|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   datum za CR
12.8.2005 22:05:21   
cmokec
Sem že eno nosečko na privat morila, pa je očitno malo na RR. Vprašala bom še vas, kako je s tem
Imela bom CR, pa me zanima, na podlagi česa ti toliko v naprej določijo datum poroda. Jaz imam sicer rok 20. oktobra. Ni mi namreč jasno, kako G. v naprej določi, kdaj je pravi čas. Za plodovnico ne ve, kako bo, za velikost in razvitost otroka tudi ne, niti za tvoje naravne popadke. Malo smešno se mi zdi, da bi otroček prej prišel na svet, kot je to potrebno, saj vsak dan otroček še malo ''dozori''. Tiste, ki rodijo naravno, pa kar puščajo čez rok. Verjetno ne brez pomena, ali se motim. Če je z otročkom in mamico vse v redu, problem je pa sam porod, pol mi res ni jasno.

Lahko, da sem zakomplicirala tole, a me resnično zanima, kako določijo datum skoraj mesec v naprej.

Hvala za odgovore

LP cmokec
Neposredna povezava do sporočila: 1
   datum za CR
12.8.2005 22:18:57   
PBJ
Ponavadi te naročijo nekje 14 dni do enega tedna prej.Vse je pa seveda odvisno od tega, kaj je vzrok, da ti bodo naredili CR.
Jaz sem imela CR zaradi oči, pa so mi ga naredili na rok. Dva dni prej sem bila že v porodnišnici, kjer so mi pogosto spremljali popadke, ki jih je bilo kar nekaj.
Če bi slučajno prej že doma prišlo do bolj rednih popadkov, bi morala hitro v porodnišnico in bi mi kar takrat naredili CR.

Jaz sem se odločila za epiduralni CR, tako da sem bila celotno op. budna.Jureta so mi dali k obrazu takoj, ko so ga vzeli iz maternice, da sem ga lahko poljubčkala9nebesa9nebesa in nikoli ne bom pozabila, kako se je umiril..
Priporočam ti, da se odločiš za to obliko anestezije, ker ti res ne bo žal..

Če te še kaj zanima, vprašaj.
Upam, da sem ti malce pomagala.

lp:rozica:

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   datum za CR
12.8.2005 22:46:45   
eva1
Ja itak da bred vsakim CR naredijo UZ in ocenijo plod-ker smo mi bili že veliki, plodovnice malo manj, so se odločili v 38 tednu za elektivni CR! Hvala bogu, so me odrešli peklenskih muk, ker me je medenica in vse kosti okol bokov tako :hudicek: bolele, da sem se mogla 100x na noč vstat in malo prošetat, da sem se mal razgibala...no spet bluzm...uglavnem naredijo CR, ko je otrok zrel!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   datum za CR
13.8.2005 0:30:19   
cmokec
Hvala za odgovore.

Malo me je zmedlo, ker nekatere že mesec dni prej vedo, kdaj bodo imele CR. Mi je pa logično, da prej vse preverijo.

Pri meni zaenkrat ni drugega, kot operativni poseg izpred 2 let, ki za sabo potegne porod s CR. Malo imam omehčano vse skupaj (besede G.), a sem zaprta.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   datum za CR
13.8.2005 9:21:16   
Pia67
Živjo cmokec!

