|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Navajanje na kahlico
12.8.2005 22:58:23   
Urška*
OJla!

Kdaj ste jih začeli navajat na kahlico? Oz, kdaj ste jih prvič posadlili sploh gor, tak malo za hec in malo za probo?

Aja, kakšna so vaša mnenja glede pojoče kahlice? Ko se polula zaigra ali nekaj takega? A je možno da se potem navadi, da vedno nekja zaigra ko se polula?

LP:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Navajanje na kahlico
12.8.2005 23:04:38   
elizabeta p
Moj je star 2,5 let. Poleti na morju je bil brez pleničke, le za spat. Saj se je zgodila nesreča pa smo pobrisali. Sem mu kupila spodnje hlačke, mam kahlico avto in nastavek za na stranišče.
Brez pleničk bi bil, v spodnjih hlačkah, če pa ga posadim na kahlico ali na stranišče pa joka kot ne vem kaj. Prav smili se mi tako da sem se odločila da bom še malo počakala.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Navajanje na kahlico
12.8.2005 23:18:18   
Seven*
Jaz nisem zagovornik zgodnjega posedanja na kahlo. To se mi zdi nekaksna prisila, sploh ce otrok tega ne mara.. Vse ob svojem casu. Stari smo 15 mesecev, pa se nic ne razmisljamo o kaksni kahli. Tudi kupli je se nismo. Itak vem, da bi si jo najbrz dal na glavo in bi se mu zdelo blazno smesno. :)-:)-:)-

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Navajanje na kahlico
12.8.2005 23:37:14   
polona2
Ker jo je Hana dobila za darilo za 1. rojstni dan, smo jo naslednji dan, tako bolj za šalo, posadili nanjo, rezultat je bil skoraj takojšen-lužica, večkrat jo posadim nanjo in vsakič se polula, tudi kaka vanjo, nikoli ne joka in zdi se mi, da ji odgovarja, seveda jo posadim nanjo za 5 minut, ne dalj.
Meni se to zdi pravilno, ne razumem staršev, ki otroku pri, skoraj že treh letih kupijo kahlico in se potem čudijo, da se le stežka privajajo nanjo...

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Navajanje na kahlico
12.8.2005 23:46:57   
Seven*
polona2, saj najbrz bi se Jakob tudi polulal v njo. Ampak dokler otrok ne skuzi v cem je sploh stos, ga lahko posedas gor koliko hoces. Pac se bo polulal, ker ga bo takrat tiscalo. Zadrzevat pa nikakor se ne bo znal. No saj ne govorimo o dobi 3 leta. Ampak pri manj kot leto in pol se mi pa zdi glupo. Saj otrok se polula, ampak dosegel pa nisi s tem cist nic. :)

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Navajanje na kahlico
12.8.2005 23:55:15   
polona2
Hotela sem povedati, da je bolje, da se otrok s kahlico spozna prej, kot šele pri dveh in pol npr., ko jo gleda kot osmo čudo, do takrat npr.že lahko postane kahlica dnevni obred,
praviš, da se otrok v kahlico polula, ker ga pač tišči, s tem se nekako ne strinjam, ali pa imam neverjetno dober timing za nastavljanje kahlice ob pravem trenutku:zmeden:...

