|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Delovni čas
16.2.2011 7:57:03   
Poka
Od kdaj do kdaj ponavadi delate in koliko nadur naredite?

Jaz trenutno - razmere pač... v šoli in sicer pridem dvajset minut pred sedmo in se mi še ni zgodilo, da bi šla pred tretjo domov, vsaj dvakrat na teden do štirih, dvakrat mesečno (če je sreča), pa pridem ob devetih domov... Potem še delam doma - za šolo... In med počitnicami. Ampak ni na vsaki šoli isto, če imaš srečo, ampak res srečo, ker so take šole redke user posted image

Hvala bogu, da firma dobiva posle, ker mislim, da tole ne vodi nikamor, plača je pa že nižja od povprečja...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Delovni čas
16.2.2011 8:00:25   
*miska.mcc*
delam od sedmih zjutraj so treh/stirih, alila od treh popoldan do 10, 11, 12, 00,01 zvecer/ ponoči.

nadur ni, ker ne delam vsak dan, ampak 4-5x na teden.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2011 8:02:09   
aurigaš
Delam od 7h do 16h, občasno cel dan.
user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2011 8:22:30   
miapia
Izmenično od 7h do 15-16h, ali od 11-12h - 19h, občasno cele dneve, dve soboti na mesec, ko so dopusti tudi več.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu aurigaš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2011 8:29:05   
K_a_t_i
Poka, kok maš pa lukenj vmes? Kar malo dvomim, da imaš vsak dan pred uro in do 3h, pa vse polno. Ali ste pa pri vas fenomeni, da delate dvojne ure... Aja - razen, če nisi v razredu. Potem je pa to čisto normalno.

Sicer pa od 8:30 do 17 redno. Potem pa še vsaj enkrat na mesec do 19h pa kolikor se spomnim sem vsaj 2krat na teden potegnila do 17:30-18. Kako bo zdaj, ko pridem s porodniške, bomo pa videli....Nadur nimamo plačanih, niti v dobro. Prav tako pa noben ne komlicira, če je treba kdaj vmes skočit h kakem zdravniku ali kaj podobnega.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 16.2.2011 8:31:38 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2011 8:31:59   
nadka30
trenutno sem na porodniški, delam 24 ur na danuser posted image user posted image user posted image user posted image

drugače pa od 6-14 in 14-20.30 je dvoizmensko delo, nedelje imam fraj in delam zato vsako drugo soboto od 6-15.30user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2011 8:40:12   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Poka
Od kdaj do kdaj ponavadi delate in koliko nadur naredite?

Najpogosteje delam od 14-ih do 22-ih med tednom (ne vsak dan) in od 6-ih do 14-ih ob vikendih (ne vsak vikend). Izjemoma delam vikend popoldan (od 14-ih do 22-ih) ali vikend nočno (od 22-ih do 6-ih), nadure se pa naberejo, ko in če nadomeščam katero od sodelavk v dopoldanski izmeni (od 8-ih do 14-ih) ali če vzamem dodatno popoldansko izmeno med tednom (za vikende je ne). Koliko nadur naredim? Odvisno od meseca. Decembra smo imeli norišnico in sem jih imela skoraj pol toliko, kot rednih, ponavadi pa jih je za cca. 100€.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2011 10:38:55   
darja.mark
Jaz delam od 7.00 do 15.00, dvakrat na teden še popoldne pridem nazaj in moram biti tam od 17.00 do 19.00, in pa vsak tretji petek od 9.00 do 17.oo. Vikende mam fraj.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.2.2011 12:45:46   
kristinaj
od 8 do 15, imam skrajšan del čas, da zjutraj ne hitim v službo in popoldne,da utegnem po otroke.. nadur običajno ne delam, če bi bilo pa potrebno bi jih... ker itak imam minus ure in bi kakšna nadura prav prišla :))))

in potem dokler ne gresta spat pa mami služba :)))))

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2011 18:06:02   
Toja22
Jaz čisto odvisno:

- Od 8:00 - 15:30
- Od 8:00 - 15:00
- Od 7:00 - 15:00

Kasneje kot ob 15:30 zelo redko končam , vikendi so prosti.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.2.2011 20:33:07   
nananaja
Obvezna prisotnost od 9.00 do 15.00, dovoljena pa od 7.00 do 19.00, zato navadno prihajam od 7.00 do najkasneje 7.30, da lahko prej grem in se ne ustvarja minus. Nadur nam ne plačajo, tudi, če jih imaš 200 v plus.

