|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj vprašati - 1. pregled
14.3.2011 17:43:02   
Anonimen
Pozdravljene
Pred mano je 1. obisk pri G po tem, ko po več kot letu dni truda, še vedno ni user posted image (sicer sem bila medtem pri G na rednem pregledu in je bilo vse BP)
Zanima me, katera so tista vprašanja, ki jih je še posebej priporčljivo že v začetku vprašati in katere informacije je dobro zahtevati/ dobiti že na prvem takem pregledu s strani G.

Pozdrav vsem.
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj vprašati - 1. pregled
15.3.2011 6:51:24   
ajnas6
Prvo kot prvo povej da ze dve leti delata na otroku in da se vedno nisi zanosila in da naj te dobro UZ pregleda, ter da partnerja na spermiogram.

Al pa zahtevaj direktno napotnico za neplodnostno ambulanto v LJ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.3.2011 8:14:43   
Anonimen
anjas6 hvala za odgovor. Torej, če prav razumem, ti dajo kar napotnico za neplodnostno in so potem tam delane vse preiskave? Prebrala sem že veliko izkušenj na forumih, a vseeno sem mislila, da najprej narediš UZ, HSG, spermiogram (partner), dobiš klomifen... še "v okviru svoje G" in potem, v primeru slabih rezultatov ali česa drugega, dobiš napotnico za neplodnostno. To me sedaj malo bega...
Zelo bom vesela vsake izkušnje in nasveta.

Pozdrav user posted image

(odgovor članu ajnas6)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.3.2011 9:32:26   
mala06
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

anjas6 hvala za odgovor. Torej, če prav razumem, ti dajo kar napotnico za neplodnostno in so potem tam delane vse preiskave? Prebrala sem že veliko izkušenj na forumih, a vseeno sem mislila, da najprej narediš UZ, HSG, spermiogram (partner), dobiš klomifen... še "v okviru svoje G" in potem, v primeru slabih rezultatov ali česa drugega, dobiš napotnico za neplodnostno. To me sedaj malo bega...
Zelo bom vesela vsake izkušnje in nasveta.

Pozdrav user posted image

Ja, pri meni je bilo tako. Jaz in partner sva vse preiskave opravila v okviru mojega ginekologa ampak, ni nič pomagalo tako, da sva zdaj v neplodnostni. Bova pa tu šla kr v postopek, ker imam že vse opravljeno. Upam, da sem ti kaj pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.3.2011 15:48:10   
Anonimen
mala06 hvala, seveda si pomagala. Tudi mi2 bova očitno šla po podobni poti...
Srečno v postopku, da bi čim prej zagledala user posted image !!!

Lpuser posted image

(odgovor članu mala06)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.3.2011 20:13:45   
ajnas6
Ja tudi odvisno s katerega konca si. Recimo meni so v Izoli za...ebali na polno. Slabo so pregledali njegov spremiogram in mene na HSG, laparo, klomifen itd. Vse skupaj eno leto. Potem vseeno tecna kot sem, recem, ce mi lahko se enkrat spremiogram pregledajo in vidijo, da moj sploh nima spremijev ...  Po eneoletnem mucejnu, po 6 dozah klomifena, ki sem ga full tezko prenasala. Padla sm v depresijo, razmisljala sem samo se o temu ...

Zato pravim da mogoce boljse da te dajo takoj naprej. Ker meni bodo verjetno zdej v lj se enkrat delali laparo. In torej vse kar je bilo narejeno v Izoli izgubi pomen. Zgubila sem eno leto in en kup zivcev in volje.

Tako da je odvisno tudi od tebe. Res je bilo lazje hodit na preiskave v Izolo, ampak sem rajsi sedaj v Lj, se mi vseeno zdi da so manjsi salabajzerji. Je pa res da v lj vse precej traja, ker so dolge cakalne dobe. V Izoli sem prihajala prej na vrsto. Je za razmislit.