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Navajanje na kahlico
13.8.2005 8:18:27   
Marogica
Mi smo mu kahlico kupili okrog 1,5 leta in to takšno, ki zgleda kot stilček. Vendar je kar nekaj časa ostal samo stolček.
PRav jo je začel spoznavati v vrtcu, ker imajo dosti kahlic. Vendarprave inspiracije z njegove strani ni bilo. Smo opustili in ga pri 2,5 letih začeli navajti kar na stranišče (se dobi nastavek za otroke). PA je šlo, pa še čistit nisem rabila kahlice.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Navajanje na kahlico
13.8.2005 8:24:54   
PIAF
Nagnjenje k čistoči se prebudi v otroku v starosti okoli dveh let.
Prvo leto življenja se otrok potrebe zelo malo zaveda. Blato se izloča še neodvisno od njegove volje, zlasti po jedi. Ddojenček blata ne izloči zavestno, ampak čisto avtomatično. Ker so nekateri dojenčki že prvo leto godni za navajanje na čistotčo - zato ker opravijo jutranjo potrebo vedno 5-10 min. po zajtrku, lahko otroka posadite na kahlico. čez nekaj tednov se razvije v otroku pogojni refleks, zaradi katerega se začne otrok avtomatično napenjati takoj, ko začuti, da sedi na kahlici. Ampak se še ne zaveda, da ga tišči in kaj dela, kadar opravlja potrebo. Pravijo tudi, da se otroci, ki so jih starši takole "lovili", kasneje bolj upirajo in dlje mažejo hlačke.
V prvi polovici drugega leta se pa otrok že malce zaveda. Malo postoji, se preneha ukvarjati z igranjem, vendar še ne zna obvestiti staršev.
Med 18. in 24. mesecem pa postanejo otroci bolj dovzetni za navajanje na čistočo.
Nič pa ni narobe, če se otrok že prej spozna s kahlico, le razumeti je treba, da če se mu posreči opraviti potrebo vanjo, to ne pomeni, da jo je zavestno opravil. Najpomembneje pri vsem pa je to, da ga ne smemo siliti, saj nam lahko kljubuje sploh v obdobju lastništva, ko nekaj podarijo in hočejo tisto spet nazaj. Enako je pri kakcu in se zato iz kljubovanja (ker ga boste odnesli) noče pokakat, kakor pa ga dvignete iz kahlice, pa se pokaka.

Veliko uspehov (nas še to tudi čaka)!
Piaf

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Navajanje na kahlico
13.8.2005 8:32:44   
polona2
Vedno pa obstajajo izjeme:), poznam nekaj otrok, ki pri letu in pol, ali dveh, prav zaradi uporabe kahlice niso več nosili pleničk. Nekateri izmed njih niti ponoči8).

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Navajanje na kahlico
13.8.2005 8:40:02   
Anonimen
Jaz sem vsekakor zagovornik, da naj se otrok s kahlico spozna čimprej, ko za to pokaže interes. Pri dveh letih in pol se mi zdi absolutno prepozno.
Filip je bil prvič na kahlici okrog 8 meseca. Kakšno minutko ali dve. Igral se je z ročaji in kroglico, ki je pritrjena na kahlici. Ker zjutraj vedno kaka ob istem času - takoj ko vstanemo, sem ga začela dajati na kahlico in pokakal se je vanjo. :bravo: Seveda na začetku pojma ni imel, kaj to pomeni, pri 11 mesecih je že začel sam kazati proti kahlici v kopalnici, sedaj pri 14 jo že sam privleče v hodnik in ponavlja "kaka".Tudi usede se že sam nanjo.:bravo: Če ga posadim gor zjutraj, ko vstaneva,se v nekaj minutah pokaka, čez dan pa ni nujno da se bo pokakal ali polulal. In ko zagleda kakec ponavlja "kaka kaka" in ploska. Torej ve, da je naredil nekaj dobrega. Za lulanje otroci potrebujejo več časa, da se naučijo biti suhi.

Menim, da se otrok lahko navadi pomena kahlice prej kot pri 2 letih in pol. Se pa strinjam, da nekatere otroke kahlica sploh ne zanima in je ne marajo in je brez veze kar siliti.

