|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obnova hiše pri fantu
11.3.2011 0:23:17   
ianna
Pozdravljeni.
S fantom, sva se odločila za skupno življenje v starem delu njihove hiše, ki ga nameravamo prenoviti. hiša (prej je tu živela babica) se drži njihovega novega dela in ima tudi skupno dvorišče.
hiša je potrebna kar temeljite prenove, od nje bi ostali le nosilni zidi, ter pred parimi leti zamenjana streha.  večino obnove bosta financirala njegova starša, midva pa po svojih zmožnostih. kar se tiče zidov, se vsi strinjamo da jst ne bom vlagala. moj vložek naj bi bil v opremo stanovanja. finančno nama bosta priskočila tudi moja starša, ampak ker nisva poročena in ne živiva skupaj (da bi se smatralo za zunajzakonsko zvezo), bi bil večji vložek v tujo hišo zanje naiven.
ko bi bilo urejeno se imava namen vseliti in se nato čez kako leto (ko bi se ponovno malo nabralo) tudi poročiti.
sedaj me pa zanima, kako naj se zaščitim glede financ, da bi bil v primeru razhoda moj finančni delež ter delež mojih staršev dobro razviden. bi me sploh kaj pripadalo, glede na to da nisva še poročena niti v izvenzakonski zvezi?
razmišljala sem o notarjevi overitvi dokumenta, kjer bi bila napisana vrednost mojega prispevka. je to mogoče? bi bilo to dovolj da bi s tem dokumentom dokazala moj vložek? v mislih imam predvsem moje prihranke, ki nanesejo že lepo vsoto.
zasledila sem kupovanje opreme na ime, ampak bi se rada znebila še dodatnega obremenjevanja s tem, če je bila npr. omarica za v kopalnico kupljena z mojim al njegovim delarjem, če je na vseh možnih računih ki sem jih plačala moje ime in če le ti nanesejo na vrednost ki sem jo prispevala. rada bi dala denar skupaj s fantovim in si glede na izkupiček uredila domek, brez omenjenega razmišljanja.

vsekakor je ta fant tisti, s katerim si želim ustvariti družino in se z njim postarati. če bi bila kakšna dilema se niti ne bi spuščala v to. ampak ker se nikoli ne ve kaj bo čez par let, desetletij... bi rada že sedaj izpeljala tako, da se ne bi nekoč tepla po glavi.

hvala vsem za odgovore! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obnova hiše pri fantu
11.3.2011 8:16:50   
kristinaj
če ste se odločili, da ti poskrbiš za notranjo opremo piši tvoje ime na vse račune, ker le tako boš izkazala, da si to res ti kupila in če boš vlagala tudi v "zidove" zahtevaj, da se del nepremičnine, v višini tvojega vložka piše nate....

nikoli se ne ve... s tvoje strani naj bi bilo poštimano, kaj pa z njegove :))))

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu ianna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.3.2011 8:48:30   
Petka09
Ja, ena varianta je, da pišeš ime na vse račune, če se da... Samo verjamem, da ni to vedno enostavno, sploh ko bo računov veliko in letaš sem in tja za materialom in opremo in tut včasih pozabiš na kake stvari dat svoje ime...
Notarska overitev bi šla, če se napiše nek dokument in v njem specificira točno kaj si ti kupila oz. v kaki vrednosti je to...
V vsakem primeru si piši, kaj kupiš in koliko denarja za to si dala.
Ena možnost je tudi, da že zdej prijaviš tja stalno bivališče in potem se ob morebitnem vajinem razhodu vse deli na pol po tistem, kar sta skupaj ustvarla od dneva skupnega gospodinjstva.
Odvisno kakšna karakterja sta... Človek nikoli ne ve kako se bo obnašal, če bi moral it narazen - koliko jeze bi bilo takrat prisotne in želje po "nagajanju" drugemu kot neke vrste maščevanje... Četut se mamo danes strašno radi in mislimo, da ne bi šli tako nizko, da bi se prepucavali ob morebitnem razhodu, potem vseeno nikoli ne veš, kako bo, ko dejansko do razhoda pride.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.3.2011 22:45:14   
ianna
hvala za odgovora!

no očitno se računom na ime res ne bom mogla izogniti. pri tem me pa skrbi točno to kar si ti opisala Petka09. letanje z materialom, polna glava skrbi in mimogrede ti uide kakšna malenkost iz spomina...user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09
Ena možnost je tudi, da že zdej prijaviš tja stalno bivališče in potem se ob morebitnem vajinem razhodu vse deli na pol po tistem, kar sta skupaj ustvarla od dneva skupnega gospodinjstva.

tole ne bi šlo... pa tudi če bi tako nardila, potem bi si midva razdelila tudi vložek od njegovih staršev (v tem primeru bi si račune morali spravljati tudi starši, da bi dokazala da ni bilo vse najino-če prav razumem), kar pa niti v sanjah nočem.

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj
nikoli se ne ve... s tvoje strani naj bi bilo poštimano, kaj pa z njegove :))))
  rečeno je, da bosta najino stanovanje prepisali na fanta, tako da bo tudi zanj poskrbljeno. user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.3.2011 22:52:18   
mika
moj vložek naj bi bil v opremo stanovanja.

kaj misliš pod opremo?

Še bolje bi bilo, če bi računi bili pisani na tvoje starše.

(odgovor članu ianna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.3.2011 23:33:20   
ianna
pod opremo mislim predvsem pohištvo (kuhinja, dnevna, spalnica, sedežna, vrata... )

ja verjetno bomo nardili kar tako, da bo vsak pisal imena na svoje račune.

zakaj pa bi bilo boljše da je pisano na moje starše? tut moj del? al s tem misliš samo to kar bodo oni prispevali?

< Sporočilo je popravil ianna -- 13.3.2011 23:35:43 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.3.2011 9:54:36   
anaydam
Najbolje , da narediš tako kot so ti svetovale ostale. Iz svojih izkušenj ti povem , da jaz tega nisem storila , ker sem bivšemu zaupala. Vlagala sem prav tako v opremo in nekatere gradbene reči , z mojim denarjem se je plačal tudi zidar , ki nama je opravljal ta dela. Ker sem bila naivna sem od razhodu ostala brez vsega on pa tudi ni bil toliko moralno pošten , da bi mi vrnil , kar sem vlagala. Tako , da shranjuj si vse račune , ker nikoli ne veš , kaj te lahko preseneti v prihodnosti:::

Lp

(odgovor članu ianna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.3.2011 11:32:33   
titanik
Jaz ti povem tudi iz svojih izkušenj.Vse kar boš kupila ,shranjuj račune ali na j bo na tvoje ime.Jaz sem tudi imela primer,ko sem šla z bivšemu narazen nisem nič dobila ,pa celo stanovanje zrihtala v nulo,ker sem zaupala.Na koncu ostala praznih rok,računi pa v smeteh.
Bodi previdna!

Ponosna sem na to ,da sem dobra mama.

(odgovor članu anaydam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.3.2011 23:19:19   
Taddy78
Tudi midva sva se pri dozidavi zmenila, da on vloži v nepremični del, jaz v opremo...no večino opreme. Je pa tako, da se če najmanj 2 leti živita na istem naslov smatra isto, kot da sta poročena, torej naj bi stvari, ki sta jih "ustvarila" v tem času, šle v primeru razhoda na pol. Račune pa si seveda shranjuj.
Zato sem tudi jaz rekla, da bom vlagala v to, kar lahko odnesem.

(odgovor članu titanik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?