|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec
17.2.2011 16:51:03   
smokyhawk
mene pa zanima naslednje.....aprila imam namen vložit vlogo za vrtec,pa me zanima,glede na to da plačaš vrtec glede na prihodke v družini,me zanima če se študentski prihodki tudi upoštevajo????sem namreč študentka pa bi si rada malo zračunala koliko približno bo prišel vrtec,pa nevem ali se moji dohodki tudi štejejo.....???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec
17.2.2011 17:38:58   
tjasaoasis
Pravilnik o plačilih staršev za programe v vrtcih v 5. členu pravi takole:

Mesečni dohodek na družinskega člana se izračuna iz letnega dohodka družine. Letni dohodek družine je vsota bruto dohodkov, ki so jih družinski člani prejeli v preteklem koledarskem letu. V ta dohodek se štejejo obdavčljivi in neobdavčljivi dohodki po zakonu, ki ureja dohodnino, prejeti v obdobju preteklega koledarskega leta, razen: – dodatka za pomoč, postrežbo in varstvenega dodatka; – dohodkov, ki jih prejema oseba za oskrbo otroka v rejniški družini (materialni stroški za rejenca); – prejemkov za oskrbo v tuji oziroma rejniški družini; – štipendij; – otroškega dodatka; – pomoči ob rojstvu otroka; – dodatka za nego otroka; – sredstev, namenjenih odpravi posledic elementarne nesreče. V dohodek družine po tem pravilniku se upoštevajo preživnine, do katere so upravičeni družinski člani v višini izvršljivega pravnega naslova in prejete pokojnine. Preživnina se v dohodek družine ne upošteva le v primeru, ko vlagatelj dokaže, da je upravičenec ne prejema.

Študentski dohodki se prav tako štejejo zraven, pravzaprav se marsikje upoštevajo, med drugim tudi če oddajaš prošnjo za denarno socialno pomoč. V kolikor bi ti sedaj npr. prejemala denarno socialno pomoč, potem bi bila plačila vrtca oproščena, vendar pa je vprašanje če bi jo zaradi študentskih dohodkov sploh dobila. Torej sta zate verjetno na voljo dve opciji: ali delaš preko študenta in pač normalno plačuješ vrtec ali pa si od staršev zrihtaš preživnino in oddaš vlogo za denarno pomoč in ne plačuješ vrtca. Vsaj tako js vse skupaj razumem. Nekaj glede tega pa imaš napisano tudi na tej strani http://www.svetovalnica.com/studentske-druzine.
Če pa ima katera kakšne informacije iz prakse pa naj pove.

(odgovor članu smokyhawk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.2.2011 21:31:30   
nananaja
delo preko napotnice je prav tako dohodek družine in tudi štipendija, če jo imaš. jaz sem vedno morala vpisati znesek štipendije v vlogo za OD, tako takrat ko je še oče prosil zame kot potem, ko sva z možem vlagala prvo vlogo za hčerko.

tjasaoasis, ni vprašanje, kako naj se mamica izogne plačilu vrtca, pa saj, če ima partnerja z dohodkom, jo tako on mora preživljati, ne starši. ne mešaj zraven študentske svetovalnice, ki očitno vzpodbuja nedelo.

(odgovor članu tjasaoasis)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2011 21:44:07   
smokyhawk
Mesečni dohodek na družinskega člana se izračuna iz letnega dohodka družine. Letni dohodek družine je vsota bruto dohodkov, ki so jih družinski člani prejeli v preteklem koledarskem letu. V ta dohodek se štejejo obdavčljivi in neobdavčljivi dohodki po zakonu, ki ureja dohodnino, prejeti v obdobju preteklega koledarskega leta, razen: – dodatka za pomoč, postrežbo in varstvenega dodatka; – dohodkov, ki jih prejema oseba za oskrbo otroka v rejniški družini (materialni stroški za rejenca); – prejemkov za oskrbo v tuji oziroma rejniški družini; – štipendij;

ok,hvala ti,sam zdej me pa zanima,ko nananaja je rekla da se štipendije tud štejejo,tle pa si ti dala post da se ne štejejo,ker sem bila prejemnica vojaške štipendije leta 2009(predvidevam da se to leto šteje in ne leto 2010,kolkr sn mal brala po googlu)....nananaja,si ziher da se šteje,pa kam bi lahka js to šla mal povprašat pa pozanimat se??

