Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Krema za sončenje za dojenčka 5.4.2011 15:18:40
|
|
|
|
jona klara
|
najbolje, dA KUPIŠ V BIO TRGOVINI, Z NARAVNIMI SESTAVINAMI
|
|
RE: Krema za sončenje za dojenčka 5.4.2011 15:50:19
|
|
|
|
anitaz
|
Mi že od nekdaj uporabljamo od Just-a, za vse, tudi za dojenčka.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 5.4.2011 16:27:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje za dojenčka 5.4.2011 18:20:27
|
|
|
|
tikatonka
|
4m starega otroka bi jz toliko zascitila pred soncem, da ne bi potrebovala kreme. Se strinjam.
< Sporočilo je popravil tikatonka -- 5.4.2011 18:21:03 >
|
|
RE: Krema za sončenje za dojenčka 5.4.2011 18:43:26
|
|
|
|
Dashenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ninic Pozdravljene. Imam malega dojenčka in me zanima kakšno kremo za sončenje oz. zaščitno kremo ste uporabljale za 4 mesece starega dojenčka? Vem, da ga nesmem izpostavljati sončku, a gremo na sprehod v kengorujčku in kljub popoldanskim uram in primerni kapi za tamalega, dolge rokave, bi ga malo zaščitila, po rokicah in obrazu. Pa da ni kaka taka, ki bi povzročala kakih alergij, saj smo že imeli male tažavice z izpuščajčki. No, jaz pa menim, da ni prav nobene potrebe, da bi otroka mazala s kremo s faktorjem. Razen, če se odpravljate na dopust v topleje kraje in nameravate del dneva preživet na plaži s slabo senco.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje za dojenčka 5.4.2011 20:05:17
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: anitaz Mi že od nekdaj uporabljamo od Just-a, za vse, tudi za dojenčka.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje za dojenčka 8.4.2011 23:16:28
|
|
|
|
Ninic
|
Hvala, za odgovore. Se že informiram in dogovarjam za Just izdelke. Javim izkušnjo
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje za dojenčka 16.4.2011 22:51:41
|
|
|
|
cowgirl
|
Mustela, ker nima kemičnih faktorjev not, ampak delce, ki se ne vpijajo v kožo. zato je otroček tudi malo bolj bel, ko ga namažeš... boljš met belag otroka, kot s kemijo namazanega. Od justa pa ne vem, kako njihove kreme delujejo.
|
|
RE: Krema za sončenje za dojenčka 17.4.2011 7:06:52
|
|
|
|
Dashenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl Mustela, ker nima kemičnih faktorjev not, ampak delce, ki se ne vpijajo v kožo. zato je otroček tudi malo bolj bel, ko ga namažeš... boljš met belag otroka, kot s kemijo namazanega. Od justa pa ne vem, kako njihove kreme delujejo. Jaz pa imam bistveno večje pomisleke glede varne uporabe pri kremah, katerih proizvajalci vehementno oglašujejo, da njihovi izdelki ne vsebujejo "kemičnih" faktorjev, pozabijo pa povedat, da zato uporabljajo "mehanske" faktorje v obliki nanodelcev.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje za dojenčka 17.4.2011 19:47:47
|
|
|
|
malibauc
|
Dashenka- jaz sem bolj laik; prosim malo bolj razloži zadnji del stavka. Jaz tudi kupujem kremo, pa ne vem, kaj naj izberem ob vsej poplavi takih in drugačnih priporočil.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje za dojenčka 28.4.2011 12:53:59
|
|
|
|
bobi83
|
Živjo! Jaz sem o kremah ogromno prebrala. Tudi na Zvezo potrošnikov sem gledala. Naš ima zdaj 10m in ga mažem z Mustelo. Samo obraz. Kremo za telo imam tudi od Mustele. Nam ustreza. Spomladansko sonce je najbolj strupeno sonce! Klobuček na glavo, veliko tekočine in senčka! 4mesečnik mora tudi veliko pit!!! Ne samo mleko!!!!! Eucerin je tudi dobra krema.
|
|
|
|
RE: Krema za sončenje za dojenčka 27.5.2011 18:25:23
|
|
|
|
Dashenka
|
Nanodelci so zelo majhni delci snovi. Nakako velja, da med nanodelce štejemo delce, ki so manjši od 100nm V kozmetiki, predvsem v kremah za sončenje se uporablja titanov dioksid, zadnja leta v obliki nanodelcev. Večina krem, ki jih reklamirajo, da ne vsebujejo kemijskih zaščitnih faktorjev in vsebujejo le mehanske, vsebujejo TiO2 v obliki nanodelcev. Kremo z zaščitnim faktorjem 20, 30 in celo več, brez kemijskih zaščitnih faktorjev ter TiO2, ki ni v obliki nanodelcev je precej težko narediti. Varnost kemijskih zaščitnih faktorjev je dodobra raziskana, nanodelci pa veliko manj, so pa potencialno veliko bolj škodljivi. Ne le, da katalizirajo oksidativne reakcije pod vplivom sončne svetlobe, prodirajo skozi kožo, če so prave velikosti, globje, tudi v celice... Pred časom je Urad za kemikalije izdal eno zelo poljudno napisano brošuro, ki lepo razloži, kaj nanodelci sploh so, kje se jih uporablja ter njihove potencialne nevarnosti: http://www.kemijskovaren.si/files/nano_knjiga.pdf
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.5.2011 22:11:49
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?