|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krajšanje MV
23.3.2011 15:35:50   
Anonimen
Zanima me, koliko vas je takih, ki vam je bilo ugotovljen kratek MV ali pa se je krajšal nekako okoli 22 tedna in vam ginekolog ni predpisal bolniške?

Ali ste vse morale počivati, ležati ali pa je katera dobila morda info, da počitek in ležanje ne vpliva na krajšanje MV?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Krajšanje MV
23.3.2011 16:22:40   
tix
Če kaj bereš Pušenjaka boš videla, da je njegovo stališče prav tako

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.3.2011 19:43:28   
maktub
meni se sicer ne krajsa ampak v 2.nosečnosti  imam dosti krajsi kot v 1.  dr. in dr.pusenjak sta mnenja da dokler nisi odprt in se to drastično ne skransa počitek nima veze...čeprav ena druga dr. mi pa je rekla da glede na to da mam kratega in da nosim nizko morem fajn počivat...mislim  da vsak reče drugače jaz nevem....je pa res da mi sedaj tudi trebuh otrdeva

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.3.2011 20:42:54   
almk
meni se je začel MV krajšati okoli 22 tedna in sicer v nosečnosti z dvojčkoma...ko sem bila na pregledu pri prvem dr. je rekel, da naj bom doma in da je vse ok, ko sem šla zaradi svojega slabega občutka in slabe izkušnje prijateljice glede krajšanja MV po drugo mnenje so me sprejeli v bolnico in tako sem od 24 tedna do 35 tedna (ko so mi sprožili porod) preležala (strogo ležanje) v bolnici...tako da moje mnenje je, da JA pomaga - vsaj pri meni se je tako izkazalo..

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2011 8:08:42   
tix
almk - zakaj so ti pa sprožili ?

Jaz nevem, tudi jaz sem imela kratkega, moja osebna G mi je pripisala skoraj strog počitek, dežurni G mi je rekel, da to ni nič user posted image pol pa vedi kaj naredit. Sama sem počivala kolikor sem lahko, zadnji mesec sem počela vse in rodila s 37 tedni

(odgovor članu almk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2011 8:09:49   
tix
anonimna koliko kratkega pa imaš ? 

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2011 8:16:45   
mismis
tudi meni so v 20. tednu ugotovili krajši MV, in sicer sem ga imela 22 mm, kar sicer ni tako rizično, vendar pa ker sem noseča z dvojčki, so me tkoj sprejeli v bolnico na opazovanje. V tem času so mi naredili še 3x UZ, da bi ugotovili krajšanje MV in rezultati so bili vsakič drugačni.

Po enem tednu so mi vstavili materični obroček - pesar, ki podpira vrat in preprečuje hitro krajšanje, rekli so mi tudi, da sicer lahko hodim okoli (npr. materinska šola), vendar je priporočljivo veliko počivanja, tudi bolniško so mi priporočili do konca nosečnosti.

Če te zanima kaj v zvezi s tem obročkom, si preberi tukaj: http://med.over.net/forum5/read.php?19,5498558

če te bo zanimalo, lahko kontaktiraš dr. Tul Mandičevo, raziskava je itak prostovoljna, v okvir pa pridejo nosečnice med 20. in 24. tednom nosečnosti.

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2011 14:16:43   
Anonimen
Moj MV je dolg sicer 26 mm, samo sem že 2x prej rodila pred 37. tednom.

(odgovor članu mismis)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.3.2011 21:02:49   
maktub
ja jaz sem v 18t in imam 25mm in mi je dr. rekla da dokler ni manj kot 15mm ni rizično oz. ni  za cerklazo oz.kako se temu reče...
me paskrbi saj sem v 1.nosečnosti imela 1x daljsega...sedaj v 20t bom videla če se mi krajsa sam res upam da ne

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.3.2011 16:05:32   
Anonimen
Maktub, si že bila na kontroli? Jaz še čakam, se pa držim Pušenjakovih nasvetov, da omejevanje gibanja nič ne pomaga pri kratkem MV, če ni le-ta že odprt.

Torej bomo videli na naslednji kontroli, kako kaže. Upam, na najboljše, ker mi resnično ni do ležanja ali kake bolniške.

(odgovor članu maktub)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.3.2011 7:57:35   
maktub
tudi jaz čakam na pregled..v aprilu ga imam in sem čisto na trnihhh... nzadnje pred 2 tedni mi je rekla da je lepo zaprt,ni mi pa pogledala če se krajsa...

sam jaz res nevem...eni govorijo da je treba strogo  počivat da te misiče toliko se ne pretegujejo ,dr.pusenjak pa da gibanje nima vpliva na MV.,. jaz res nevemm...eni tko eni tako...pol pa res nevem več koga poslusat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?