libna
|
Pa da povem še jaz svojo izkušnjo...uveljavljala sem odmor za dojenje! Ko sem ga mesec dni pred potekom porodniške omenila šefu, se je režal, da kaj takega prvič sliši...sem mu rekla, da prav, da pa se naj pozanima, da jaz bom to uveljavljala...pa mi je kr takoj vrjel oz. mogoče se je kasneje pozanimal....ker jst tud delam v državni upravi in delam vikende, praznike, dopoldne, popoldne, različne izmene (razen za ponoči nisem podpisala), sva se dogovorila, da pač zjutraj kasneje začnem eno uro, zvečer pa eno uro prej grem iz službe-če sem imela popoldansko službo. Nisva nič urejala preko CSD, čeprav mi je žal, ker tiste ure nisem mela plačane, ampak je bila samo to stvar dogovora. Če bo sedaj v drugo tudi še mleka tako dolgo, bom malo drugače to uredila. Dokazovala nisem nikakor, z ničemer. Mi je verjel na besedo, jaz pa sem bila tudi tako poštena, da ko sva se pri 15 mesecih nehala dojit, sem šefu povedala, da zdaj pa lahko normalno delam. Ja, poznam pa primerke, ko so kao dojile do 3 leta otrokove starosti in še dlje....ker dokazat, da ga ne dojiš pa res ni možno, al ne? Določene vas pa ne razumem: zakaj pa ne bi dojila, če tako želi? In kolikor dolgo želi? In če ima pravico, naj jo izkoristi!!!!Moje skromno mišljenje, pa brez zamere!
|