DragonLady
|
Draga moja, tudi uspavanje oz celotna rutina priprave na spanje se šteje kot dejavnost. Ampak ne kr tko na šiki-miki način. Sej si ja pedagog, uporabi za pomoč kako ročno lutko, poleg jih nauči kako pesmico ali kaj podobnega. Kolikor mi je znano, moraš najprej napisat "pripravo na nastop", ki jo naj bi predelala z mentorico (vzgojiteljico v vrtcu). Če je to neka OK vzgojiteljica, ti bo ful v pomoč, v nasprotnem primeru se boš pa žal morala znajti po svoje. V pripravi naj bi bila navedene metode, sredstva in vzgojni cilji vsake posamezne dejavnosti. Če sem še kaj pozabila, se opravičujem. Sem že rahlo pozabila te zadeve. Povprašaj malo na SVŠGL, imajo sigurno kake vzorce teh priprav. Po samem nastopu pa moraš napisati še, kako je sama dejavnost potekala, kaj je funkcioniralo in kaj ne, ter zakaj. Ni pa to mišljeno kot prosti spis, ne moreš se izvlečt z nakladanjem. Drugače ti lahko dam še idejo: ker bo marca kak topel dan, si izberi za dejavnost "sprehod", kjer lahko opazujete okolico, spoznavate barve, zvoke, živali, itd, zapojete kako pesmico. Naslednja "dejavnost" je lahko "obedovanje" oziroma kosilo-celotna priprava od umivanja rok, kako se posedete, kako finto uporabiš,ko so otroci neubogljivi, kako razdelite krožnike, pribor, serviete,kako zaposliš otroke,ko čakate na kosilo, itd... Ne vem,idej in "dejavnosti" za sam nastop je ogromno, izberi si pač, kar ti najbolj leži...vsaj en nastop pa naj bo res zahteven v pedagoškem smislu. Ideja: spoznavanje in izdelovanje inštrumentov. Vse je odvisno od same starosti otrok, števila otrok, tvoje mentorice, itd...pozanimaj se. Jaz sem ti lahko dala samo nekaj smernic.
|