(odgovor članu Toja22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.2.2011 7:45:35   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Poka, kok maš pa lukenj vmes? Kar malo dvomim, da imaš vsak dan pred uro in do 3h, pa vse polno. Ali ste pa pri vas fenomeni, da delate dvojne ure... Aja - razen, če nisi v razredu. Potem je pa to čisto normalno.

Sicer pa od 8:30 do 17 redno. Potem pa še vsaj enkrat na mesec do 19h pa kolikor se spomnim sem vsaj 2krat na teden potegnila do 17:30-18. Kako bo zdaj, ko pridem s porodniške, bomo pa videli....Nadur nimamo plačanih, niti v dobro. Prav tako pa noben ne komlicira, če je treba kdaj vmes skočit h kakem zdravniku ali kaj podobnega.

Prej pridem, ker si pripravim stvari - ni niti pomembno, ali si v razredu ali ne, ker ko nisi, imaš tudi delo... Od 8h naprej pa v razredu in potem odvisno koliko ur, nekajkrat na teden si sigurno do 16.00... Ostale ure, ko nisi, se pripravljaš, ampak do štirih sigurno nisi konec... Bi mogla bit vsaj do 19.00 vsak dan. Ampak če si do 16.00 si sigurno neseš domov in delaš še doma vsaj dve uri zvečer. Ene seveda delajo vse doma in gredo ob enih domov, odvisno od tega, na kateri šoli si, ampak to, da si v razredu samo do enih, je pa prava redkost :) Kakšne luknje neki :) Nadure niso plačane, ker moramo prinašat notri za počitnice, ampak med počitnicami se pa itak pripravljaš za naprej :)

No ja, če se nekako ne sekiraš, da nimaš vedno vse popolno narejeno in če te ni strah inšpekcije, potem se še nekako da...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.2.2011 8:50:11   
K_a_t_i
Aja, no.. Ne vem. Imam 3 dobre prijateljice v šolstvu pa ni nobena tako zaposlena kot ti (vsakodnevno, mislim). Pa mami in teta sta tudi bili. Se mi je zdelo, da malo pretiravaš user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 17.2.2011 8:56:23 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.2.2011 17:37:35   
bulčica
od 7-15 ure, vodja finančnega sektorja. Vsi vikendi prosti.Včasih kak sestanek popoldan a je to redko,recimo na dva meseca enkrat...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.2.2011 21:06:02   
Poka
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Aja, no.. Ne vem. Imam 3 dobre prijateljice v šolstvu pa ni nobena tako zaposlena kot ti (vsakodnevno, mislim). Pa mami in teta sta tudi bili. Se mi je zdelo, da malo pretiravaš user posted image

