|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   klopi!
8.3.2011 7:05:16   
TDTP
Včeraj grem tuširat našo nalo pupiko in ji najdem na trebuščku klopa, mene je skoraj kap! Okoli treh še ga ni imela, ker sem ji dala planico gor in ga ni bilo, zvečer pa že! Hvala bogu sem ji ga dobila ven z oljem! Zdaj pa me zanima sledeče, če bi katera mogoče vedela! Od kje naj bi se ta "vrag" vzel? Tamala je bolana in je v bajti že od petka, nič ni šla ven?  Oprala sem vso postelnino, podtaknjence od bršljank, ki sem jih imela na okenski polici sem veselo odmaknila (če bi ostali tam od poletja), ali je krivo, ker vsak dan prezračim in bi priletel čez okno, ker smo doma blizu gozda? Ne vem! Strah me je, da bi jih imela kje v bajti! In še to cepljena proti meningitisu ni bila in na kaj naj bom sedaj pozorna, samo na to, če bi se kakšna rdečica pojavila na mestu vboda? Najlepša hvala za vsakršen odgovor! lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: klopi!
8.3.2011 7:31:21   
Hope2
Klopa se odstrani s piceto, hitro in učinkovito, vsako mučenje klopa v olju ali alkoholu spodbudi klopa, da še več tekočine izpusti v telo, zato vsak zdravnik odsvetuje tako odstranjevanje. Samo toliko v vednost
Od kje se je vzel, ne vem. Glede na to, da je zunaj krepko minus, bolj težko od zunaj. Drugače pa četudi je otrok zaprt notri, pa mu drugi ljudje ali domače živali prinesejo v hišo in gre na otroka.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.3.2011 7:32:38 >

(odgovor članu TDTP)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.3.2011 0:26:47   
maronine
mi je prijateljica razlagala danes ravno,da je v bajti našla dva klopa na steni in pošizila.ugotovila je da so klopi lepo prezimili v sredini cipres ,ki jih imajo ob ograji in da sta jih tut njihova psa polna!!kolkor jaz vem klopi nimajo kril in ne letijo...naj me popravi kdo če se motim ampak....

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.3.2011 0:34:21   
maronine
ma sem prehitro kliknala....no kolko vem čakajo kao v zasedi na podrastju in se te oprimejo ko te začutijo,domov jih pa nekdo torej prinese.
no pozorna moraš bit pa na rdeč kolobar ki se naredi okrog ugriza in se začne večati,znotraj pa bledi.ni pa vsak klop okužen,tako da ne paničarit.bodi pozorna tudi na kake gripi podobne znake(vročina,bolečine v mišicah).

(odgovor članu maronine)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.3.2011 10:05:58   
dreamhorse
Klopa se da najlažje in najbolj brez posledic odstranit tako, da z veliko količino sline na prstu klopa odviješ iz kože. Torej s prstom na klopu sučeš v krogu. Tako mu ne ostane glava not (pinceta) in ne spusti strupa (olje).

Od kje pa se je vzel, pa tudi jaz ne vem.

(odgovor članu maronine)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.3.2011 20:35:08   
Evica22
Ker se tudi jaz kar bojim teh klopov, me zanima, kako je s cepljenjem; kdaj, kje, kako? Ali ste mamice svoje otroke cepile? KOlikor vem, je zdaj najprimernejši čas, ker rabi več odmerkov. Ali so znani kakšni stranski učinki cepiva?

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.3.2011 20:45:10   
Anonimen
Nasa je cepljena. Je pa najbolj uconkovito da dobi prvi 2 dozi se pred sezono klopov, torej je sedaj zadnji cas za 1. dozo, saj je treba dobit 1. in 2. dozo v razmaku cca. 2h mesecev.

(odgovor članu Evica22)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.3.2011 20:55:42   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

Klopa se da najlažje in najbolj brez posledic odstranit tako, da z veliko količino sline na prstu klopa odviješ iz kože. Torej s prstom na klopu sučeš v krogu. Tako mu ne ostane glava not (pinceta) in ne spusti strupa (olje).

Od kje pa se je vzel, pa tudi jaz ne vem.

tudi če ga v slino namočiš spusti slino, ki je lahko okužena, ker mu vzameš zrak, se klop duši in vključi obrambne mehanizme. in če glava ostane notri ni nobene tragedije, ko je enkrat telo stran sama glava ni več kužna (bakterije/virusi se pri klopu zadržujejo v prebavilih, le-ta pa odstraniš s telesom) in se pač z blažjim vnetjem sama izloči.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.3.2011 21:01:44   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Evica22

Ker se tudi jaz kar bojim teh klopov, me zanima, kako je s cepljenjem; kdaj, kje, kako? Ali ste mamice svoje otroke cepile? KOlikor vem, je zdaj najprimernejši čas, ker rabi več odmerkov. Ali so znani kakšni stranski učinki cepiva?