(odgovor članu tjasaoasis)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.2.2011 21:53:12   
sanelaa
Ko boš oddajala vlogo boš priložila zadnje tri plačilne liste, če jih imaš, in zadnjo dohodninsko odločbo.
Vsaj pri nas je bilo tako da v samo vlogo nismo nič pisali, ker itak oi vse podatke bolj kot ne sami pridobijo.
Lahko pa vedno kličeš v upravo vrtca in povprašaš.

Neposredna povezava do sporočila: 5
17.2.2011 21:57:02   
smokyhawk
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

Ko boš oddajala vlogo boš priložila zadnje tri plačilne liste, če jih imaš, in zadnjo dohodninsko odločbo.
Vsaj pri nas je bilo tako da v samo vlogo nismo nič pisali, ker itak oi vse podatke bolj kot ne sami pridobijo.
Lahko pa vedno kličeš v upravo vrtca in povprašaš.

user posted image ok,hvalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.2.2011 22:00:37   
tjasaoasis
nananaja, drugih prispevkov od smokyhawk prej nisem prebrala in nisem vedela, da ima zaposlenega partnerja. Sem pač sklepala, da gre za tipično študentsko družino, ki pač lahko zaradi tega statusa koristi določene ugodnosti. Študentska svetovalnica ne spodbuja nedela ampak v prvo vrsto postavlja študij, torej predvideva, da bo študent študiral, hkrati pa mu zaradi otroka nudi opcije kako mu finančno pomagati. Vrtec ni poceni in kolikor sem zdaj šla brati še druge poste od smokyhawk, verjamem da bo zanju to kar veliko breme.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.2.2011 0:42:29   
nananaja
Tole zgoraj sem pa spregledala, oprosti.
Preveri na občini, ker odločbe tako izdaja občina, kjer ima otrok stalno bivališče. Jaz potrditi ne morem, ker smo dali v vrtec kasneje in nisem imela več štipendije v letu, ki se je štelo.

Opozorila sem pa zato, ker sem bila vedno jezna, ker so mojo štipendijo tlačili k dohodku družine za različne cenzuse, saj sta starša imela dokaj nizke dohodke.

Neposredna povezava do sporočila: 8
18.2.2011 8:50:32   
smokyhawk
Vrtec ni poceni in kolikor sem zdaj šla brati še druge poste od smokyhawk, verjamem da bo zanju to kar veliko breme.

no,sej tko slabo nama tud ne greuser posted image user posted image moj dobi približno 800 ven, tko da sn si mal zračunala ko sem nekje našla da si lahko za vrtce zračunaš v kir razred bi prišla oba in bi v 3 razred prišla,po mojih izračunih....sam bo hudič, ko vrtci ponavad do 16.30 najkasnej delajo,moj pa dela do 17 in pride tam nekje 17.10 damu,js pa grem tud letos v vojsko in bom slab let za vikende damu hodla,tko da bo mal problem to zorganizirat,bi mogle babice ponjega hodit.....hmmuser posted image sam ena je blizu,ena je pa enih 15km oddaljena....pišula,bomo se morali mal skup usedit,sej če zdej študiram bi blo po mojem bolje da če bi lahko bi to leto ahtali otroke babice al pa dedki,pa bi ga drugo leto dala septembra not,ko bi js se domou iz šihta lahko vozla,sam še vseen nevem kdaj bom konc,pa kje bom delala,hm..bom kr vlogo noter vložla,pa če se bomo drugače odločli jeseni,odvisno kako bo,bomo pa preklicali....seveda če bom sploh dobila vrtecuser posted image user posted image

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.2.2011 13:30:44   
nananaja
Odpiralni časi vrtcev so pri nas še vedno bolj po delovnih časih iz socializma. Mi smo imeli problem lani v službi, ker so naši šefi, ki so tujci, hoteli uvesti delovni čas 9-17. Na začetku jih sploh ni ganilo, ko so dobivali vprašanja, kaj naj, ker se vrtci začnejo zapirat ob 16.30.
Pa potem še v vrtcu začnejo moralizirat, da mora biti otrok več s starši...
Če se lahko dogovorite s starimi starši, da pazijo, je to do tretjega leta starosti čisto primerno varstvo za otroka. Če so obojni že v pokoju, potem se lahko dogovorite za deljeno varstvo, pa niso vezani eni vsak dan na otroka.

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?