Mogoce res nej naredijo tvojemu najprej spermigram in se na podlagi njegovega izvida potem odlocis, ce gres direktno dalje al delas pri svoji G.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.3.2011 11:59:44   
benji
Pozdravček,
tudi sama sem trenutno na istem,..po letu neuspešnih poskusov sem se naročila pri moji G. Ko sem klicala za datum sem povprašala ali je pametno, da moj že prej opravi spermiogram oz. ali ji bo ta podatek kaj v pomoč pri odločitvi kako naprej, saj sama nimam očitnih težav (redne M, čutim O,..vem da je možnih vzrokov za težave še en kup user posted image ), pa mi sestra ni znala svetovati.
Sama razmišljam v tej smeri, da je bolje da pridem na prvi pregled/posvet k svoji G in da že imam izvid spermiograma, kot pa da me ona pogleda, reče da vse izgleda uredu (kot je bilo že pred pol leta) in naroči da najprej on opravi pregled, kar predvidevam da se bo zgodilo.Tako se stvar samo zavleče za mesec ali dva. Po drugi strani pa nočem izpasti zoprna, oz. prepametna in na svojo roko delati stvari. Pa še menda v neplodnostni želijo da partner pri njih opravi pregled, tako da bo itak moral še enkrat čez vse skupaj.
Kakšen nasvet, kaj bi  ali ste storile ve???

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.3.2011 12:15:27   
*sanela*
Kar naj naredi spermiogram, sej mu ne bo hudga user posted image . Bosta ušparala na času user posted image . Če je pri njem vse ok. te bo g. takoj naročila na hsg ( slikanje maternice), da boste videli če so tvoji jajcevodi prehodni. Če bo vse ok. ti bodo dali klomifen, če še to nebo nucalo te pošljejo naprej. V glavnem vse to zelooooooooo dolgo traja. Leta bežijo user posted image . Nič hudga nebo če bosta kak izvid naredila na svojo roko. Jaz sem vedno čakala, da g. kaj ukrene pa sem zgubila 3 leta pri stari g. in zdaj že tri leta pri novi g. tako, da sem komaj zdaj na čakanju za prvi IVF postopek user posted image

(odgovor članu benji)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.3.2011 12:40:32   
mala06
benji pri nama je bilo tako, da je moj g najprej dal mojega na spermiogram, da izključil njega. Ker če je pri njemu problem in je s tabo ok, te dajo kar v neplodnostno ambulanto. Tako, da z mojim je vse ok, pri meni je pa dal vse preiskave skozi, pa ni pomagalo. Tako, da tudi midva čakava na prvi postopek za IVF.
Upam, da vse čim prej vidimo ta tako željeni user posted image

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.3.2011 17:04:17   
~Biba~
meni je G takrat svetovala..da bo mi kar napotnico za neplodnostno (antisterilitetno) ambulanto napisala, ker so tam strokovnjaki, in najbolje vedo kake preiskave in zdravljenja potrebujeva.
Sprva sem bila jezna nanjo, saj se kljub 2 letih neuspehov nisem hotela spijazniti s tem da morava tja...bi mi bilo lažje če bi ona vse opravila..vsaj terapijo s klomifenom...
ko zdaj gledam nazaj...sem srečna da je G tako odreagirala...že od vsega začetka se "zdravim" pri strokovnjakih, ki imajo več izkušenj, časa za pogovor in nasvetov kot bi mi jih lahko namenila moja osebna G.

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.3.2011 17:09:28   
Anonimen
Vidim, da je polno različnih izkušenj okrog tega. Naj povem, da je mene dala G na HSG, mojega user posted image pa na spermiogram. HSG bo opravljen v bolnišnici, medtem ko spermiogram v laboratoriju. Moram reči, da se mi zdi to uredu, da bova oba dala preglede skozi skoraj istočasno. Upam, da bosta izvida verodostojna in vredna "truda" user posted image

Glede HSG-ja sem prebrala že polno, zato vas ne bom vprašala ali boli user posted image . Bolj me zanima ali ste vse imele po tem posegu bolniško in koliko dni. Meni je rekla, da naj se po posegu pazim, da se ne prehladim "tam dol" in ni omenjala nobene bolniške. V vsej zmedi, z nešteto vprašanji v glavi, sem jo pozabila vprašati user posted image . Grem pa že takoj po koncu naslenje user posted image (če bo prišla, seveda)user posted image

Pozdravuser posted image

(odgovor članu mala06)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.3.2011 17:18:32   
Anonimen
~Biba~ najbrž je to res najboljša odločitev, gotovo tudi najbolj strokovna. Sama moram reči, da se z G nisva niti pogovarjale okrog neplodnostne. Mi je takoj po UZ razložila oba pregleda in dala napotke. No, kot sem že napisala, bom šla na HSG že takoj po koncu naslednje user posted image , moj pa ima čez mesec dni spermiogram, tako da upam, da več kot dva mesece ne bo trajalo do prvih "novic" in nadaljnjih korakov.
No, mogoče pa ne bo potrebnega nič od tega...user posted image user posted image

LPuser posted image

(odgovor članu ~Biba~)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?