|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost
15.8.2005 12:42:11   
alenkica
Sem v 19. tednu nosečnosti in me zanima koliko tednov mi še manjka do poroda, rok imam 19.1.
Povsod piše, da nosečnost traja 9 mesecev, kar je 36 tednov, drugod pa piše da 40 tednov. Katero drži?

Oprostite za neumno vpršanje, ampak to je moja prva nosečnost in nimam še pojma o teh stvareh.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nosečnost
15.8.2005 13:02:31   
Aljakop
nosečnost traja približno 40 tednov,torej če si v 19.tednu,ti manjka še 31 tednov, no ja + -.lahko se zgodi da rodiš prej ali kasneje.Mislim da za ''normalno'' dolžino nosečnosti smatrajo med 38 in 41 tednom nosečnosti. PDP je samo predviden rok poroda, lahko rodiš 5.1 ali pa 5.2 ali pa na sam datum 19.1.

Prijetno nosečnost ti želim!

Alja

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nosečnost
15.8.2005 13:15:15   
2ursae
hja, v bistvu 9 mesecev ni le 36 tednov...to bi držalo, če bi imel mesec 28 dni, torej, če bi se ravnali po luninem koledarju.
40 tednov traja nosečnost, če štejemo prvi dan nosečnosti kot prvi dan zadnje menstruacije. Meni se je bilo na začetku ful težko sprijazniti, da s prvim dnem zadnje m. začne teči že prvi teden nosečnosti, ko mi je pa bilo valjda (kot vsakemu)jasno, da do oploditve takrat ni še moglo priti :zmeden:.
Ampak sem se sprijaznila, da je splošno sprejeto štetje 40-tedensko in sem že preklopola na ta način.

Tistih 9 mesecev pa je vzetih od dneva dejanske oploditve.

pozdravček :muca:

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nosečnost
15.8.2005 13:44:57   
žlička
tole sem nasla na netu:

po knjigi Mati in otrok:

1-4 teden - 1. mesec
5-8 teden - 2. mesec
9-12 teden - 3. mesec
13-17 teden - 4.mesec
18-22 teden - 5 mesec
23-27 teden - 6. mesec
28-32 teden - 7. mesec
33-36 teden - 8. mesec
37-40 teden - 9. mesec

Eni meseci imajo 4 tedne, eni pa 5

lp:rozica:

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nosečnost
15.8.2005 14:12:06   
Anonimen
Alja, malo si se zakalkulirala. Če je v 19. tednu nosečnosti, manjka še 21 tednov in ne 31.

Se mi zdi brezveze filozofirat, zakaj se tako šteje in ne drugače. Nosečnost pač traja 10 lunarnih mesecev ali 40 tednov.

(odgovor članu alenkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   nosečnost
15.8.2005 14:26:52   
alenkica
Hvala, hvala in še enkrat hvala!

Pa sory, da postavljam tako neumna vprašanja!

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nosečnost
15.8.2005 22:26:52   
Anonimen
Pa sej ni bilo neumno vprašanje.

(odgovor članu alenkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   nosečnost
16.8.2005 11:15:09   
Aljakop
ups, pomota:ups:
tiskarski škratek:ups:

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?