|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krema za sončenje za dojenčka
5.4.2011 15:05:15   
Ninic
Pozdravljene.

Imam malega dojenčka in me zanima kakšno kremo za sončenje oz. zaščitno kremo ste uporabljale za 4 mesece starega dojenčka? Vem, da ga nesmem izpostavljati sončku, a gremo na sprehod v kengorujčku in kljub popoldanskim uram in primerni kapi za tamalega, dolge rokave, bi ga malo zaščitila, po rokicah in obrazu. Pa da ni kaka taka, ki bi povzročala kakih alergij, saj smo že imeli male tažavice z izpuščajčki.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krema za sončenje za dojenčka
5.4.2011 15:18:40   
jona klara
najbolje, dA KUPIŠ V BIO TRGOVINI, Z NARAVNIMI SESTAVINAMI

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu Ninic)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.4.2011 15:50:19   
anitaz
Mi že od nekdaj uporabljamo od Just-a, za vse, tudi za dojenčka.

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
5.4.2011 16:27:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.4.2011 18:20:27   
tikatonka

4m starega otroka bi jz toliko zascitila pred soncem, da ne bi potrebovala kreme.

Se strinjam.

< Sporočilo je popravil tikatonka -- 5.4.2011 18:21:03 >

"Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa."

Prijatelji so kot baloni: če jih spustiš, jih morda nikoli več ne ujameš.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.4.2011 18:43:26   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: Ninic

Pozdravljene.

Imam malega dojenčka in me zanima kakšno kremo za sončenje oz. zaščitno kremo ste uporabljale za 4 mesece starega dojenčka? Vem, da ga nesmem izpostavljati sončku, a gremo na sprehod v kengorujčku in kljub popoldanskim uram in primerni kapi za tamalega, dolge rokave, bi ga malo zaščitila, po rokicah in obrazu. Pa da ni kaka taka, ki bi povzročala kakih alergij, saj smo že imeli male tažavice z izpuščajčki.

No, jaz pa menim, da ni prav nobene potrebe, da bi otroka mazala s kremo s faktorjem.
Razen, če se odpravljate na dopust v topleje kraje in nameravate del dneva preživet na plaži s slabo senco.

(odgovor članu Ninic)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.4.2011 20:05:17   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

Mi že od nekdaj uporabljamo od Just-a, za vse, tudi za dojenčka.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.4.2011 23:16:28   
Ninic
Hvala, za odgovore. Se že informiram in dogovarjam za Just izdelke.
Javim izkušnjo user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2011 22:51:41   
cowgirl
Mustela, ker nima kemičnih faktorjev not, ampak delce, ki se ne vpijajo v kožo. zato je otroček tudi malo bolj bel, ko ga namažeš... boljš met belag otroka, kot s kemijo namazanega. Od justa pa ne vem, kako njihove kreme delujejo.

Carpe diem

(odgovor članu Ninic)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.4.2011 7:06:52   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: cowgirl

Mustela, ker nima kemičnih faktorjev not, ampak delce, ki se ne vpijajo v kožo. zato je otroček tudi malo bolj bel, ko ga namažeš... boljš met belag otroka, kot s kemijo namazanega. Od justa pa ne vem, kako njihove kreme delujejo.

Jaz pa imam bistveno večje pomisleke glede varne uporabe pri kremah, katerih proizvajalci vehementno oglašujejo, da njihovi izdelki ne vsebujejo "kemičnih" faktorjev, pozabijo pa povedat, da zato uporabljajo "mehanske" faktorje v obliki nanodelcev.

(odgovor članu cowgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.4.2011 19:47:47   
malibauc
Dashenka- jaz sem bolj laik; prosim malo bolj razloži zadnji del  stavka.
Jaz tudi kupujem kremo, pa ne vem, kaj naj izberem ob vsej poplavi takih in drugačnih priporočil.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.4.2011 12:53:59   
bobi83
Živjo!
Jaz sem o kremah ogromno prebrala. Tudi na Zvezo potrošnikov sem gledala.
Naš ima zdaj 10m in ga mažem z Mustelo. Samo obraz. Kremo za telo imam tudi od Mustele.
Nam ustreza.
Spomladansko sonce je najbolj strupeno sonce!
Klobuček na glavo, veliko tekočine in senčka!
4mesečnik mora tudi veliko pit!!! Ne samo mleko!!!!!
Eucerin je tudi dobra krema.

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.5.2011 18:25:23   
Dashenka
Nanodelci so zelo majhni delci snovi. Nakako velja, da med nanodelce štejemo delce, ki so manjši od 100nm
V kozmetiki, predvsem v kremah za sončenje se uporablja titanov dioksid, zadnja leta v obliki nanodelcev.

Večina krem, ki jih reklamirajo, da ne vsebujejo kemijskih zaščitnih faktorjev in vsebujejo le mehanske, vsebujejo TiO2 v obliki nanodelcev.
Kremo z zaščitnim faktorjem 20, 30 in celo več, brez kemijskih zaščitnih faktorjev ter TiO2, ki ni v obliki nanodelcev je precej težko narediti.

Varnost kemijskih zaščitnih faktorjev je dodobra raziskana, nanodelci pa veliko manj, so pa potencialno veliko bolj škodljivi. Ne le, da katalizirajo oksidativne reakcije pod vplivom sončne svetlobe, prodirajo skozi kožo, če so prave velikosti, globje, tudi v celice...

Pred časom je Urad za kemikalije izdal eno zelo poljudno napisano brošuro, ki lepo razloži, kaj nanodelci sploh so, kje se jih uporablja ter njihove potencialne nevarnosti:
http://www.kemijskovaren.si/files/nano_knjiga.pdf

(odgovor članu bobi83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.5.2011 21:06:15   
izalina
Sončna krema znamke Sante (za občutljivo kožo pri odraslih otrocih) faktor 20, naravna in brez nanotehnologije.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
28.5.2011 22:11:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu izalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?