ronja
|
Poleg tega sem pa 100%, da niti vzgojiteljica nima toliko volje in koncentracije, da bi 8 ur animirala in vodila otroke. Meni se ne zdi, da bi v vrtcu imeli preveč vodenih dejavnosti. Pa itak še tisto kar imajo, traja max. 1,5-2 uri, več pa niti otroci ne zdržijo. Podpis. a doma tudi otroka postavite pred kup igrač in se mora sam igrat, a ga nič ne usmerjate v igri, nič skupaj ne delate in ustvarjate,....... svašta.... "Postavim" oz. "pustim" (odvisno kdo piše, eni temu rečejo tako, eni pa drugače;) ju že in če se sami zaigrata, je ni sile, da ju diram, hehe, samo itak prideta za mano, kadar hočeta, da z njima kaj počnem (torej vsak dan;) in navadno težita, dokler ne dvignem riti:D. Je pa meni težko ločit "prosto igro" od "vodene dejavnosti", ker zelo težko najdem mejo. Recimo primer od pred 10imi minutami: smo delale "pueblo" - torej indijansko mesto iz Das mase - torej kao vodeno, ker sem jaz prinesla das maso, ideja s pueblom je bila sicer moja, ampak temo Indijance sta pa sami izbrali in potem ko se je vmes zbudil mali in sem ga šla dojit, sta malidve dalje ustvarjali še raznorazne žuželke, čisto sami, brez kakršnekoli moje iniciative ali ideje ali vmešavanja ali česarkoli. Tudi da moramo naredit še lestve sta se sami spomnili (smo prej pogledale nekaj slik od raznih pueblov in so jima bile najbolj všeč lestve in stopnice ). Zdaj pa vi meni povejte: je to vodeno ali prosta igra? Ker ko sem dojila svita tam v drugi sobi in ju poslušala, kako čebljata in ustvarjata vsi srečni, res nisem mela občutka, da ju vodim . Nista pa bili zdolgočaseni pred kupom barbik . Branje pravljice, ki jo prineseta je kaj? Vodeno? Saj sami prineseta... Prosto, da ju postavim pred kup knijg, pa naj sami bereta? Saj še ne znata (kar je groza, če vprašate določene programe ) Svet ni črnobel, skratka;).