|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strokovni izpit?????
28.2.2011 19:16:50   
glen
Pozdravljene pomočnice vzgojiteljic.
Danes sem izvedela,da me vtec oz. ravnateljica pošilja na strokovni izpit.
To sem sicer pričakovala v kratkem, ampak me je vseeno danes malo presenetilo.
V marcu moram narediti 5 nastopov in sicer vsakega iz drugega področja.Zanima me če morajo biti nastopi samo vodene dejavnosti ali so lahko tudi rutine kot so počitek,kosilo,....
Prosila bi vas za kako gradivo,priprave,nasvete karkoli,.......

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strokovni izpit?????
28.2.2011 19:56:24   
DragonLady
Draga moja, tudi uspavanje oz celotna rutina priprave na spanje se šteje kot dejavnost. Ampak ne kr tko na šiki-miki način. Sej si ja pedagog, uporabi za pomoč kako ročno lutko, poleg jih nauči kako pesmico ali kaj podobnega. Kolikor mi je znano, moraš najprej napisat "pripravo na nastop", ki jo naj bi predelala z mentorico (vzgojiteljico v vrtcu). Če je to neka OK vzgojiteljica, ti bo ful v pomoč, v nasprotnem primeru se boš pa žal morala znajti po svoje. V pripravi naj bi bila navedene metode, sredstva in vzgojni cilji vsake posamezne dejavnosti. Če sem še kaj pozabila, se opravičujem. Sem že rahlo pozabila te zadeve. Povprašaj malo na SVŠGL, imajo sigurno kake vzorce teh priprav. Po samem nastopu pa moraš napisati še, kako je sama dejavnost potekala, kaj je funkcioniralo in kaj ne, ter zakaj. Ni pa to mišljeno kot prosti spis, ne moreš se izvlečt z nakladanjem.

Drugače ti lahko dam še idejo: ker bo marca kak topel dan, si izberi za dejavnost "sprehod", kjer lahko opazujete okolico, spoznavate barve, zvoke, živali, itd, zapojete kako pesmico.
Naslednja "dejavnost" je lahko "obedovanje" oziroma kosilo-celotna priprava od umivanja rok, kako se posedete, kako finto uporabiš,ko so otroci neubogljivi, kako razdelite krožnike, pribor, serviete,kako zaposliš otroke,ko čakate na kosilo, itd...

Ne vem,idej in "dejavnosti" za sam nastop je ogromno, izberi si pač, kar ti najbolj leži...vsaj en nastop pa naj bo res zahteven v pedagoškem smislu. Ideja: spoznavanje in izdelovanje inštrumentov.

Vse je odvisno od same starosti otrok, števila otrok, tvoje mentorice, itd...pozanimaj se.
Jaz sem ti lahko dala samo nekaj smernic.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.2.2011 20:48:09   
glen
Dragon lady
Hvala za ideje in nasvete.
Sem na sveže v tem poklicu(6 mes.),tako da nekaj izkušenj imam ne pa res veliko.
Tudi ideje za nastope imam že v glavi pa tudi nekaj priprav sem že napisala(med temi tudi priprave za stope za poklicno maturo,katere so bile mimogrede odlično ocenjene)sam glede na to, da bo moja mentorica pom.ravnateljice in da nebo nekega velikega sodelovanja(žal)me je zanimalo če je kak mušter za te priprave,ali ni pomembno po kakšnem kopitu so napisane ,le da je notri vse zajeto(dejavnost,tema,področje,starost otrok,cilji,metode,......)
hvala in lp

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.3.2011 7:50:22   
tikatoka
Obstaja mušter za priprave. Sama sem delala strokovni izpit leto dni nazaj. Jaz sem gledala kaj imamo tisti čas v skupini, sem šla v knjižnico mal pregledala teme kaj je zanimivega in mimogrede ti pade kakšne ideja.
Spodnji linki ti bodo pomagali do teh muštrov, čeprav jaz sem ga dobila v svojem vrtcu. Mogoče ga še najdem pa ti pošljem, drugače ga pa najdeš na strani od ministrstva za šolstvo.
Pomagalo ti bo pa tudi snov za učenje ki je na prvem linku, ampak se moraš registrirat na forumu. Pa tam so ljudje ki ti lahko več pomagajo.

Srečno!! user posted image user posted image

http://www.mladiucitelj.si/

http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r07/predpis_ZAKO447.html

http://www.mss.gov.si/si/solstvo/predsolska_vzgoja/

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Odvajanje od plenic.
пеперутка16

S čim si pomagate?

Kahlica/Račka. (67%)

Nastavek za WC. (0%)

Uporabljamo vse zgoraj. (33%)

Od rojstva je brez plenic. (0%)

Drugo. (0%)

Število vseh glasov: 3

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!