Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Nosečnost in dojenje ter tandemsko dojenje? 24.3.2011 22:32:29
|
|
|
|
mamipikapoka
|
Jaz sem nehala dojiti z 11imi mesci, ker je šel v jaslice in sem začutila, da je primeren čas. Odstavil se je v roku 4 dni, čisto brez težav. Se je pa meni nekaj časa mešalo, ker je bilo to za moje telo prehitro. Takrat sem bila noseča okrog 3 mesece. Kar se tiče dejstva, da bi naj dojenje zaviralo ponovno oploditev pa pri meni ni veljalo, ker se nama je že v prvem ciklu posrečilo. Vseeno pa vzami v zakup, da takoj mogoče ne uspe, zato kar veselo na delo ;)
|
|
RE: Nosečnost in dojenje ter tandemsko dojenje? 25.3.2011 8:50:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi jaz sem imela podobno zamisel, ampak nisem mogla zanosit takrat, kot bi želela. Pri 15 mesecih pa mi je že pošteno šlo na živce, da sem prišla domov iz službe, totalno utrujena, tamičkena pa se je zapodila najprej v moje prsi, da še na WC nisem mogla, kaj šele pojesti kosilo. Takrat sem jo tudi odstavila. Ko sem jo odstavila je tudi začela spati celo noč. Mogoče samo primer moje znanke: svojo hči je dojila praktično do 4. leta starosti. Iz tega se je tamala naučila dobrih taktik izsiljevanja in še sedaj ima zaradi tega velike težave, ker ne ve, kje so realne meje (vedno jih je uspela potisnit malo dlje). Ne rečem, da je to izključno posledica dojenja, ampak je pa kamenček v mozaiku. Da ne bo nesporazumov: sem totalni zagovornik dojenja, ampak do določene meje. Ajd, do 2 let, pa še to se mi zdi 2much.
|
|
|
|
RE: Nosečnost in dojenje ter tandemsko dojenje? 25.3.2011 10:33:32
|
|
|
|
polho3006
|
Sem tudi zagovornik dojenja, ampak tako kot je napisla moja predhodnica. Ko je otrok sposoben jesti vso hrano, ne potrebuje več joške! Midva sva se dojila do 11,5 mes. Odstavila sem ga v bistvu preden sem šla v službo in to lepo postopoma, brez stresa in brez kakršnekoli težave. Mislim da je odstavljanje težje ko je dete že večje in nikakor ne bi dojila dlje kot sem!
|
|
|
|
RE: Nosečnost in dojenje ter tandemsko dojenje? 25.3.2011 11:40:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Ženske imamo na dojenje različne poglede in prepričanja, sama bom z veseljem dojila do tretjega leta, če bo šlo. Zato me tudi zanima, če je kakšni uspelo in kako, kar sem izpostavila v tej temi. Smo različne z različnimi željami in vizijami! Pa krasen materinski dan!
|
|
|
|
RE: Nosečnost in dojenje ter tandemsko dojenje? 26.3.2011 13:30:54
|
|
|
|
hubi
|
Mene pa nekaj drugega zanima. Zakaj dojiti do 3 leta? Ker ti to rabiš? Otrok to rabi? Ker, kot je bilo že omenjeno, ko otrok vse je, je dojenje v bistvu le še crkljanje. To gre pa tudi na druge načine. Moje mnenje.
|
|
|
|
RE: Nosečnost in dojenje ter tandemsko dojenje? 26.3.2011 21:01:07
|
|
|
|
mamipikapoka
|
Jaz pa ne bi obsojala želje, da želi mamica dolgo dojiti. Saj ima vsaka drugačno predstavo o tem. Osebno se sicer nisem odločila za to pot, ampak nekoga, ki ima takšno željo pa ne bi prepričevala v nasprotno. Mislim, da se podobne debate razvijejo če bi načele temo ali je dobro, da otrok spi v skupni postelji ali naj bo raje v svoji sobici... Vsaka bo trdno stala za svojo odločitvijo, lahko pa si vseeno izmenjamo izkušnje in mnenja
|
|
RE: Nosečnost in dojenje ter tandemsko dojenje? 27.3.2011 15:29:10
|
|
|
|
EleonoraT
|
Pozdravljena, jaz pa razumem mamico, ki bi rada dojila čimdlje. Jaz sem našo do drugega leta, potem sem zanosila, imela krvavitve, šla v bolnico in mleka ni bilo več. Takrat sem rekla, da ne želim, da me obiskuje v bolnici, ker bi verjetno obe jokali in sem že tako bila pod stresom. Sva se pa zadnje leto dojile le 2-3 krat na dan, od poletja le enkrat dnevno. No, če sem bila na službeni poti (največ dve noči skupaj) sem vzela s sabo električno črpalko. Sem je pa zgodilo tako, da ko sva se nehale dojiti, so prenehale ta močne krvavitve, ostali so le krvavi izcedki. Glede same zanositve pa ni bilo problema, nama je uspelo v prvi rundi pa nisem spremljala ovulacije, bolj to, da ni bilo tako vroče v stanovanju in da nama je sploh pasala akcija.
