|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok v avtu
10.3.2011 10:55:54   
masreja
Imam eno vprašanje in se obračam na vas, če bi mi morda vedela katera podati odgovor.

Ker imam v tem letu namen obiskati Slovenijo me zanima nekaj stvari v povezavi otrok v avtomobilu.

Na netu sem zasledila, da mora otrok sedeti v otroškem sedežu ali jahaču do svojega 12 leta oziroma dokler ne doseže višine 150cm.

Sedaj me pa zanima, ali je to res in ali vi ta zakon dosledno upoštevate? Ali mi bodo policisti napisali kazen, če otroka nista v avtosedežu ali jahaču in so samo pripeti?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok v avtu
10.3.2011 11:00:13   
Precious
user posted image Saj se **** kajne user posted image  
če ne bi te vprašala a misliš kaj na varnost svojih otrok ?user posted image

(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.3.2011 11:16:08   
masreja
Ne ne hecam se!

Živimo v Egiptu kjer je avtosedež fatomorgana... da o tem kaj so jahači sploh ne zgubljam besed.

Sama sicer tu imam v avtomobilu avtosedež vendar samo za malega, ki ima skoraj 3 leta... Hči ki bo stara skoraj 5 let pa sedi vedno prosto, toda jo pripenjam, čeprav ona enostavno ne razume zakaj mora biti ona edini otrok v celem Egiptu, ki je pripet...

Skratka ne vem zakaj se moraš takoj usajat z nekimi obtožbami, če pa nimaš pojma kdo sprašuje in zakaj sploh sprašuje nekaj takega, kar je zate in za tvoje otroke samoumevno...  Obstaja namreč tudi svet tam čez planke, kjer stvari pač niso tako urejene in če nekdo vpraša nekaj ga pač ni treba takoj napasti!

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.3.2011 11:22:45   
Čebel@
nečakinja bo stara 7 let in je še vedno v sedežu

(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.3.2011 11:34:21   
masreja
Čebela, jaz vem da vi imate urejeno prometno varnost in podobno...

Mene samo zanima, če to vsi v Sloveniji upoštevajo in če ne upoštevajo ali to policija sankcionira?
Če 7 letna nečakinja ne bi sedela v avtosedežu ali bi zato policija izdala kazen?

Zanima pa me predvsem zato, ker smo trije odrasli in dva otroka in ko bi najeli avtomobil bi verjetno bilo nemogoče namontirati notri dva otroška sedeža?

Ali pa se to da in ostane na sredi še vedno prostor za nekoga?

Pač vem, da so za vas te zadeve popolnoma vsakdanje o katerih sploh ne razmišljate, ampak nam pač niso in rada bi vedela kako naj se organiziram.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.3.2011 11:44:50   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: masreja

Mene samo zanima, če to vsi v Sloveniji upoštevajo in če ne upoštevajo ali to policija sankcionira?
Zanima pa me predvsem zato, ker smo trije odrasli in dva otroka in ko bi najeli avtomobil bi verjetno bilo nemogoče namontirati notri dva otroška sedeža?

1. upoštevamo in ja, v nasprotnem primeru dobimo kazen
2. seveda se lahko montira 2 avtosedeža + 3 odrasli, samo dovolj velik avto potrebujete
user posted image

(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.3.2011 11:49:05   
masreja
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

1. upoštevamo in ja, v nasprotnem primeru dobimo kazen
2. seveda se lahko montira 2 avtosedeža + 3 odrasli, samo dovolj velik avto potrebujete
user posted image

E hvala ti samo to sem rabila vedet! user posted image user posted image

Verjetno bi morala že v prvem postu bolj podrobno napisati zakaj sprašujem to o sedežih in ali je izvedljivo 3 odrasli in dva sedeža user posted image

Hvala!

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.3.2011 12:15:37   
D.anna 76
No svoj odgovori si dobila. Vse lepo in prav. Morda bi bilo zate in za varnost tvojih dveh otrok pametno to prakso prenesti tudi va svoje domače Egipčansko okolje. Kaj misliš? Bi šlo? Ali se bojiš da bi se ostali posmehovali?!
Premisli!

D.anna 76
http://tukaj-zdaj.blogspot.com/

(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.3.2011 12:21:08   
eva1
Seveda se uporabljajo in tudi kaznujejo če otrok ni v sedežu! Sicer pa kupi samo spodnji del jahača, za 10€, lih tok da bo pas na pravi višini! Tudi za mala pri 3 lahko sedi v tem jahaču! 

(odgovor članu D.anna 76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.3.2011 12:29:39   
masreja
IZVIRNO SPOROČILO: D.anna 76

No svoj odgovori si dobila. Vse lepo in prav. Morda bi bilo zate in za varnost tvojih dveh otrok pametno to prakso prenesti tudi va svoje domače Egipčansko okolje. Kaj misliš? Bi šlo? Ali se bojiš da bi se ostali posmehovali?!
Premisli!

Svašta...user posted image

Zakaj bi se pa kdo posmehoval, če varno prevažaš otroke?

Meni je prav vse eno kaj si kdo misli, če jaz vem da delam nekaj prav ali po svojih najboljših močeh, da bi bilo vsaj blizu tistega, kar je prav.

Če mi dostaviš jahače (ki jih tu nikjer nisem mogla kupiti) jih takoj namontiram v avto user posted image

< Sporočilo je popravil masreja -- 10.3.2011 12:42:32 >

(odgovor članu D.anna 76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.3.2011 12:35:02   
masreja
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Seveda se uporabljajo in tudi kaznujejo če otrok ni v sedežu! Sicer pa kupi samo spodnji del jahača, za 10€, lih tok da bo pas na pravi višini! Tudi za mala pri 3 lahko sedi v tem jahaču! 

