|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   septum?!
18.3.2011 9:08:03   
hani bani
včeraj sem bila pri dr. ZORN. in mi je naredil najpej odvzem brisa nato še uz. na uz-ju je rekel da imam septum in da bom mogla it na slikanje. ali mi katera lahko pove kako to slikanje izgleda?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: septum?!
18.3.2011 9:15:15   
zvezdan
Misliš septum maternice? Načeloma ne greš na nobeno slikanje ampak na malo bolj podroben pregled, da se res prepričajo če je pregrada tam. Če ti pregrado potrdijo greš na operacijo. Sem bila na taki operaciji ravno decembra 2010.

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu hani bani)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.3.2011 11:00:35   
hani bani
aha to se pravi mal bol obširen uz. ampak ni mi jasno zakaj potem v tistih navodilih piše da priporočajo 2 dni bolniške po opravljenem pregledu!?!?

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.3.2011 11:58:21   
zvezdan
ja ne vem kaj so ti napisali na napotnico. Če imaš le septum ti bodo naredili malo bolj podroben pregled in nato enkrat kasneje histeroskopsko operacijo. Lahko pa da so ti na napotnico napisali hsg preiskavo ali pa laproskopski pregled. je razlika. Meni je dr. Tomaževič pregledal če imam res septum in nato sem šla na operacijo. Zna bit, da so ti še kaj drugega odkrili, ker samo za septum je tak postopek kot sem ga opisala.

< Sporočilo je popravil zvezdan -- 18.3.2011 11:59:29 >

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

Neposredna povezava do sporočila: 4
18.3.2011 12:29:54   
hani bani
ojla. kolikor znam prebrat mislim da piše hsg ...in zdej spet ne vem kaj je pa to za en pregled? help

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.3.2011 14:30:16   
zvezdan
malo pobrskaj po forumu...je bilo že ogromno napisanega. Za hsg pregled pa ne vem nič iz lastnih izkušenj...sem bila le na hsg operaciji zato ti žal ne znam nič pomagati glede tvoje zadeve.
npr.
http://www.ringaraja.net/forum/m_2027795/mpage_10/tm.htm#5502655

Neposredna povezava do sporočila: 6
18.3.2011 16:17:45   
andreja_p
Hsg je postopek ,operacija kjer ti dajo narkozo in te potem skozi nožnico operirajo.
Največkrat odstranjujejo septum,oz. pregrada v maternici.
Sama sem dala hsd in laporoskopijo(tukaj ti naredijo v trebuh tri luknje in eno skozi popek,pa ti potem
s inštrumenti pregledajo notranje organe,vse od maternice do črevesja,vranice,...)
Oba postopka so mi izvajali hkrati, tako da sem bila čist fertik.Dobro da je moj vzel teden bolniške zame
ker nisem mogla sama na WC.Tudi sp.odnosi niso več boleči kot nekoč.Čisto drugi občutekuser posted image .
Popolnoma nič ni bilo iz mene.
Vse je odvisno od posameznice kako to prenese.
So pa v LJ zelo prijazne tako da ti vse pomagajo in povedo kako to poteka.
Srečnouser posted image

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2011 16:53:14   
hani bani
hm...sam zdej mi res ni nič jasno...na napotnici sicer piše HSG ampak dr.Zorn je govoru o slikanju maternice...zdej tle mi praviš da je to pa poseg! zdej si me čist zmedla...zakaj se torej gre pri meni?

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.3.2011 17:11:13   
isabeaux
Glej takole je...

HSG - je res slikanje maternice , jajcevodov in jajčnikov ( po domače rodnih organov) ...kako slikanje...najprej ti skozi mv ( maternični vrat ) vbrizgajo barvilo, ki nato steče v maternico in naprej skozi jajcevode in v trebušno votlino...nato pa s posebnim aparatom ( rentgen) slikajo podtrebušje. No na tej sliki zaradi barvila vidijo prehodnost jajcevodov...tudi sama HSG preiskava se načeloma uporablja zgolj zato...zato ne vem, zakaj bi te dal slikati, če ne bi imel suma na zamašene jajcevode, ali neprehodne jajcevode...user posted image  Septum - ali pregrada po domače, nima tu nobene veze...

Pregrada je načeloma v maternici ...lahko je različno velika in odstranjujejo jo ali laparoskopsko ( kar ti je že ena zgoraj razložila) ali pa histeroskopsko.

In že smo pri HSC - to pa je histeroskopija...torej načeloma lahko samo kot pregled ali pa tudi kot operacija. Delajo jo ali brez ali z narkozo. Priporočam ti, zaradi lastnih izkušenj, da greš raje pod narkozo, ker mene je "svinsko" bolelo...no operacija, pregled se še da prenest. Tukaj pa gredo s histeroskopom ( cevjo, ki ima na koncu kamero) v nožnico in skozi MV...ter maternico napolnijo z fiziološko tekočino ( kar že zna boleti - ampak gre) nato pa s kamero pregledajo vsak kotiček maternice do jajcevodov (ker gredo samo do jajcevodov - je ta preiskava pa namenjena samo maternici)in če je potrebno, torej če najdejo pregrado (septum) jo izrežejo ( to pa brez narkoze boli zelo)...saj načeloma se odločajo za operacije v narkozi...jaz sem imela samo smolo, pa takrat še premalo znanjauser posted image user posted image

No upam da sem ti kaj pomagala... in kam boš šla na poseg? Mislim kiro g. kliniko?

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

Neposredna povezava do sporočila: 9
19.3.2011 10:52:26   
andreja_p
hani bani HSG agsolutno delajo pod narkozo. Ne vem zakaj te bi sedaj zmedla???
Men je dr. ZORN že brez kakršengakoli slikanja videl da imam pregrado,ko mi je naredil ultrazvok.
Je pa možno da sta to dva različna posega.
Ne vem no,meni so naredil operacijo pod narkozo.
Glede na to da imaš napisano dva dni bolniške verjetno bo nekakšen poseg.
Takrat ko sem bila jaz na tem posegu je bila ena tud zraven mene ko so jo operiraliHSG
odstranitev septuma pa je bila drugi dan poslana domov pa tri dni bolniške je dobila.

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.3.2011 8:36:49   
hani bani
ja andreja-p res mi je dr. zorn na uz-ju videl da imam septum ampak o kakšni drugi stvari ni bilo komentarja samo študentki ki je bila zraven je rekel no to bomo slikali za dokaz...sploh ne vem kaj je slikal :( ubistvu me ni strah posega oz. me ne skrbi kar bodo pač delali bodo...samo da nam končno uspe user posted image . malo me skrbi edino to ker sem iz okolice n.g. in je lj zelooo daleč. bojim se tega da bom morala tam ostat en dan...glede na to da sem 1x že bila v narkozi( iz drugega razloga) in ker vem da narkoza name upliva tako da 1 dan po njej samo jočem bo to zelo stresen dan in noč...sploh ker ne bo mogel moj zraven mene bit. Mislim pa da imaš prav glede posega ker bplniške ne dobiš 2 dni če greš samo na pregled.

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?