(odgovor članu Urška*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Navajanje na kahlico
13.8.2005 9:57:02   
HuAnita
...podobno kot Kristina - 1. stavek. 'Podedovali' smo kahlico, pa jo tako za hec posadili gor, pa v 90% nekaj naredi vanjo. Vem, da ne zavestno, ker se pač igra z račko spredaj, ampak če mi vsak dan 2 kakca uspe prestreči, mi je že to veliko, ker se ji ne razmaže po šišici, ampak lepo naredi potičko. Vsak jutro jo posadim, ko vidim, da se strese (tako hecno, to naredi vedno, preden se pokaka), pa čez dan jo tudi kdaj dam, predvsem ko se zbudi, naredi veliko lužo. Mi je pa - čepreav ne ve, kaj počne - bolje v kahlico, kot pa v bombažno plenico, ker jih moram sicer menjavati na 2 uri...

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Navajanje na kahlico
13.8.2005 11:15:21   
Anonimen
OOOO..midva pa uporabljava kahlico. Sicer ne tako kot je na sliki v albumu, ampak je fina za prevoz igrač, namesto avta, za metanje po tleh, za sedenje...
Pozna jo, kaj naj dela z njo razen omenjenega pa ziher še ne ve in ga ne silim. Ko bo pripravljen... pa četudi mu bom jaz morala pokazati kako se uporablja:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-
Najlepše je zvečer, ko nima pleničke in se polula in pokaka čepe. Vedno v kuhinji. Jaz pa letam z papirjem okoli. Tudi to bo minilo, ko bo čas za kahlico.:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Urška*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Navajanje na kahlico
13.8.2005 18:52:02   
corfu
Od sestre hčerka je bila brez plenic od 18 meseca dalje, tako ponoči, kot podnevi, drugega otroka prav tako navaja na kahlico. Meni se zdi to super. Ne pa da imajo do 3,5 let te plenice na riti, to je samo zato, ker smo komot, ker so plenice za enkratno uporabo, včasih, ko so bile plenice za pranje, so otroci mnogo prej lulali na kahlice.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Navajanje na kahlico
13.8.2005 21:53:46   
Urška*
Punce hvala za odgovore!:rozica:

Samo mi pa nobena ni povedala kaj si misli o pojoči kahlici!:(

lp;)

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Navajanje na kahlico
15.8.2005 19:40:54   
Anonimen
Žal, je nimava, navadna zaenkrat.
Tako da ti ne znam povedati.

(odgovor članu Urška*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Navajanje na kahlico
15.8.2005 19:44:54   
ZARA
Zara se zaenkrat samo igra z njo (15 mes)... (ne,nič ni notr)

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Navajanje na kahlico
16.8.2005 13:16:34   
ribica.
Jaz sem tudi zagovornik zgodnjega navajanja na kahlico. Samo ne smemo pozabiti, da so si otroci zelo različni in tako ko so jim različno zanimive kakšne druge stvari, jim je tudi kahlica. Eni starši imate srečo, da imajo vaši malčki radi kahlico, eni pač te sreče nimamo. Pa tudi kar se kakanja tiče, niso vsi otroci taki, da bi opravljali potrebo vedno ob istem času. Kar je seveda za dajanje na kahlico dobra stvar.

Pri nas ni sreče s kahlico, ampak se ne sekiram. Pa stvar ni v tem, da sem na komot. Jaz sem se zelo trudila, pa je prinašalo samo odpor pri otroku, tako da zdaj ne nergam s kahlico. Tamala očitno še ni zrela za to. Dokaz za to so tudi bombažne plenice, ki smo jih do nedavnega uporabljali, saj je niso motile, tudi če so bile totalka premočene. Kot da nima občutka,kaj se dogaja z njeno tazadnjo.

Pojoča kahlica pa se pri nas ni obnesla. Jaz sem jo kupila po nesreči, in ko se je mala enkrat slučajno populala vanjo, je takoj nehala lulat, ko je kahlica zapela.

(odgovor članu Urška*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




bruchanie in vrtec
kostekova

kaj bi ste kot prvo pomisleli cebi vas otrok zacal bruchat an se slabo pocutil'

sigurno to ima iz vrtca (16%)

nekaj je pojedl (27%)

slaba prechrana (2%)

spet neka viroza (56%)


Število vseh glasov: 313

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!