|
|
|
|
RE: Nosečnost in dojenje ter tandemsko dojenje? 27.3.2011 22:34:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Mogoče pa ti ne bo potrebno se sploh ubadat s tem. Mogoče se bo otroček sam odstavil. To je kar pogosto. Od kolegice tamala, je kar naenkrat, dobesedno skoraj čez noč zavrnila prsi v starosti 11,5 mesea. En dan se ni več želela podojiti čez dan. Drugi dan je odklonila prsi še zvečer. čez dva dni pa še zjutraj. Tako sta na otrokovo inicijativo v roku 3 dni zaključili z dojenjem. Mama je bila šokirana saj je bila tamala nora na joške. Tandemsko dojenje sicer neuspešno : poznam mamico, ki je želela tandemsko dojiti. Oz. ji prvega otroka ni uspelo pred prihodom drugega odstaviti. Sicer sploh ni vedela ali ima še mleka ali ne, ker tamali je vlekel, požiral pa ne kaj dosti, ampak joško je kljub temu želel. Ko se je rodil drugi je nastopila velika kriza (prvi je bil star skoraj 2 leti). Ljubosumje tako, da ni za opisat. Na koncu je mami, ker je imela preveč dela s tamalim in mu je vedno dajala prednost (saj je rabil polna prsa, da se je privajal dojenja) in ga dojila zelo pogosto (cca na dve uri na začetku) njega pa ne, tako zameril, da se je pol v roku nekaj dni sam odstavil. Ampak dostavil se je zaradi zamere, saj mame sploh ni želel. Za vse je hotel tatija. Jokal je, če ga je želela mama previti, nahraniti... Sreča, da je imel očka očetovsi dopust in še navaden dopust, da so nekako prebrodili prvi mesec. Nato so se zadeve umirile in zdaj je vse v najlepšem redu in ima mamo spet zelo rad (mali ima zdaj 4 mesece). To je edini primer, ki ga poznam. Me pa pri tem nekaj zanima, če katera ve. Kako je s kolostrumom v tem primeru. A ga je novorojenček deležen in se po porodu ustvari? Ali se v prsih nadaljuje "proizvodnja" pravega zrelega mleka, primernega za večjega dojenčka? Saj je rečeno, da se ne le količina, temveč tudi sestava mleka prilagaja starosti otroka.
|
|
|
|
RE: Nosečnost in dojenje ter tandemsko dojenje? 27.3.2011 23:24:06
|
|
|
|
san
|
živjo. sama sem vse otročke dolgo dojila. med tretjim in četrtim je razlika dve leti in dva meseca in tako je naneslo, da sem tretjega dojila še vso nosečnost brez težav (če bi jih imela, bi ga verjetno odstavila). odstavil se je pa sam 14 dni pred prihodom našega četrtega člana in ni bilo s tem nobenih težav. tudi kasneje ne, ko sem prišla z malim domov in ga dojila je bilo vse ok. zanimivo je tudi to, da mi je mleko takoj usahnilo, ko se je tretji sine odstavil in prvi dan ko sem rodila se še ni tvoril, naslednji dan je bil pa izbruh, se pravi vse isto kot pri prvih treh. mleka se mi je tudi tokrat tvorilo veliko na začetku, kmalu se je pa ustalilo glede na povpraševanje. poznam pa tri mamice, ki so oz. ena še tandemsko doji (vse tri so imele razliko od enega pa do dveh let med otročki) in nobena ni imela težav oz. jih nima niti z otročki niti s tvorbo mleka. so pa vedno najprej podojile mlajšega in kasneje starejšega otroka. ena je rekla, da je fajn, ker ji je starejši lepo spraznil vode, da je ni bolelo. tale, ki še vedno doji pričakuje celo tretjega otročka in pravi, da bo tudi vse tri dojila, če bo tako naneslo. tisti dve taprvi pa tudi nista imeli kasneje težav z odstavljanjem starejšega, so se kar sami. srečno
|
|
|
|
RE: Nosečnost in dojenje ter tandemsko dojenje? 28.3.2011 0:19:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Me pa pri tem nekaj zanima, če katera ve. Kako je s kolostrumom v tem primeru. A ga je novorojenček deležen in se po porodu ustvari? Ali se v prsih nadaljuje "proizvodnja" pravega zrelega mleka, primernega za večjega dojenčka? Saj je rečeno, da se ne le količina, temveč tudi sestava mleka prilagaja starosti otroka. Kolostrum se normalno tvori, je pa pomembno, da se tiste prve dni, ko nastaja oziroma je prisoten, najprej podoji mlajšega, šele nato starejšega otroka. A po navadi s tem ni težav, saj sta mali in mama ravno takrat v porodnišnici. Pa res hvala za vaša mnenja in izkušnje ..., še posebej te, ki jih napisala san, so mi spodbudne. Me prav zanima tale mamica, ki namarava dojiti tri!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?