|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Igrače in igra za enoletnika
18.3.2011 9:15:50   
Jada82
Pozdravljeni!

Evo, vem, da je blo o tem že kje govora, saj sem malo pobrskala, ampak sem se vseeno odločila, da kar ponovno vprašam ... tiste, ki imate izkušnje in že nekoliko starejše otroke al pa te, k imate doma enoletnike user posted image
Torej, moja punčka je stara 13 mesecev in vam povem, da včasih več ne vem, kaj naj se z njo igram. Saj imamo doma igračk malo morje, ampak se mi zdi, da ko sva doma, vedno delava eno in isto ... npr. imava eno leseno sestavljanko, sestavljava lončke, potem oblačiva punčko, mal pleševa, pojeva, ima eno hišo z žogicami, mal voziva avtomobile, se valjava, loviva ... ampak potem, ko pa grem jaz kaj delat, npr. kuhat, kaj pospravit, pa se ona edino tako sama zamoti, da mi odpira predale po celem stanovanju in jemlje ven stvari.
Zdej pa ne vem, kaj bi se še lahko z njo igrala, al pa da bi blo njej zanimivo, da bi se mogoč za unih 5 minut sama zaigrala? Kakšne igrače imate, kakšne aktivnosti se greste z otroci. No, saj če je lepo vreme, greva ven, to je fajn. Ampak punce, sej vidite, kakšno je vreme user posted image  In pol smo večinoma notri, tamala je že naveličana, se mi zdi, da je skoz eno in isto ...

Hm, v bistvu je večplastno vprašanje - torej, kakšne igrače so primerne za toliko stare in pa kakšne aktivnosti? Risat še ne morva, ker ji ni do tega npr. Kaj pa dojenčki igračke pa vozki? Kuhinjica? Ali ji za ven že kupim kakšne kanglice, grabljice?

Sprašujem na splošno in bom vesela vaših izkušenj user posted image
Aja, kdaj pa bi bilo primerno namontirati v njeno sobico malo mizico in stolčke? Najbrž zaenkrat še ne bo sedela gor in kaj počela ... sploh k je tak živc, da ne more biti minute pri miru user posted image  
Aja še to ... zadeve za otroke iz Ikee (te stolčki itd.) so ok?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Igrače in igra za enoletnika
18.3.2011 9:45:06   
kristinaj
najlažje je bit zunaj...

imata polno iger, vozički, punčke, to je še premala, za kuhinjo pa sploh.. mogoče kakšna knjigica kjer je fulll slikic na eni strani, pa da gledata iščeta ipd...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.3.2011 10:31:27   
Katy78
ampak potem, ko pa grem jaz kaj delat, npr. kuhat, kaj pospravit, pa se ona edino tako sama zamoti, da mi odpira predale po celem stanovanju in jemlje ven stvari.
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Pozdravljeni!

Evo, vem, da je blo o tem že kje govora, saj sem malo pobrskala, ampak sem se vseeno odločila, da kar ponovno vprašam ... tiste, ki imate izkušnje in že nekoliko starejše otroke al pa te, k imate doma enoletnike user posted image
Torej, moja punčka je stara 13 mesecev in vam povem, da včasih več ne vem, kaj naj se z njo igram. Saj imamo doma igračk malo morje, ampak se mi zdi, da ko sva doma, vedno delava eno in isto ... npr. imava eno leseno sestavljanko, sestavljava lončke, potem oblačiva punčko, mal pleševa, pojeva, ima eno hišo z žogicami, mal voziva avtomobile, se valjava, loviva ... ampak potem, ko pa grem jaz kaj delat, npr. kuhat, kaj pospravit, pa se ona edino tako sama zamoti, da mi odpira predale po celem stanovanju in jemlje ven stvari.
Zdej pa ne vem, kaj bi se še lahko z njo igrala, al pa da bi blo njej zanimivo, da bi se mogoč za unih 5 minut sama zaigrala? Kakšne igrače imate, kakšne aktivnosti se greste z otroci. No, saj če je lepo vreme, greva ven, to je fajn. Ampak punce, sej vidite, kakšno je vreme user posted image  In pol smo večinoma notri, tamala je že naveličana, se mi zdi, da je skoz eno in isto ...

