Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Nahod in domača lekarna 29.3.2011 11:05:33
|
|
|
|
mia14
|
Nam je zdravnica priporočala lonec vrele vode, v katero vsuješ morsko sol in kamilice. Lonec postaviš k vzglavju posteljice, ko otrok spi. Z raznimi pripravki ga ne bi mazala, je še premajhen.
|
|
|
|
RE: Nahod in domača lekarna 29.3.2011 12:15:04
|
|
|
|
Hope2
|
prvo kot prvo, veliko fiziološke in aspirator. Pri tako malem, smo dajali 2,5 ml v vsako nosnico, da je na drugi ven priteklo. Lonec slanih kamilic pod posteljo Narezana čebula, zavita v gazo nad posteljo (smrdi ogabno cela soba še 3 dni). Če misliš sirupe iz čebule ali črne redkve, to ni za tako male. Inhalacije (v kopalnici narediš paro in se gresta kopat ali se malo poigrata), dranaža hrbta- po hrbtu ga tapkaš, da lažje sluz izkašlja- kako pravilno izvajat, najdi na internetu Pražene kamilice na prsnem košu, čez noč (če kašlja)
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 29.3.2011 12:17:30 >
|
|
|
|
RE: Nahod in domača lekarna 29.3.2011 21:46:18
|
|
|
|
*NikoLina*
|
Aspirator in fiziološka, inhalacije, osvežilec zraka, tapkanje po hrbtu, dvignjeno vzglavje in svež zrak,...vse to počnemo. Mislila sem recimo kot to s čebulo zavito v plenico, nobenih žavb. Zanima pa me še nekaj...Tiste, ki uporabljate baby vac in njemu podobne aspiratorčke, koliko časa sesate sluz, dokler ne spucate do konca noska ali recimo 1 min? Mogoče malce neumno vprašanje, vendar me skrbi, da ne bi malemu poškodovala noska oz sluznico
|
|
|
|
RE: Nahod in domača lekarna 30.3.2011 7:27:35
|
|
|
|
Hope2
|
Z baby-vacom nos pucaš tako, da vtakneš v nosnico za 1-3 sekundi in potegneš ven, pa spet not v nosnico za 1-2 sekundi in ven. Če držiš v nosnici več kot 5 sekund prav vidiš kako se otrok napenja oz mu gre na bruhanje in če mu čistiš po hrani, bo tudi brihnil. Torej v vsako nosnico daš fiziološko, malo počakaš, potem pa 1-4x po 1-3sekunde. Evo tak od oka , lahko večkrat , ampak v nosnici mora biti le kratek čas. Tak da o kaki minuti ne sanjaj. Šmrklji gredo takoj ven. Jaz več kot 2x v eno nosnico niti ne šarim po nosu, največkrat je dovolj 1x po 2 sekundi
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?