|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred porodom
13.8.2005 5:34:21   
Meggi

Ne vem ne bi rada strašila ampak mene je drugega poroda velik bolj strah kot prvega. Sem že čula da je logično da te prvega ne more bit- ker ne veš kako zgleda. Pol ti pa da vetra.

Ali je imela katera pri prvem vse umetne popadke, še vakum- in kako je šlo v drugo ?

Ene pravijo da drugi kar ven zleti. Da bi vedla da bo v 2 urah vse fertik in ne bo trajal 10 ur- bi lažje dihala.

Ne vem full me zagrabl o tem razmišljat,.....:ups::(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Strah pred porodom
13.8.2005 7:11:07   
lumpy
Meggi:rozica:,
ne se prevec obremenjevat s tem. Sama ti ne znam nic kaj konkretnega povedati glede izkusenj ker sem sama prvic noseca.

Mislim pa vseeno da je najbolje da se sprostis ob teh trenutkih in poskusis misliti na kaj drugega. Bolj se bos namrec obremenjevala s tem, slabse bo. Je pa logicno da nas bo proti koncu vse malo stiskalo, tiste ki greste v Rim ze drugic, tretjic in nas ki gremo prvic. :kuza:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Strah pred porodom
13.8.2005 11:47:26   
miševi
Meggi, tudi jaz sem na istem kot ti. Dolg prvi porod, bolečine ob svojih in nato še umetnih popadkih, končano z vakuumom. Kaj naj rečem, tudi mene je strah - sedaj na koncu. Držim pesti zate in zame, da naju ne bo tako strah. Preživeli bova itak, če sva že prvič:)-. Jaz si prigovarjam, naj me ne bo strah, ker če me bo, bom še bolj zategnjena:zmeden2:.
Dejva dihat, pa se sprostit, pa bo šlo... Si bova po porodu napisali, kako ekspresni sva bili:)-;) (upam).

Lp in srečno:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Strah pred porodom
13.8.2005 12:05:27   
mamči
Tudi mene je taak strah, da je kar :((. Prvič je bilo vse tako nenadoma, iztekla mi je plodna voda, šla v por. nato pa se je začela kalvarija 11ur15min. Moji popadki so bil šibki, odpirala se nisem (maternični vrat so mi širili z roko- boli, ko hudič :((), umetne pop. sem odklonla, otrok je bil zahiran (odpovedla posteljica), glavica bla v zatilni legi+ rokica šla ven ob glavici.. Na koncu pa je bil še zastoj posteljice, drugi dan sem bila vsa v modricah po trebuhu.Ampak, bi šla še enkrat po tej poti, me je pa strah da nebi bilo hujše, ker bo otrok večji.
Vglavnem včeraj je bil moj PDP in mene je vedno bolj strah...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Strah pred porodom
13.8.2005 12:27:34   
Seven*
Meggi, jaz sem imela pri Jakobu umetne popadke in tudi vakuum. Me je tudi zdaj bolj strah poroda kot prvic. Kaj pa vem. Pa ne bolecine, ampak komplikacij.. Me je pa zelo bolelo.. :(

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Strah pred porodom
13.8.2005 14:18:33   
violinski
Meggi, tako je, kot so ti povedali.

Prvič sem rojevala 10 ur (od razpoka mehurja), s svojimi in umetnimi popadki - no, brez vakuuma, pa že takrat mi je babica rekla, da bo drugič vse skupaj dosti dosti krajše.

Ko sem tokrat prispela v porodno sobo, sem računala nekako, da bi morala bit fertik v ene petih urah, pa sem bila v dveh. Popadki so sicer bili močni, ampak je nemogoče primerjat, ker je med 2 urama ali 7 urami popadkov kar velika razlika. Po drugem porodu sem bila ko rožica, medtem ko sem po prvem porodu še na slikah iz drugega in tretjega tedna po porodu še vedno videti izčrpana.

Ti se samo prepusti babici in bo....

Miševi, ti si pa že čez rok! Kaj je zdaj to? Dejmo punca, da ne bo Nika predolgo čakala :)

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Strah pred porodom
13.8.2005 15:24:47   
Pia73
Danes je 22. dan odkar sem rodila drugega otroka.

Me je bilo tudi drugega poroda strah. Prvič pa nisem pomislila na strah. Sedaj pa me je bilo strah komplikacij pa tudi bolečine, če sem čisto iskrena. Saj sem približno vedela kako to izgleda.

Pri meni je prvi porod trajal kaj pa vem, kaki 2. uri. Ob 12.15 mi je doma odtekla voda, ob 4.15 pa sem že cartala našega :duda: Torej upati, da bi bil drugi porod krajši je bilo skoraj utopično a sem vendarle upala. Upanje pa se žal ni uresničilo. Sicer ni bilo zelo dolgo, bolečine pa so bile hujše, čeprav sem mislila, da to ni mogoče,.... Prvič mi je odtekla voda in svojih popadkov skoraj nisem imela, tokrat pa sem imela kar močne svoje popadke le neenakomerni so bili. Obakrat sem dobila umetne popadke,...

Pravijo pa, da je drugi porod lažji, če je med porodoma manj kot 3 leta razlike (pri meni ni bilo) in če je bil prvi porod težek in dolg (pri meni je bil prvi porod kratek)

Sicer pa, ko dobiš v roke svojega :duda: je vse poplačano tako da le pogumno!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Strah pred porodom
13.8.2005 16:39:12   
miševi
Arina, jaz potihem računam na EA. Sem se prijavila, pa na voljo je 24 ur, sam ni 100 %, če mi jo bodo lahko uvedli, ker sem kar dovolj pri sebi, kar se kg tiče. Zato je strah "malo" večji.

Violinski ključ, hvala za tvoje želje. :rozica:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Strah pred porodom
13.8.2005 21:35:57   
Marogica
Meggi, mislim, da nas je bilo vse strah drugega poroda, iz razloga, ki si ga že sama omenila.Vendar se zavedajte punce, da je vsak porod drugačen.
Pri meni celo ni veljalo, da drugega rodiš DOSTI hitreje. Sem prvega rojevala13 ur, drugega pa SAMO 12. Prvi porod je potekal relativno normalno, razen, da se nisem odpirala, drugi pa, da se zopet nisem odpirala, še 4 tedne prezgodaj, med porodom sem bruhala, kakala, vse to kar si res nisem želela, pa med popadki sem bila celo duhovita z babico in možem, kljub umetnim.
kaj ti naj rečem? Čim manj se s tem obremenjevat, če se lahko.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

HOJICA
nataly33

Ali vaš otrok uporablja hojico?

DA (22%)

NE (78%)

Število vseh glasov: 174

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!