|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   drugi dojenček in starejši bratec
4.4.2011 20:04:26   
nokiamb
pozdravljene mamice,
mene pa zanima kdaj ste prvega otroka seznanile da bo  postal starejši bratec/ sestrica?
moj sin je star 2,5 let in novembra dobimo user posted image .

ali mu pričnem razlagati o tem šele ko se bo že videl trebuh ali na koncu preden rodim?
kako ste to ve uredile?
hvala za nasvete.
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: drugi dojenček in starejši bratec
4.4.2011 20:15:05   
K_a_t_i
Ko je bil mimo prvi, najbolj rizični del nosečnosti in ko se je začel videti trebuh. Mu je bilo potrebno razložit zakaj mamica več počiva, zakaj ji je slabo in zakaj bruha user posted image . Je bil pa star približno toliko kot tvoj.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu nokiamb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.4.2011 20:33:32   
Najaa
Ko se bo začel videt trebuh, ja. 

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
4.4.2011 20:39:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.4.2011 21:02:51   
nokiamb
jaz še sicer mojega normalo dvigujem... ima samo 10,5 kg.
mislim da to še ni nič narobe...
no mu bom pa povedala počasi ko se bo viden trebušček.
je trenutno v tem obdobju ko me na želi ravno deliti z atijem in
bi zato še malo počakala, da to malo mine.
ponavadi vse faze pri njem trajajo 3 tedne in potem se spet vse obrna na glavo user posted image
upam da ne bo panike..
Hvala.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.4.2011 21:04:08   
nokiamb
aja,
ko sem ga vprašala kaj bi raje imel za igrati:
brateca ali sestrico je rekel '' krteka''  user posted image

(odgovor članu nokiamb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
4.4.2011 22:56:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nokiamb)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.4.2011 7:57:08   
juhica
Jst sem mislila otroka seznaniti ene štiri mesece prej ali še manj, potem pa mi je bilo strašno slabo že v 8. tednu in sem pač povedala, zakaj samo ležim in bruham in sem sitna ko zmajuser posted image . Dvigujem še oba, ampak nimam rizićne nosečnosti, poskrbim da napnem mišice preden dvignem...  Mam pa eno precej strokovno knjigo in oba že vse rasturata, od maternice, posteljice, popkovnice (to najbolj fascinira starejšega), dojenja in previjanja user posted image , pa tudi ogromno dojenčkov je okoli nas zadnje čase....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.4.2011 9:11:20   
žab*ca
Moj je tudi toliko star,sama sem en mesec pred pdp.Kaj ekstra mu nisem razlagala,ve da je v trebuščku dojenček,ga poboža,poljubčka.Ko smo bili na dopustu,je imel muho in se skoz hotel nosit pri meni in sem mu parkrat rekla,da ne morem,ker že nosim dojenčka,pa mu ni bilo nič prav in nekaj časa ni hotel nič slišati o dojenčku.Tako,da nočem kaj preveč pretiravat z razlago. Vem,pa da bo v vsakem primeru malo ljubosumja.
Ga pa dvigujem normalno pri njegovih 15kg,res pa ga nekaj daleč ne nosim.

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.4.2011 9:12:01   
pomar*ANČA*
midva imava 2,5 letnika in sva mu povedala takoj, ker so bili prvi meseci zame bolj težki sva mu govorila da ima mamica dojenčka v trebuščku in da mora počivati in je zelo lepo razumel. mislim pa da je najbolj dojel ko sva ga vzela na nuhalno s sabo, od takrat naprej me skos boža in lubčka po trebuščku.

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.4.2011 12:52:29   
viv_
Uf, sploh se ne spomnim kako smo to razlagali... Mislim da je šlo kar nekako v toku in ji nikoli nismo kaj prav posebej. Pa dobila je majčko Big Sister user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.4.2011 21:00:29   
annie
Nekje v 2.mesecu nosečnosti, ko je prišla nosečniška slabost in me je pač malce čudno gledal, kaj je z mano, da bruham user posted image In od takrat naprej je bila njegova najljubša knjiga Nega matere in otroka, jo je res veliko listal in sva se skozi slike iz knjige vse pogovarjala, da bomo dobili takšenga dojenčka itd. user posted image Tako, da punce, ki ste v pričakovanju 2 user posted image nič bat...mi smo našega res pripravljali na prihod dojenčka, mu vse obrazložili in sedaj je malićka stara 9m in sin do sedaj resnično še ni pokazal niti najmanj ljubosumja na svojo sestricouser posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.4.2011 22:39:10   
tejči28
Jaz sem mu začela govorit,ko se mi je že poznal trebušček,da bomo dobili dojenčka.Pa kupili smo dojenčka in sma ga božala in cartala,... pa dojenček mu je prinesel darilo... Nič kaj ni pomagalo,bil je zeeeelooo ljubosumen,čeprav sem njega še skoraj bolj cartala od začetka in mu namenila ogromno pozornosti.Šele zdaj,ko bomo stari že 7m se počasi umirja ljubosumje.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.4.2011 7:22:19   
bambika
Mi smo ji kar hitro povedali,se mi trebušček še ni poznal,je pa zelo navdušena bomo videli kaj bo ,ko pride na svet.Stara je pa 2 leti,navajena dojenčkov okrog sebe,imamo nečakinjo 3 mesece staro pa ne pusti,da bi jo babi cartala al pa po steklenički hranila,pravi da mora mami,jaz in po tem ona zraven sedi in jo gleda ter boža.
Dvigujemo jo še vedno,čeprav ima dobrih 13kg,jaz pa še mesec in pol do konca, ampak mi ni problem ker nimam rizične nosečnosti,edino trebuh me malo ovira pri dvigovanju.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.4.2011 13:35:43   
happymummy
pri nas smo se začeli pogovarjat že zgodaj. trebušček še ni bil viden. sinku (2,5let) sva z atijem povedala,da v meni ratse dojenček in da bo dobil bratca ali sestrico. brali smo tudi knjigice o tej temi. povedala sem mu,da ga ne morem dvigovat,ker sem noseča.. skozi celo nosečnost se pogovarjamo o tem. zdaj sem že 32t tko da je tut trebuh ful velik. Mali se zaveda,da nosim dojenčka. trebušček tudi kdaj pa kdaj poboža in da ljubčka. drugač pa neke pretirane pozornosti temu ne namenja. ko ga vprašamo kaj si želi,bratca ali sestrico pa je rekel da sestrico. tudi ime ji je izbral. tako da itak vsi upamo da bo sestrica. user posted image hruška debeluška lepo,da mala tako sprejema tvojo nosečnost. upam,da bo tut po porodu tako. in ko bo dojenček enkrat doma. ker otroci so strašansko nepredvivdljivi. lahko,da bo pa potem kako ljubosumje zganjala. te nočem strašit,vendar te samo malo opozarjam. user posted image  

(odgovor članu bambika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?