Neya26
|
[color=#000000 size=3]Pozdravljeni, [color=#000000 size=3]Sem v 7. tednu nosečnosti. Naj povem tudi to, da sem imela 3 leta težave z zanositvijo in sem šele po laparoskopiji in histeroskopiji sedaj končno zanosila. Bila pa sem že v postopku za umetno oploditev, pa je hvala bogu samo od sebe ratalo. Zaposlena kot računovodja. Običajno delam vsak dan od 10 do 16 ur na dan. Tako sem delala že prej in tudi sedaj, ko sem noseča in sem to delodajalcu tudi povedala, moram zaradi veliko dela, delati enako kot prej. Prejšnji teden sem delala vsak dan po 10 ur, v petek 15 ur, v soboto in nedeljo po 10 ur in včeraj 12 ur. Seveda pa šefica od mene zahteva, da delo opravim in ne smem iti prej domov, dokler delo ni opravljeno. Sem pa vezana na termine, ker imava vsak teden razna poročanja, zato sem tudi non stop pod pritiskom in stresom, ker moram cel dan delati hitro. Poleg računovodstva, pa moram opravljati še tajniško delo, ker je tajnica dala odpoved pred enim letom. Tako, da moram jaz delati za dve osebi. Zanima me kakšen so možnosti, da dobim bolniško, ker sem preveč utrujena in se moram spočiti. Mi pa je vsak dan zvečer slabo, zjutraj se zbudim že z glavobolom in potem sem še cel dan v službi pod pritiskom in stresom. Vem, da v fermi kršijo zakone glede nadurnega dela, vendar se za to oni nič ne zmenijo tudi, če pride inšpekcija (pravijo, da bodo pa pač plačali kazen...) Vem, da bi sedaj morala delati le 8 ur in nič več, samo pri nas to enostavno ni mogoče. če prideš v službo si tam do večera, včasih sva s šefico v službi do treh zjutraj (dokler ne oddava reportinga). ali mi zdravnik lahko napiše potrdilo, da lahko delam le 8 ur in nič več? [color=#000000 size=3]Hvala za vaše odgovore. [color=#000000 size=3] [color=#000000 size=3]Lp, Neja
|