|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   do kdaj Aptamil?
21.2.2011 12:23:05   
soncica01
nekaj me zanima ....

naša punčka je stara dobri 2 leti, sedaj sem ji uspela ukinati dudo, zjutraj pa Aptamil se vedno spije (takoj zjutraj ko se zbudi, med 6 in 7.30 uro), takrat spije 210 ml Aptamila, potem imamo pa cez kaksno uro zajtrk. Aptamil pije iz druge flaške, tiste, ki ni na sistem cucelj. Je pa res, da vcasih spije celo dozo, vcasih pol, zgodi pa se tudi, da ne spije skoraj nič.

Kaj mi svetujete v tem primeru in pri tej starosti?
Ali ji še dajem Aptamil dokler ga bo pač pila ali pa porabim zadnjo škatlo do konca in ji ga ukinem ali pa tretja varianta - nič več Aptamila, zjutraj ji takoj dam alpsko mleko, nato pa zajtrk tako kot je navajena?

Vesela bom vseh vaših odgovorov, mnenj, nasvetov, pa tudi kritik user posted image

Lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: do kdaj Aptamil?
21.2.2011 12:27:14   
enea
jaz sem pri obeh mojih ukinila aptamil že pri 8 mesecih,.... mi je bilo kar mal predrago da bi jima ga toliko časa dajala. Začela sem s tistim, ki ga kuhaš, potem sem dodajala v alpsko malo vode, nato pa kar alpsko, glih tako sta zrasli, ena ima 3, ena pa 8 let,...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2011 12:55:25   
kristinaj
za flašo do 13m, mali še manj, ker ne mara mleka, za hrano pa do 7m potem pa alpsko

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.2.2011 14:13:21   
Hope2
Naš je pri cca 21 mesecih vrgel vstran flaško (AM-babylove) in smo potem imeli problem, ker ni hotel nobenga mleka, kravjega itak nikoli ni maral. Še zdaj pri 27 mesecih ne mara kravjega mleka, ne jogurtov, ne nobenih mlečnih stvari, pije edino od milupe AM kakav. Tak da je še vedno na AM.

Če ji je okus kravjega všeč, pol je že skrajni čas, da menjaš.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.2.2011 15:22:24   
manna
Naša ima 20 mesecev in zvečer spije 200ml Milumil 3. Kravje mleko pa dobiva povsod drugod v obrokih, s kosmiči,..  ampak zvečer noče kravjega pit, hoče Milumil, ker je tako navajena. Glede na to, da je pediatrinja zelo zadovoljna, da spije zvečer tista dva deci AM, ji ga ne mislim še ukinjat. Menda do treh let še kar priporočajo AM. Sicer pa - če se bo večkrat zgodilo da ga ne bo hotla popit, ji pač ukineš. Naša tudi recimo, če se ful naje za večerjo, potem mleka ne popije.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.2.2011 16:46:38   
marjetica8
mi smo ukinli AM malopred enim letom. Od začetka sem mu ga mešala z navadnim mlekom in dan za dnem manjšala količino AM.  Tko se je postopoma navadil na drug okus in ga kr lepo sprejel. Dudo smo ukinli par dni nazaj (smo stari 22 mesecev), flaško pa še dobi zvečer, ker mleka noče pit drugač kot po flaški...če ma kira kak predlog kako ukinit flaško brez posebnega stresa, kar na dan z njimuser posted image ?

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.2.2011 18:24:38   
janapan
Ne vem, jaz sem AM pri taveliki pač zamenjala s kravjim mal po 1 letu....tamala pa je alergična na KM tako, da bom pač probala mal odložit....

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.2.2011 18:28:53   
lananai
Okrog devetega meseca smo šaltali na domače kravje mleko.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.2.2011 18:45:46   
nananaja
Zdej a te zanima, kdaj ukinit AM ali kdaj ukinit flaško?

AM naj bi pili vsaj do enega leta, se pa zgodi, da komu potem ni všeč okus kravjega mleka. Mali otroci naj bi tako pili polnomastno mleko, tudi če pijejo alpsko, torej ga ne reči z vodo. Pač če ti je odveč/drago kupovati Aptamil, poskusi dati kravje mleko.

