|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vnetje oči - upiranje pri dajanju kapljic
18.3.2011 11:58:55   
Petka09
Naša 23-mesečnica je dobila vnete oči. Pri pediatrinji sva dobili kapljice Tobrex 3-krat na dan.
Dopoldan sem jih dala prvič, ampak stvar niti zdaleč ni tako preprosta. Namreč, upira se, oči ima zaprte, joka, se posledično solzi, si potem menca oči.... Tako da sem stežka na silo notri kanila kapljice v vsako oko.
Ampak se bojim, da ji s tem upiranjem in jokom (solzavostjo) itak verjetno vse steče ven al kako?? Bo vseeno imelo kaj učinka?

Bojim se namreč, da četut bom dajala kapljice, da ne bo nič pomagalo, ker bo itak steklo ven user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vnetje oči - upiranje pri dajanju kapljic
18.3.2011 12:53:56   
sandra85
vrjamem, da ji je zoprno...
povej pediatrinji, nej vam predpiše gel za vnete učke...mi smo tole uporabljali-sicer po pravilih moraš gel namazat direkt v učko, ampak če ne dovoli, je čisto vredu, če si gel daš na (obvezno) čist prst in nežno vtreš v učko...
ime gela ti ne znam povedati, ker ga ne najdem :/
nam je gel pomagal-drugi dan je bila učka super

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.3.2011 13:29:34   
kristinaj
tudi gel je tobrex...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
18.3.2011 16:38:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.3.2011 16:46:23   
Precious
Gel je še težja,saj moraš dati pod veko. Kapljice so najboljše.
Nič za to,če se oko solzi,to ne pomeni da bo ven šlo in da ne bo pomagalo

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.3.2011 8:29:50   
nananaja
Po mazilu/gelu so motne oči, zato čez dan predpišejo kapljice. Mi smo vedno dobili kapljice in mazilo z navodili, da dva dni dajemo kapljice na 2 uri vsaj 8x, zvečer pa damo mazilo, ki v očesu ostane dlje. Meni je lažje dati kapljice, se pa manatraš, preden se navadiš. Pri nas je eden držal otroka, da je ležal, drugi pa mu je razprl veke in kapnil kapljice. Če daješ sam, ga zaviješ v brisačo.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.3.2011 20:16:39   
Petka09
Hvala punce.

Dejansko delam tako, da leži na hrbtu,jaz se sklonim nad njo in s telesom jo onemogočim, da bi migala. Potem pa razprem veko in kanem notri. Mi jo pomaga tudi mož držat. Pač, na silo mormo, drugače ne gre.
Je to edina delujoča metoda in tudi, ko tako leži, pač kapljica ostane v očesu, četudi začne potem jokat in se solzit. Je pa na silo treba toliko razpret veko, da vidiš oko not in kaneš. Ja, cele muke :-)

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.3.2011 20:43:39   
Anonimen
Men ji pa ne rata vek razpret. Tako da jo zavijem v kopalni plasc, da ne more mrdat, jo dam na previjalno, se nagnem nad njo in ji z eno roko fiksiram glavo z drugo pa kanem 2 kapljici v vsako ucko. Potem pa kapljice odlozim in ji razprem veke, da gre tekocina v oko. Potem jo se nekaj casa drzim v primezu, da se tekocina po ucki razporedi, ker ko jo spustim, si takoj zacne ucke mencat.

(odgovor članu Petka09)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.3.2011 12:05:07   
Petka09
Otika, dober nasvet... Moram jo še malo dlje držat v primežu, da se razporedi po očesu ja. Sicer sem se v petek še bolj kot ne učila dajat, tako da ne vem koliko je dejansko že prijelo.
Nima močnega vnetja, danes opažam malo svetlo gnojno oz. "zaspančke" v kotičkih znotraj, včeraj tega ni imela. Kdaj pa gre to na bolje? Rdečih oči ni imela skoraj nič, mogoče nekaj popokanih žilic v beločnici, danes niti to več skoraj ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.3.2011 22:45:03   
Urska09
Petka09, mi smo imeli ravno pred 10 dnevi vnetje oči. Dobili kapljice Tobrex, 5x na dan. Izgledalo je pa takole: v naročju sem jo polegla (ali na previjalni), ji fiksirala obe roki, z mojo prosto roko sem ji pritisnila spodnjo veko navzdol, mož pa zgornjo navzgor in ji hitro dal kapljico v očesni kotiček. Nato sem jo še par sekund držala za roke, da si ni oči mencala. Pri nas je šlo edino na ta način.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.3.2011 22:47:38   
Urska09
Aja, kdaj je šlo na bolje? Naša je imela precej gnojno in rdeče oko. Že naslednji dan ji je vse to izginilo, vendar se je oko solzilo še ene 3 dni. Nam je pediatrinja rekla, da ko je oko bp, je treba še 2 dni dajat manjšo dozo, npr. 3x namesto 5x, ker se rado ponovi.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.3.2011 8:50:14   
vanilla
Naša je tudi imela prejšnji teden vnete oči, ne zelo, skoraj nič gnojno... Sva tudi dobili Tobrex kapljice 3x na dan. Po nekaj dnevih je bilo boljše, ampak sem ji vseeno še do nedelje dajala kapljice, da bo res v redu.
No, v ponedeljek je šla v vrtec in v torek zjutraj se je spet zbudila - tokrat s prav zlepljenimi, da sem morala s fiziološko očistit. Spet sva šle po Tobrex, tokrat ga dajemo 5x na dan.
Vzgojiteljica v vrtcu je rekla, da je v ponedeljek res bil en fantek z vnetimi očmi.... Je možno, da je dobila spet vnetje od njega ali gre za pač ponavljanje vnetja?
Ker se bojim, da bo pri nas tudi tako, da ko pač nehaš dajat kapljice se spet ponovi?
Prvo vnetje je tudi dobila od drugih otrok v vrtcu...

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.4.2011 9:17:31   
poljanka1
Otrok se bo upiral vsemu, kar je potrebno dati v oči. Ampak moraš vztrajati, če treba, četudi opleta do onemoglosti.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.4.2011 19:44:21   
nananaja
Vnete oči se umiva z mlačno - toplo vodo. Z gazo ali vato od zunanjega proti notranjem kotu.

< Sporočilo je popravil nananaja -- 1.4.2011 19:45:09 >

(odgovor članu poljanka1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.4.2011 19:59:20   
ZARA
Jst sem tako rešila. Se je tudi upirala. Imela je zaprte oči in sem ji nakapala v kotičke, potem sem ji rekla, naj počasi odpre in mežika. Tako igro sva se šli. Pa je večina stekla noter. Drugače ni bilo variante.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?