Hm, v bistvu je večplastno vprašanje - torej, kakšne igrače so primerne za toliko stare in pa kakšne aktivnosti? Risat še ne morva, ker ji ni do tega npr. Kaj pa dojenčki igračke pa vozki? Kuhinjica? Ali ji za ven že kupim kakšne kanglice, grabljice?

Sprašujem na splošno in bom vesela vaših izkušenj user posted image
Aja, kdaj pa bi bilo primerno namontirati v njeno sobico malo mizico in stolčke? Najbrž zaenkrat še ne bo sedela gor in kaj počela ... sploh k je tak živc, da ne more biti minute pri miru user posted image  
Aja še to ... zadeve za otroke iz Ikee (te stolčki itd.) so ok?

Naj te "potolažim" - moj fantek je star že 2 leti, pa še vedno najraje odpira omare in predala in mi vse ven znosi. user posted image

Pri 1 letu se je najraje igral z lončki, ki so se sestavljali en v drugega ali en na drugega, pa kakšna žoga je bila aktualna, tako da ga je takrat od igrač zanimalo veliko manj, kot zanima tvojo punčko. Ampak, kot rečeno, še zdaj mu je vse drugo bolj zanimivo kot igrače - pomaga mi pri zlaganju perila/posode v in iz stroja, pomaga mi brisat po tleh, obešati perilo itd. Je pa tudi ful živahen in ne more biti pri miru. Dlje se sam zamoti edino če ga posadim za mizo in potem ima leseno sestavljanko ala puzzle ali pa plastične žebljičke, ampak to ni vedno, kadar mu pač paše. Bi se pa sam zamotil s kakšno tako stvarjo, ki mu je ne dovolim (npr. odpiranje plastenk z milom za tuširanje in potem pacanje z njim), tudi po eno uro ali pa še več. user posted image Otroci so si različni, npr. moj ne mara risati niti plastelina ne mara, prav tako ne obrajta teh majhnih mizic in stolčkov. Drugače pa itak da je že čas za grabljice, lopatko in kanglico in tudi s kuhinjami se veliko otrok rado igra - sem jo tudi našemu mislila kupiti ampak je potem nisem, ker ni glih poceni, vem pa, da bi ga zanimala samo kakšen dan ali dva, potem pa ne več.Na splošno zadnje čase opažam, da ga kakšna stvar/igrača par dni ful zanima, potem je pa ne povoha tudi po več tednov - npr. nekaj časa je bil čisto obseden z dojenčkom, mu je dajal za pit pa vročino mu je meril, zdaj pa leži v kotu. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 18.3.2011 10:35:10 >

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.3.2011 10:42:06   
manna
Se mi zdi da pride eno obdobje tam okrog enega leta - vsaj pri nas je bilo tako - ko malček sploh ne zdrži dolgo pri ničemer, tudi če mu kupiš nevemkaj. Tako da ni nujno da boš s kakršnimkoli nakupom kaj rešila! Pri nas je bilo tudi tako, da se mi je zazdelo, da sploh nevem več kaj naj počneva, dokler nisem pogruntala, da je čist vseeno, ker ko bom hotela it kuhat, bo itak vedno prišla k meni in hotla počet nekej z mano. Počasi pa se naučijo (še posebej če grejo v vrtec) da si lahko sami nekej poiščejo in se zaigrajo brez mamice. Naša ima zdaj recimo 21 mesecev, pa sploh ne rabi več moje prisotnosti, se kar lepo igra, sestavlja stvari, riše, zlaga, sedi pri mizici, hrani in previja svoje punčke, ...skratka ne zmanjka ji aktivnosti. Nove igrače nismo kupili že najmanj par mesecev ker jih ne potrebuje.
Še najbolj se mi zdi da se obrestuje nakup stolčka in mizice. Tisti iz Ikee so fajn ja, sam so razmeroma veliki, naša pri enem letu še ni bila tako velika. Kupili smo ji mizico in stolček na tržnici pri enmu ribničanu, tak majčken stolček lesen...