Kot je rekla Otika, so 3 doze, prvi dve je fajn dobiti pred sezono klopov. Prva in druga sta v razmaku 1 meseca, tretja pa čez eno leto. Potem je naslednje poživitveno cepljenje mislim da čez 3 leta in potem čez 5 let. Naš fant je ravno prejšnji teden dobil tretjo dozo. Stane pa cepivo 30 EUR na dozo. Stranskih učinkov ni imel. Je pa treba opozoriti, da je to cepljenje proti klopnemu meningitisu medtem ko s tem cepivom proti boreliozi nisi zaščiten tako da se je treba klopov vseeno paziti.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 9.3.2011 21:03:01 >

(odgovor članu Evica22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.3.2011 21:39:52   
rozilu
Se strinjam s felicito - klopa čimprej odstranit s pinceto. Pa tudi če je klop okužen, do okužbe ponavadi ne pride v prvih nekaj urah, zato imaš kar nekaj časa za preprečit okužbo.

Za borelijo so že povedale: opazuješ če je kolobar, če pride do bolezni se jo ozdravi z AB (oz. upaš da nima atipične oblike)

Proti klopnemu meningitisu pa pomaga samo cepljenje.

TDTP: Ali imate živali v hiši? Te prav rade prinesejo nabrane klope... Ko se začne sezona jim mi dajemo Frontline, verjetno grozna kemija, samo po tem jih vsaj nimajo!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.3.2011 21:42:31   
rozilu
PA že ko je ta tema, me zanima še nekaj: tiste, ki ste jih že cepile, ste jih pred tretjim letom? JAz bom mojo pupo definitivno dala, samo sem od svojega P in od sestre na ZZVju slišala, da je priporočljivo šele po tretjem letu... Čeprav proizvajalec pa zagotavlja, da je od 1.leta... Jaz bom vseeno še počakala.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.3.2011 6:25:08   
Anonimen
Meni je P rekel, da po se lahko cepi po 1 letu. Tako da je nasa dobila 1. dozo pri 13 ali 14ih mesecih.

(odgovor članu rozilu)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.3.2011 18:20:45   
watershine
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78
... cepljenje proti klopnemu meningitisu medtem ko s tem cepivom proti boreliozi nisi zaščiten tako da se je treba klopov vseeno paziti.

in ravno zato se mi nismo odločili za cepljenje!

odstranjevanje klopov: slina, alkohol ali olje - jst sm se tut po 10 min matrala da sm ga ven spravla pol mi je pa tašča povedala da grejo hitro vn če daš na njih malo tra tre kreme in vrtiš - in res - veliko hitreje sem ga spravila ven. z pinceto pa jst lih nebi ker baje ni fajn če se kaj odtrga in ostane na koži dalj časa - tako pravijo =)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.3.2011 18:23:36   
Precious
Seveda da se je treba klopov vseeno pazit,nihče ni rekel,da ni treba.
Mi smo se pa odločili.ker če je klop okužen je konec je čisto vseeno kako hitro ga spraviš ven.

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.3.2011 18:25:09   
watershine
a ni tako da če ga dokaj kmalu spraviš ven da ni nevarnosti-mislim da pač je manjša možnost...

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.3.2011 20:10:08   
sazi
Klop se v obdobju klopa (gre čez 3 razvojne faze) prisesa na žrtev samo 1x in takrat zelooo sestradan. Prebavila ima prazna. Če je okužen z bolerijo, se le ta nahaja v njihovih prebavilih. Ko začne sesati kri, se prebavila šele zbudijo in počasi se začne njegov sistem polniti in krožiti. Tako da načeloma vsaj 4 ure po ugrizu ni možnosti za okužbo (verjetno so izjeme), zato ej zelo pomembno, da se kmalu pregledamo in klopa čimprje odstranimo in kot so že ene napisale, je bolj pomembno to, da gre ven na hitro, kot da ga vrtiš in "zagotovo" odstraniš celega - v tem času te lahko okuži.

Mislim pa, da meningitis pa lahko dobiš že takoj po ugrizu. Tako da se mi zdi cepljenje smiselno, potem pa še pregeldovanje.
Imam namen cepiti oba otroka in sebe, ampak smo kar naprej nekaj bolni, tako da še rednega cepljenja ne dohajamo.
Sestra je lani poskrbela za cepljenje cele družine (otroka 4 in 6). Se ne spomnim, da bi imeli kakšne stranske učinke.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.