Hvala za to dodatno informacijo.
Namen imam najeti avtomobil za kak dan in pa kot sem videla na netu ti v "renta car" poslovalnicah namontirajo tudi sedeže.

Če so jahači res tako poceni in bo prostor med prtljago, ko se bomo vrnili nazaj v Egipt pa bi bilo res pametno vsaj enega nabaviti.

Saj te jahače verjetno prodajajo povsod tudi v centrih kot so Interspar in Merkator? Ali pa samo v kakih posebnih trgovinah?

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.3.2011 13:18:23   
liliana
Saj te jahače verjetno prodajajo povsod tudi v centrih kot so Interspar in Merkator? Ali pa samo v kakih posebnih trgovinah?

Interspar in Merkator jih nimata vedno.....dobiš jih pa v vsaki trgovini, ki prodaja otroške stvari, kot recijo Babycenter ali Pikapolonica......

(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.3.2011 13:18:55   
ZARA
Dvomim, da jih povsod prodajajo. Pomoje kakšen Baby centar ali pa Pikapolonica, ki sta specializirani trgovini.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.3.2011 14:10:14   
picola1

Sedaj me pa zanima, ali je to res in ali vi ta zakon dosledno upoštevate? Ali mi bodo policisti napisali kazen, če otroka nista v avtosedežu ali jahaču in so samo pripeti?

Jst ga osebno dosledno upoštevam...je pa vse preveč ljudi, ki ga ne, žal...
Policisti pa niso popustljivi glede kazni, kolikor jaz vem...

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu masreja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
10.3.2011 14:18:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu masreja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
10.3.2011 20:16:12   
enea
Ja res je, da te policija lahko oglobi,.. jaz imam 3 letnico in 8 letnico, obe v jahaču z hrbtnim naslonom, je pa po novem zakonu tako da naj bi otrok imel 36 kg in ne več koliko let oz višina,... , moja ta velika že ima 36kg, pa ima še zmeraj jahača, kaj pa vem, se mi zdi da je še zmeraj bolj varna v jahaču.

ja mi imamo laguno, ne karavan, pa imamo dva jahača in še koga zraven,..user posted image

< Sporočilo je popravil enea -- 10.3.2011 20:17:09 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.3.2011 20:34:56   
benika
drgac pa spodnji del jahaca res dobis ze za malo denarja, preko Bolhe pa lahko za 15, 20 EUR dobis zelo dobrega rabljenega.

Za 19€ dobiš v Pikapolonici novega.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
10.3.2011 20:45:26   
sazi
primer jahača iz BC (20 EUR) - lahko ga tudi že vnaprej po netu naročiš, če imaš v SLO kak naslov za pošiljanje:
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=223852

user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.3.2011 8:07:23   
dreamhorse
Jahače imajo kdaj pa kdaj tudi v hoferju. Ampak takrat ko so akcije. In ja, tukaj jih definitivno rabiš... Pa še v egipt kakega odnesi, zavoljo svojih otrok in njihove varnosti.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.3.2011 10:52:47   
Najaa
Ta čisto spodnji del jahača imajo pogosto v akciji v BC in Pikapolonici in ga dobišže za 10 evrov.

Mi imamo vzadi dva sedeža in če dam jahača na sredino, se lahko še ena oseba zraven usede. Malo je na tesno, ampak gre pa.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.3.2011 11:32:30   
kajalin*

drgac pa spodnji del jahaca res dobis ze za malo denarja, preko Bolhe pa lahko za 15, 20 EUR dobis zelo dobrega rabljenega.
[/quote]

Nov v pikapolonici pa cca 17 euruser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
13.3.2011 13:00:03   
masreja
Hvala vsem za nasvete in informacije.

Danes grem spet na pohod po Kairu, če kje najdem jahača...

V Sloveniji bomo pa tako ali tako najeli avto in baje imajo v renta car poslovalnicah opcijo, da ti notri namontirajo otroške sedeže.

Problem rešen :)

Hvala še enkrat in lp iz Kaira

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.3.2011 21:32:43   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: enea
je pa po novem zakonu tako da naj bi otrok imel 36 kg in ne več koliko let oz višina

OMG! To pomeni, da bi moral moj suhljati najstnik v 6. razredu še vedno sedeti v jahaču user posted image . Se takoj fenta, če mu to omenim user posted image

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.3.2011 9:07:22   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: enea

Ja res je, da te policija lahko oglobi,.. jaz imam 3 letnico in 8 letnico, obe v jahaču z hrbtnim naslonom, je pa po novem zakonu tako da naj bi otrok imel 36 kg in ne več koliko let oz višina,... , moja ta velika že ima 36kg, pa ima še zmeraj jahača, kaj pa vem, se mi zdi da je še zmeraj bolj varna v jahaču.

ja mi imamo laguno, ne karavan, pa imamo dva jahača in še koga zraven,..user posted image

A znaš povedat, kdaj je bil tak zakon sprejet in navest člen tega novega zakona, ki govori o tem?
Ali si le zamešala pojem, da so jahači deklarirani do 36kg in proizvajalci ne garantirajo varnosti, če v takem jahaču sedi težji otrok?

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

spol, nuhalna svetlina
Admin

Lep pozdrav! Zanima me, koliko tocna je napoved spola pri nuhalni oz. kaksne izkusnje ima katera pri tem? Se bolj me zanimajo izkusnje pri dr. Kudrovi.

. (84%)

. (16%)

Število vseh glasov: 50

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!