Pia67
|
Živjo cmokec! Nisem tako malo na RR. Ponavadi vsak dan, le bolj jutranji ptič sem in se skušam odvadit posedanja za računalnikom (sem pač računalničar in meni se ura za rač. lahko raztegne na ves dopoldan;) No, pa še petek je bil in sem šla malo v lajf. Cr? Kakor so napisale moje predhodnice. Delajo ga 14 dno do en teden pred rokom. Otroček itak ne raste več tako hitro, tako, da nekaj dni ni taka katastrofa. Štos je le v tem, da te kot nosečko prej ne "zvije". Moj primer je sledeč:v pon. 8.8. me je ginič pregledal z ultrazvokom, premeril punčko. Potem sva se zmenila za rok ne glede na punčko, temveč na moj PDP in na njegov običajen operativni dan v tednu, ki je sreda. Tako je odločitev padla na sredo, 7.9.Dan prej se moram oglasit v bolnišnici, da me malo sestradajo, pobrijejo zadnje kocine itd. Zmenila sem se tudi za rezervacijo anastezista-imela bom spinalno anaglezijo, ker epiduralna v primeru CR odpade. Pri spinalni inducirajo analgetik v hrbtenjačo, zato imaš potem nekaj časa kateter, da sploh lahko lulaš in hrome nožice:grrr: 22.8. sem naročena na CTG, da vidijo kako je stanje, če se slučajno že odpiram, kondicijo otročka. Poleg tega mi je dal še napotnico, ker se lahko zgodi, da sem npr. v LJ, dobim popadke (nekaj lažnih sem bila že deležna). Če bi me sprejeli v LJ porodnišnici, bi jim lahko pomolila materinsko in napotnico pod nos. Itak pa se to vidi tudi po čednih brazgotinah na telesu. Slišala sem že za nekaj zgodbic, da ženske, ki jim je pripadal CR, potem tega niso bile deležne. Dobronamernost pripovedovalk je zgrešila namen. Ker, ko sem jim postavila nekaj podvprašanj, mi je bilo logično, da drugače ni šlo. Skratka, nič pretresljivega. Si ob veselo pričakovanje kdaj se ti bo odluščil čep in pričakovanju popadkov. Malo bom morala paziti pri seksu, da ne bi slučajno imela kakih posledic, ker bi vseeno rada, da me operira moj ginič, ki je car za CR. In je 14 dni še na dopustu. Upam, da je to to. V knjigah ne piše nič drugače. Mučne so bile skice, ki so kazale pretrganine maternice in naštevanje indicev pretrganin in posledic. Ampak s tem je treba živet. Pa čeprav se CR bere tako nonšalantno. Še vedno ne morem pozabiti občutka da ti trebuh mehedra čisto posebej, telo pa ga lovi. Ampak to je še najmanjša posledica. Se ti oproščam za neažurnost mojega odgovora:) Upam, da zdošča, pa še katera bo kaj dodala in to je to. Pia
|