|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spol in NS
12.4.2011 13:25:00   
jutranja rosa
Zanima me ali so kateri že na NS zadeli spol otročka, če ginekolog ni imel ravno najnovejšega in 3D UZ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spol in NS
12.4.2011 13:39:13   
kajalin*
meni,6 let nazaj :)

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.4.2011 13:47:06   
Medea10
Jaz sem šla k dr. Kudrovi v Mb, mislim da ima malo novejši UZ, pa je vseeno vsekala mimo. user posted image user posted image Po moje je malo odvisno tudi od G. 

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.4.2011 13:53:47   
butt3rfly
men je pri prvemu zadela, pa ni imela neki ekstra UZ. menila bi, da je šlo za zadetek na slepo. pri drugemu sem šla k strahovi v domžale, pa je rekla, da je pač tolko zgodaj, da gre bolj za ugibanje kot pa natančno videnje, zato se nismo poglabljali v to. ponavadi se vidi šele okoli 16., 17. tedna (tak sem brala), ko lahko rečeš, al vidiš kaj bingljati med nogami al neuser posted image

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.4.2011 14:00:03   
krogec
Meni je dr. Strahova v Domžalah (takrat je še delala v Zdr. domu) leta 2006 na NS napovedala punčko, vendar je rekla, da bo VERJETNO punčka. Tri leta kasneje (2009), ko je bila že privat, pa je prav napihnjeno trdila, da bo spet 100% punčka - in je ZGREŠILA!!! Tako da smo dobili super fanta. Glede dr. Strahove sem brala že veliko komentarjev in moja ocena je, da ji je pojavljanje v raznih medijih zelo stopilo v glavo, saj dela bolj površno in še vzvišena je postala - ji najnovejše aparature nič ne koristijo, če si ne vzame dovolj časa (računati zna zelo konkretno!!!).
Bi rekla, da je največ odvisno od lege otroka med pregledom ter potrpežljivosti in natančnosti ginekologa - takrat bo napoved lahko pravilna.

¤ ¤ ¤

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.4.2011 14:05:26   
butt3rfly
strahova gor al dol (jst nimam slabih izkušenj z njo, sploh pa to ni tema tle): še vedno menim, da ne morš 100 odstotno napovedati spola tak zgodaj in da pač ugibaš, kar pa pri tak malo možnostih sploh ni težkouser posted image

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.4.2011 18:28:06   
m_o_i
meni je zadela v Dravljahuser posted image  oz. jaz sem ji rekla, da bo ziher fantek in je prikimala in dodala, da je to samo 80% moznost(ziher je ziher...)

tak da-moja slutnja oz. "vedenje" in njeno 80% zagotovilo je bilo dovolj, da imena za puncko sploh nismoo zbirali(in res ne vem, kaj bi, ce bi mi cestitali za puncko v operacijski...)

pies: en dan pred porodom mi je priznan G v porodnisnici delal UZ in omenjal punckouser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.4.2011 20:43:28   
maktub
ja meni so v  1.nosečnosti ze videli..bila pa sem v Dravljah..super super  zadovoljaaa

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.4.2011 20:57:49   
Anonimen
V Izoli pravi dr. da je na NS (v mojem primeru 12t) prezgodaj za videti oz. bolje rečeno ugibati spol. V bistvu imajo ali preslab UZ ali pa dr. še nima dovolj prakse s tem, ker se v teh tednih še kako da napovedat spol, če je dr. izkušen in seveda z dobrim UZ in plod v pravi legi. Meni so 2x v Dravljah napovedali pravilno spol (in to po mogoče eni munuti UZ), v Izoli pa je to ''prehitro''. Tako, da jaz pravim, da dober UZ pripomore dosti k temu.

(odgovor članu maktub)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
12.4.2011 21:10:46   
Anonimen
 je G izkušen in ima dober Uz se spol seveda že pri nuhalni vidi. V obeh nosečnosti sem v 13 tednu izvedela da nosim fantka

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
12.4.2011 21:31:40   
Teyla
Meni so na nuhalni napovedali fantka, kasneje na morfologiji je G rekla, da je verjetno punčka in smo tudi dobili punčko. Je pa res, da sem bila kar zgodaj na nuhalni- še ne 11. tednov noseča, se mi zdi. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.4.2011 21:40:38   
Nina 30
obakrat so mi s prve ugotovili že na nuhalni,lp

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.4.2011 22:02:58   
scarlett_
Meni so v Dravljah napovedali fantka, rodila pa sem punčko. Kasneje mi je en ginekolog razlagal, da to samo izmerijo eno kost, v kolikor je večja, ti pripišejo fantka, ker so le ti večji, če je manjša, pa punčko. No, jaz sem v 35. tednu rodila 3220g težko in 50 cm veliko punčko, tako da je razlaga kar jasna, je bil plodek že skozi celo nosečnost (pre)velik..