Za flaško pa je tako, da ni problem, če popije iz flaše jutranje mleko, le leže naj ne pije. Čez dan je pa vseeno, če ne nosi flaše za sabo.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.2.2011 19:47:04   
juniorka
Pediatri priporocajo do 3ega leta, jaz se tega drzim, pa se ceneje me pride, ker nismo neki porabniki mleka.

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.2.2011 22:03:24   
ZmajTolovaj
Pri dobrem letu dni sta obe dobili sveže mleko, trajnega ne kupujem. Ampak pri nas ni bilo problema, je obema všeč KM. Konec flaške pa nekje pri 14 mesecih.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.2.2011 22:05:22   
Katy78
Tam okoli 1. leta je dobil v flaško navadno mleko in ga je brez težav sprejel. Mlekoholik je bil vse dokler nismo pri letu in pol ukinili večerno flaško - od takrat naprej mleka niti povohati noče, včasih mu uturim malo po žlički, ampak res samo včasih. Ima pa vseeno rad skute, jogurte, pudinge ipd.

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.2.2011 10:21:45   
Jada82
Naša mala je stara 1 leto. Imamo še slabe pol škatle AM, ko tega zmanjka, bom dala zjutraj namesto AM obično KM v flašo. Sem že probala enkrat, isto ga je popila ... Mi ne pride na misel, da bi do 2. leta dajala AM. Sej niso več dojenčki user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.2.2011 12:11:13   
mamicaTaja
Do kdaj pa naj bi potem dajali alergikom Allernovo, glede na to da z mlečnimi izdelki ne more dobit vitaminčkov in beljakovin? Ali je dovolj, da jim daješ npr. riževo mleko s kalcijem? Hvala!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.2.2011 13:58:38   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Naša mala je stara 1 leto. Imamo še slabe pol škatle AM, ko tega zmanjka, bom dala zjutraj namesto AM obično KM v flašo. Sem že probala enkrat, isto ga je popila ... Mi ne pride na misel, da bi do 2. leta dajala AM. Sej niso več dojenčki user posted image

A ene pa lahko dojijo do 3 leta ali še dljeuser posted image . AM ni samo za dojenčke in če smo že tak striktni - kravje mleko je pa za 50kg teličke narejeno, to pa tudi niso naši otrociuser posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.2.2011 20:03:24   
sanelaa
Tastarejši sin je začel pri 10mesecih pit alpsko mleko, za čokolinote, griseke pa smo ga uporabili že prej. Tamali je zdaj star 9mesecev pa za čokoino že uporabimo navadno mleko, čez dan in zvečer pred spanjem pa po flaški še pije aptamil.

Ne vem no, ampak mislim da je skrajni čas da aptamil ukinete.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.2.2011 21:33:02   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: mamicaTaja

Do kdaj pa naj bi potem dajali alergikom Allernovo, glede na to da z mlečnimi izdelki ne more dobit vitaminčkov in beljakovin? Ali je dovolj, da jim daješ npr. riževo mleko s kalcijem? Hvala!

Dokler se ne potrdi, da ni več občutljiv na kravje mleko. Riževo, sojino... mleko niso primernerna za nadomestek kravjega.

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.2.2011 21:35:22   
nananaja

ah ne, ni skrajni čas, odvisno od otroka. pa saj ga ne spije liter na dan in ni več tako velik strošek kot prve pol leta.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.2.2011 22:33:34   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja

ah ne, ni skrajni čas, odvisno od otroka. pa saj ga ne spije liter na dan in ni več tako velik strošek kot prve pol leta.

Ma ne, saj nisem misla tko kot da je to ful strošek al pa karkoli, ampak zdi se mi da je dete dovolj staro da bi lahko pilo navadno mleko, saj ni treba ravno alpsko, pač, mleko.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
24.2.2011 23:25:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sanelaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
24.2.2011 23:27:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mamicaTaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?