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.3.2011 10:42:54   
dreamhorse
Pri nas je bil isti problem. Ko je bila mala bolna, pa nisva mogle ven, več nisem vedela, kaj si začet.
Lego kocke, prstne barve, ustvarjalna ni najbolj, da bi kaj izdleovale, pomaga mi pri hišnih opravilih,.. obnesla se je majhna lesena mizica z dvema stolčkoma (Ikea), tam riše, lepi selotejp na knjige, "bere",
Včasih ji dam plastično posodo in not makarone, potem pa hrani svoje plišaste igrače in daje v njen jedilni pribor.
Stara bo sicer dve leti.... mogoče ni primerjave...
Če je otrok cel dan not, se po moje več nima volje igrat... jaz ji privoščim kdaj lenarjenje z risanko, ali pa se samo cartava...
Počnema neumosti... dam ji deko na tla, da se vleže gor, in jo vlečem z njo po hiši... Včasih se vležem na tla ona pa samo plazi po meni... včasih se pačima in igrama skrivalnice... skratka počnem neumnosti, ki mi pridejo na pamet.. Najbolj pa sem vesela, ko se mi mala smeji iz dna srca. Potem je še kakršna koli takšna neumnost dobrodošla.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.3.2011 13:40:52   
Najaa
Pri enem letu jim je zanimivo vse, kar delaš ti. user posted image Torej če se boš na tleh igrala z otrokom, bo to najbolj zanimiva igrača na svetu. Če boš kuhala, bo najbolj zanimivo, da mu daš en lonec in kuhalnico ali kaj takega in naj kuha tudi in. Če sesaš, ni bolj zanimive stvari od sesalca in ji pusti, da še sama malo posesa ali ji daj krpo in naj pomije mizo... Če zlagaš perilo, ni lepšega kakor kakno majico nosit okoli. user posted image
Igrače so pri nas No 1 definitivno kocke, s katerimi delaš stolp in pol podreš, knjige,... ma vsega boga no sam ko se naveliča, še zdaj pri dveh, pride h meni in mi pomaga kaj delat.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.3.2011 14:27:27   
ksenija12
Najbolj zanimive so seveda vsakdanje stvari..Nekaj idej: pri tej starosti otroci zelo radi dajejo stvari nekam noter in spet nazaj ven. Pripravi ji dve posodi, eno večjo, eno manjšo (širšo,ožjo), v eno ji daj recimo rozine (ne bo nič hudega, tudi če jih da v usta) in ji pokaži, da jih da iz ene posode v drugo, pa spet nazaj. Druga ideja je odprto pismo - papirnata kuverta z vsebino (kakšna plačana položnica:). Pokaži ji, kako da ven list papirja, potem pa ga daj spet nazaj. Lahko vzameš tudi kakšno svojo torbo in ji noter skriješ različne stvari  (različnih oblik, materialov..) in bo 'raziskovala' kaj je v torbi (najbolj bo uživala, ko bo dajala ven iz torbe:). Zanimivo je tudi odpiranje/zapiranje posod (kakšnih kartonskih škatlic-manjših).   

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2011 14:34:49   
Hope2
V kuhinji sem en predal izpraznila in napolnila z zanimivo šaro, plastičnimi lončki, posodicami, mikserji, valjar... s stavrmi, ki so otroku zanimive, s katerimi se ne more poškodovat. Ko sem kuhala, sem mu tisto omarico odprla in sva imela vsak svoj mir, on je raziskoval tam not in se igral, jaz kuhala v miru.
Ampak pri 1 letu itak ni bilo problema, ker je že tekal in si je velik dela našel sam. Ko je puzal pa je ta omarica bila zakon med kuhanjem

Imamo mamut stolčke iz ikeje, pa za tak male niso, se težko sam vsede gor. Sicer mi nisem visela za ritjo, to pa je bila edina stvar, ko sem skoz bila zraven in bila nervozna, ko se je muval. Pa ker ni pri mirnih, je to šlo 100_x_ gor in dol. Zanimivo pa mu je bilo, to pa ja, se je zelo rad igral, sedel za mizo kljub čebelam v riti....-

Če ji ni za risat, ji pa daj vodne barve. Pa naj packa s čopiči ali pa s prstami, namaži dlani, stopala in packajta. Ali pa riši briši tablauser posted image

