meni v naročje in jo je prosil naj pokaže zobke. Seveda ni hotela, tako da je pač "na silo" odprl in pogledal, 3 s joka in v naslednjem trenutku pozabljeno. Pa še darilo si lahko izbere za nagrado user posted image

Vse skupaj bolj brez veze, ker je vse OK. In priti moramo spet čez 6 mesecev. Ampak: kaj če ne bi bilo OK??? Tamala ima že 16 zobkov, od prvih je zdaj minilo že 1 leto in so imeli dovolj časa, da se že kaj uničijo, če bi narobe ravnali. Na srečo nismo, ampak tudi to je ena od stvari, ki ti jo svetje zobozdravnik.

Saj ne rečem, vse o pravilni negi zobkov (+ kaj se sme in kaj ne) lahko izveš kjerkoli, ampak ponavadi je tako, da ravno tisti starši, ki tega ne vejo (ali pa nočejo vedet) ne bodo peljali otrok na pregled. In bodo čakali na prve luknjice, ko bo za marsikaj že prepozno.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.4.2011 13:16:54   
Nika v službi
Prakse so zelo različne. Pri nas velja, da si na prvi pregled/posvet pri pedontologu povabljen pri 6. mesecih starosti in potem do 3. leta hodiš v 6 mesečnih intervalih. Mi smo to redno prakticirali, sedaj je že pri "šolski" zobozdravnici in imamo pregled 1x letno, če ni posebnosti. Tudi jaz absolutno podpiram zgodnje seznanjanje z zobozdravnikom, ker se otrok navadi na preglede; itak pa sem prepričana, da od "viška ne boli glava". Vsaj za "zobarja" to velja. Kaj je lepšega, kot odpreti usta, zobozdravnik pogleda in reče, da je vse super. Krasna popotnica! Tudi otrok bo naslednjič lažje prišel. 

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.4.2011 20:48:30   
nusi
pri nas greš k zobarju med 7 m in 1 letom, potem pa čez eno leto spet dobiš datum.Številko in navodila da kar patronažka, ki pride na obisk pri 6 m

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.4.2011 7:29:08   
dreamhorse
Pri nas tudi ni nobenih obvestil... Jaz sem se sama odločila, da jo naročim. In grema ta teden. Stara pa bo 2 leti

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.4.2011 18:05:28   
Julija08
Jaz sem ga prvič peljala pri 6 m, ker mi je patronažna svetovala, da ga je dobro že takoj naročiti ko dobi prve zobke, potem je bil še pri 1,5 l in pri 2,5 l. Zdaj sva pa naročena ponovno oktobra...

Se mi zdi da je fajn čimprej, ker pri kolegici je že pri 2 leti starem sinčku odkrila luknjicouser posted image .

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.4.2011 21:11:50   
ZmajTolovaj
No, jaz sem jo zdaj naročila in sva dobili datum - 20. september.
user posted image
Bom kar tamalo še zraven peljala. Drugač bo na vrsti enkrat 2014.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.4.2011 15:55:54   
neisha80
S hčerko šli prvič pri 2,5 letih.Nič težav.
Sin še ni bil,bomo šli po dopustih ko bo tud star dobri dve leti in pol,upam da bo tud brez problemov.

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?