Nisem tako malo na RR. Ponavadi vsak dan, le bolj jutranji ptič sem in se skušam odvadit posedanja za računalnikom (sem pač računalničar in meni se ura za rač. lahko raztegne na ves dopoldan;) No, pa še petek je bil in sem šla malo v lajf.
Cr? Kakor so napisale moje predhodnice. Delajo ga 14 dno do en teden pred rokom. Otroček itak ne raste več tako hitro, tako, da nekaj dni ni taka katastrofa.
Štos je le v tem, da te kot nosečko prej ne "zvije".
Moj primer je sledeč:v pon. 8.8. me je ginič pregledal z ultrazvokom, premeril punčko. Potem sva se zmenila za rok ne glede na punčko, temveč na moj PDP in na njegov običajen operativni dan v tednu, ki je sreda. Tako je odločitev padla na sredo, 7.9.Dan prej se moram oglasit v bolnišnici, da me malo sestradajo, pobrijejo zadnje kocine itd. Zmenila sem se tudi za rezervacijo anastezista-imela bom spinalno anaglezijo, ker epiduralna v primeru CR odpade. Pri spinalni inducirajo analgetik v hrbtenjačo, zato imaš potem nekaj časa kateter, da sploh lahko lulaš in hrome nožice:grrr: 22.8. sem naročena na CTG, da vidijo kako je stanje, če se slučajno že odpiram, kondicijo otročka. Poleg tega mi je dal še napotnico, ker se lahko zgodi, da sem npr. v LJ, dobim popadke (nekaj lažnih sem bila že deležna). Če bi me sprejeli v LJ porodnišnici, bi jim lahko pomolila materinsko in napotnico pod nos. Itak pa se to vidi tudi po čednih brazgotinah na telesu. Slišala sem že za nekaj zgodbic, da ženske, ki jim je pripadal CR, potem tega niso bile deležne. Dobronamernost pripovedovalk je zgrešila namen. Ker, ko sem jim postavila nekaj podvprašanj, mi je bilo logično, da drugače ni šlo.
Skratka, nič pretresljivega. Si ob veselo pričakovanje kdaj se ti bo odluščil čep in pričakovanju popadkov. Malo bom morala paziti pri seksu, da ne bi slučajno imela kakih posledic, ker bi vseeno rada, da me operira moj ginič, ki je car za CR. In je 14 dni še na dopustu.
Upam, da je to to. V knjigah ne piše nič drugače. Mučne so bile skice, ki so kazale pretrganine maternice in naštevanje indicev pretrganin in posledic. Ampak s tem je treba živet. Pa čeprav se CR bere tako nonšalantno. Še vedno ne morem pozabiti občutka da ti trebuh mehedra čisto posebej, telo pa ga lovi. Ampak to je še najmanjša posledica.
Se ti oproščam za neažurnost mojega odgovora:)
Upam, da zdošča, pa še katera bo kaj dodala in to je to.

Pia

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   datum za CR
13.8.2005 9:56:40   
cmokec
Pia67, hvala še za tvojo zgodbo.

Pa nisem nič huda, ker se nisi oglasila. Vsak po svoji volji. Zato še enkrat hvala, Pa lep porod ti želim :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   datum za CR
13.8.2005 17:12:01   
bobek05
Meni so v 37t določili da bo CR v 38t (10 dni po G pregledu), ker se Anej ni obrnil (je sedel na ritki)..

CR sem imela (tako kot PBJ) s spinalno narkozo - the best !! Nikoli v življenju mi ne bo žal.. Ko ga vidiš in slišiš - tega res ne bi hotela zamuditi..

LP

B.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   datum za CR
13.8.2005 17:12:46   
bobek05
So me pa 1 dan pred napovedanim CR sprejeli v porodnišnico in PREVERILI z UZ in CTG-jem kako je z otrokom...

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   datum za CR
15.8.2005 12:43:17   
KIRA
men je določil datum na PDP, se pravi, da sem pri 1. bebici šla 1 dan prej not, pol pa so me dali na seznam za CR za naslednji dan - ko bi pač punčka morala prit na svet...
sedaj bo najbrž enako, ker mi G spet "grozi" s CR. ampak če se bo le dalo, bom dohtarjem rekla, da hočem met normalen porod, če ni kakih nujnih indikacij za CR. ti povem, da je zame bil živa groza in nočem še enega imet...

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Nosečke in COVID.
пеперутка16

Nosečke, ste se cepile proti COVID?

Da. (29%)

Ne. (71%)

Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!