Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kdaj je varno pustiti otroka sama 4.3.2011 22:49:32
|
|
|
|
Roberta69
|
Imamo skoraj 3-letnika in 4-mesečnika. Starejši sin je ekstra živahen, zelo dobrovoljen in pozitiven fantiček, je pa bratca do sedaj večkrat na ne najbolj nežen način stiskal, obljemal božal, itd. Vzajemno zadovoljstvo je očitno, vendar še vedno mlajši kdaj zajoka, ker starejši preveč zakriči ali pa ga malce premočno stisne... Zadnje dni smo nekako pogruntali, da bi se lahko čisto obneslo, če spita skupaj v sobi, samo me ju je malce strah puščati sama (vsaj dokler strejši ne zaspi), saj spita oba na zakonski postelji (no, starejši ima svojo prislonjeno na zakonsko, ampak se seli sem in tja), mlajši pa že nekaj časa ne spi več v zibki (ker se meni ponoči ne da vstajat ). Ko sem ju na skrivaj opazovala, je bilo vse super: starejši se uleže poleg mlajšega, ga občasno čisto nežno boža in sčasoma zaspi... Čez dan se ju še pred časom nisem upala pustiti sama niti za sekundo, zdaj pa včasih že čisto na hitro švignem v drug prostor, vendar sem še vedno precej v strahu. Sem pa opazila, da je starejši, ko sta sama, veliko bolj nežen in upošteva vse to, kar mu povem v zvezi z ravnanjem z bratcem, ko sem zraven, se pa nekako afna ali postavlja ali nekaj takšnega.
|
|
|
|
RE: Kdaj je varno pustiti otroka sama 5.3.2011 9:05:00
|
|
|
|
Spark
|
Kar imej jih še vedno pod nadzorom. Nikoli ne veš kaj tem triletnikom pade na pamet.
|
|
|
|
RE: Kdaj je varno pustiti otroka sama 5.3.2011 9:06:19
|
|
|
|
skuštrana
|
Naša Liza je bila ob rojstvu drugega otroka stara 2leti in 9mesecev. Je bila do njega full nežna, nikoli nismo imeli problemov da bi ga udarila ali kaj podobnega, vedno ga je lupčkala, objema, božala...Ampak enkrat, ko sem jaz bila v kuhinji, tamali v ležalniku na tleh v dnevni sobi in nisem gledala par minutk ker sem kuhala kosilo ga je zavila v dekico in to celega, tudi glavo, full na čvrsto. Ma, ne vem, nikoli ne veš kaj jim pade na pamet, pa ne zato ker so zlobni ampak ker želijo biti koristni. Jaz ne bi gledala na to koliko je starejši otrok star ampak da je mlajši že star dovolj da se lahko vsaj malo sam brani. Da če ga pokrije čez glavo se zna sam odkrit, recimo. Kdaj pa je ta meja pa ne bi vedela. Sem ju pa pustila samo zvečer na postelji ko sta že oba spala, ker Liza spi kot top in ni šans da bi se zbudila in šla nekaj okoli njega prčkat. Moji so sedaj stari 6, 3 in pol ter 20 mesecev in tu pa tam jih pustim same v stanovanju, če moram na 2-3 minutke it v pritličje, s tem da Lizo zadolžim da ju kao čuva in njej je to full všeč, ju posadi na kavč in full animira teh par minutk
|
|
RE: Kdaj je varno pustiti otroka sama 5.3.2011 11:31:59
|
|
|
|
Precious
|
Vsak otrok je zgodba zase,ker niso vsi otroci enaki kajne. Moj prvorojenec je že od nekdja zelo priden,zelo odgovoren fant.In ni bilo nobene panike niti ko je sam ostal doma. Drugorojenec pa čist kontra
|
|
|
|
RE: Kdaj je varno pustiti otroka sama 5.3.2011 15:32:50
|
|
|
|
valči
|
Hmmm,malo premeli še ti je starejši,moje mnenje.Ko sem rodila tretjega otroka,je tamala spala v dnevni sobi v vozičku.Takrat stara sin-4.5 leta,hčera 2.9 mesecev.Sta bila vedno,vedno pridna,ful rada sta imela sestrico,nikoli nič. En večer obisk,ko micena tam pridno spi,pride starejši sin v kuhinjo z Nino v rokah Jao,kako sem se ustrašila,na smrt.Ma,kar slabo mi je postalo.Sicer HB,nič ni bilo,ni je spustil dol,k sreči,a nisem je več puščala same z njima.Malega nisem kregala,le precej strogo mu povedala,da je ne sme nikoli več nosit. Sedaj so stari skoraj 8,6 in 3.5 in je super.Sem vesela,da so taki veliki,zakon
|
|
RE: Kdaj je varno pustiti otroka sama 5.3.2011 21:12:59
|
|
|
|
ribica.
|
moj drugi je star skoraj 5, pa si ga ne upam pustit samega s 7 mesečnikom. Pa ne ker bi mu zanalašč kaj naredil, sploh ne. Ampak zato, ker je tako nabrit in navit in firbčen, da mu kdaj kaj ušpiči zgolj iz firbca, kaj bo dojenček naredil. On bi mu dal vrečo na glavo, samo da bi mu blo potem ful smešno, kako se dojenček muči, ko si jo hoče potegniti dol. To je bil zdaj namišljen primer, amapk je nekaj v tem stilu. Zato ju ne puščam sama. Tudi ti za svojrga starejšega najbolj veš, koliko mu lahko zaupaš. Jaz svoji 7,5 letnici popolnoma zaupam, ta drugemu pa ne, zato ju pač ne puščam sama,nikoli ne veš, kdaj ga kaj piči.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.3.2011 9:00:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?