(odgovor članu Nina 30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.4.2011 6:13:51   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: krogec

Meni je dr. Strahova v Domžalah (takrat je še delala v Zdr. domu) leta 2006 na NS napovedala punčko, vendar je rekla, da bo VERJETNO punčka. Tri leta kasneje (2009), ko je bila že privat, pa je prav napihnjeno trdila, da bo spet 100% punčka - in je ZGREŠILA!!! Tako da smo dobili super fanta. Glede dr. Strahove sem brala že veliko komentarjev in moja ocena je, da ji je pojavljanje v raznih medijih zelo stopilo v glavo, saj dela bolj površno in še vzvišena je postala - ji najnovejše aparature nič ne koristijo, če si ne vzame dovolj časa (računati zna zelo konkretno!!!).
Bi rekla, da je največ odvisno od lege otroka med pregledom ter potrpežljivosti in natančnosti ginekologa - takrat bo napoved lahko pravilna.

Kaj te je pozabila pobožati, ko si šla iz ordinacije, al kaj si tako napičena? Sploh pa ali se je vprašanje nanašalo na kompetentnost in prijaznost dr. Strahove, mogoče?
No, kakor koli že, pri nas je že na NS obakrat pravilno določila spol.

< Sporočilo je popravil KT -- 13.4.2011 6:16:02 >

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.4.2011 6:51:28   
Reby
Meni so v prvi nosečnosti rekli na NS, da bo punčka, na morfologiji se je videlo, da je fantek.
Zdej pa na NS nisem niti spraševala, bom počakala do morfologije. Mi pa niti ni pomembno, najbolj pomembno je, da je otroček zdrav.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.4.2011 8:37:41   
majči22
Že na NS so napovedali prav, in sicer punčko. Bila sem v Dravljah.

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.4.2011 8:49:50   
Tjasa27
na NS napovedali punčko, na morfologiji pa fantka in imamo fantka :-D

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.4.2011 8:56:41   
pomar*ANČA*
prvič na ns nisva vprašala, tako da ti glede tega ne znam odgovoriti.  ampak mi en ena ginekologinja razložila, da če na ns rečejo, da bo punčka, potem kar zna držati, če pa rečejo da bo fantek je pa potrebno malce še počaki pa potem na naslednjem pregledu še enkrat preveriti.  

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.4.2011 10:14:47   
jutranja rosa
Hvala za odgovore. Očitno me bo vprašanje "mučilo" :) še do morfologije. Daleč najpomembnejše je, da je otroček zdrav, se več kot strinjam. Doma imamo že tri fantke in sedaj so mi na NS napovedali še enega :), jaz pa si potiho želim punčko :). Que sera, sera :).

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.4.2011 12:37:44   
anci banci
meni je v dravljah na ns dr.reševa napovedala fanta in na morfologiji se je to izkazalo, sem bila tudi sama prepričana da je fant....bomo pa seveda videli ko rodim

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.4.2011 17:09:41   
Anonimen
Na NS mi je dr. rekla, da težko reče, ker je za spol še čisto prezgodaj in je bolj ugibanje, da če že mora reči, bi rekla, da bo punčka. Naslednji dan mi je moj g delal UZ in je rekel, da kaže na fantka. Sicer pa še nobeden ni ostal notri, pa naj bo fantek ali punčka. Važno je, da je otroček zdrav in da je z mamico vse ok.

(odgovor članu anci banci)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
9.5.2011 9:06:06   
sarar
ko sem bla 1. user posted image  nisem spraševala, ko pa sem bila user posted image  drugič, so mi v dravljah rekli, da je 95% da bo punčka... na VSEH ultrazvokih so mi rekli da je notri punčka... ko pa sem rodila, je ven prišel FANTEK user posted image
tako da, zdaj sem 3. nosečka in najbrž ne bom niti vprašala za spol, če bo pa kaj namignila  pa ne bom resno jemala
lp vsem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.5.2011 11:26:40   
Anonimen
Nama je Reševa (tisti dan izjemno nesramna, zato mojega denarja več ne vidi) na NS rekla, da predvideva da je fantek. Kasneje se je mali prav trudil kazati mednožje na vseh UZ. user posted image

(odgovor članu sarar)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?