Iz moke in vode omesi testo, pa ga valjajta in izrezujta z modelčki za piškote... meni je to bolje, ker se manj drobi kot plastelin, ker če mi da v usta, me je manj groza ali je kaj pojedel. Je bolj mehko za male ročice in lažje mečkajo, trgajouser posted image . če mi mase ostane, dam v plastično vrečko in v haldilnik, pa je za naslednji dan že pripravljenouser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.3.2011 14:42:45 >

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.3.2011 20:30:02   
TinkiBinki
Hm, po mojem je najbolje, da jo opazuješ, kaj ji je najbolj všeč in da nima vsega naenkrat na voljo. Mi smo določene stvari kam umaknili, ker sicer ni nič več zanimivo in ne veš več kaj bi počel. Za tako majhne so zanimive ssestavljanke na www.vlakec.si, pogovarjaš se o živalih, mukaš in lajaš :), seveda pa ne moreš samo sedeti in sestavljati. Mi smo dost peli in diči, diči, diča in take hece. Uživajta!

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.3.2011 9:40:10   
koala
MOj je bil pri tej starosti najbolj srečen če je dobil kakšno škatlo, majnša je bila bolj je je bil vesel, o tem da se je tudi 20 minut zmotil z navadno kartonko od mleka sploh nebi (no morala sem biti zraven). Ko pa sem šla kuhat pa je bil najsrečnejši če je dobil lonček, kuhalnico in pokrovko. Pa sem imela še muziko zraven kuhanjauser posted image user posted image . Če pa je še kak kos korenčka pristal v lončku pa je tudi on kuhal.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu TinkiBinki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.3.2011 6:07:28   
mamicaTaja
Ali pa mogoče kaj takega
http://www.bolha.com/otroska-vozila-kolesa/otroski-avto-little-tikes-ride-on-oglas1273674752

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.3.2011 12:27:04   
Jada82
Hvala vsem za super predloge - sem jih že nekaj uporabila ....
Ja, predvsem greva zdaj ven, ko je lepše vreme ... sva kupili kanglico, grabljice itd. Pa gujsava se ... včasih greva h sosedu, ki je mal starejši ... pa letava. Notri pa kuhava, sestavljava, tud tisto z rozinami sem poskusila ....
Ja, odpirat predale pa sem kar prepovedala, ker mi gre na živce, ker to počne tud, če gre kam na obisk ...
Če ma pa kdo še kakšne predloge, pa kar na dan z besedo user posted image

Aja, še to: kdaj pa otroci začnejo risat, pa kdaj imajo radi, da se jim bere pravljice itd.?

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.3.2011 12:55:55   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Aja, še to: kdaj pa otroci začnejo risat, pa kdaj imajo radi, da se jim bere pravljice itd.?

Daj ji papir, pa barvice in rišita, pa boš videla ali ji je všeč ali ne. Ne gre se tu ali zna ali ne, ampak ji je všeč. To pa je lahko nekomu pri 8 mesecih, nekomu pa še pri 2 letih ni všeč. Zato ji ponudi možnost in pokaži. Naš ima najraje flomastre in vodne barve s čopiči ali rokami. Sicer se zamoti 2-10 minut, ampak že to je včasih fajnuser posted image . Risat pa še ne zna, pa je 2 leti star in par mesecev. Nariče črto in kao kroguser posted image , ostalo pa čečke bečke in na veliko razlaga, da je narisal npr kombanjuser posted image

Knigice je tudi odvisno od otroka, zato vzami v roke in berita. Našemu sem brala od 2 meseca naprej, on je ležal na tleh, gledal slikice, jaz pa brala in se pačila. Vedno je rad prebiral knjigice, ampak večerno rutino pred spanjem sva uvedla nekje pri 8-9 mesecih. Ampak to ni bilo branje pravljic, temveč kazanje slikic, spuščanje glasov živali.... Da bi mu brala pravljice pa mu manjka koncentracije še zdaj pri 2 letih. Enkrat vmes mi je celo uspelo že brati pravljice, da je poslušal, ampak smo nazaj na kazanju slikic in kratkih stavkih oz opisih

Tak da ti je težko dogovorit na tvoja vprašanja, probaj pa boš videla. Ne vem zakaj čakat na neko starostuser posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?