Očitno imajo srečo, da delajo na takih šolah. Ker jaz sem bila na eni in si bil doma normalno - povprečno ob enih, plus kakšni dve, tri ure dela doma, jaz sem hodila ob treh, ker sem vse tam naredila, včasih je kaj ostalo za doma. Na dveh drugih šolah (zaradi česar sem šla delat drugi faks, ker tega pač ne moreš celo življenje), je tako kot sem napisala. Ne pretiravam. Ti povem, da imam partnerja,ki vodi firmo in je še v enem podjetju takoj pod direktorjem in je več doma kot jaz, se mu menda že malo smilim... Sem ga že seznanila, da mislim jeseni začeti izključno s svojim poslom in mi ni niti oporekal. Je pa bil moj stari ata tudi učitelj v srednji šoli in koliko vem, ni delal nič... Tudi priprav ne, ker po njegovem je tako vse v učbeniku - bil je pa inženir... Medtem ko je moj tašča, zaposlena v istem času, cele noči delala priprave in takrat so jih pisali na roke.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.2.2011 12:59:02   
mojamura
8-16, vikendi in prazniki prosti. včasih delam tudi nadure.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.2.2011 13:15:39   
Nika v službi
+/- 20 ur na mesec lahko prenašamo; tisto, kar je več v plus, se izniči, če prej ne izkoristiš, plačanih nadur za režijske delavce pri nas ni. Jih pa lahko koristimo po lastni presoji (glede na delo in obveznosti, ki jih imaš) in v dogovoru z nadrejenim. Praviloma ni prav nobenega problema za skočit ven med službo, oditi prej, priti kasneje, manjkati kak dan, če imaš dovolj ur, seveda pod pogojem, da dobro delaš in da je vse narejeno. Da prideš do tega "statusa" tudi ni kar samo po sebi umevno, se moraš prej dokazati, da si zaupanja vreden delavec in da teh prednosti ne boš izkoriščal.

Obvezna prisotnost je med 8:00 - 14:00, izven tega časa potrebuješ dovoljenje nadrejenega.

Osebno prihajam med 7:00 - 8:00, odhajam pa v povprečju med 16:00 - 17:00, relativno pogosto sem tudi dlje (do cca. 18:00), narava mojega dela predvideva tudi službene odsotnosti zaradi potovanj oz. odsotnosti za večerje s poslovnimi partnerji, ko jih gostim tu. Ure, ko sem z njimi, se štejejo v fond ur.

Vikendi so prosti, razen v redkih izjemah, ko se npr. s službene poti vrnem na soboto ali odidem v nedeljo popoldan. Ampak to je res izjemno redko.

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 25.2.2011 13:16:10 >

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.2.2011 10:45:08   
Zamima
od 7.00 do 12.30 - polovička z malo nadurami user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.3.2011 10:11:29   
astrid1
Pri nas je podobna situacija. Starejši kolegi so povedali, da je še pred 15 leti bilo trikrat manj dokumentacije, da se ni bilo treba ukvarjati s 101. projektom kot danes, da o tehnološkem napredku pri poučevanju (za njih je to zelo zahtevno) niti ne govorimo.

Ko smo uvedli IKT table, so mi dobesedno šli celi vikendi, ker sem za eno učno uro doma porabila tudi tri ure, da sem sestavila program za IKT tablo.

Preden sva z mojim začela živeti skupaj, si je tako kot večina državljanov predstavljal, da imamo učitelji tistih 5 uric službe na dan. Kaj kmalu je čisto spremenil stališče. Vso količino šolskega dela popoldne in pa med vikendi lahko vidijo pač samo najbližji.

Ja, pogosti so dnevi, ko grem malo čez 6. uro zjutraj in pridem okrog 20. ure. Tudi tega ponavadi ljudje ne vidijo.

Ena je omenila luknje v urniku. Takrat nihče ne sedi križem rok. Urejaš dokumentacijo, se dogovarjaš okrog raznih projektov, kopiraš učne liste, popravljaš teste.... Še pa še se najde dela. Tudi odmorov nimamo za lasten oddih. Redno dežuramo na hodnikih in v jedilnici. Takrat še na WC ne moreš.

Ampak tako pač je. Kvečjemu se bo delovni čas učitelja daljšal kot pa krajšal. Za manjšo plačo, seveda. Boste videli, kašne "bistre" spremembe se nam obetajo v prihodnosti.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.3.2011 11:08:18   
ronja
Nadur (ki seveda niso plačane;) naredim kar precej: v bistvu še pol svojega delavnika (zaposlena sem za polovično - 20 ur na teden, naredim jih pa 30). Doma ne štejem, ker je težko ločit, pri meni se vse prepleta: ko uspavam otroke, dostikrat razmišljam o službi (malihdveh očitno ne moti, sladko zaspita stisnjeni k meniuser posted image ), si peračunavam razne zadeve, ki jih bom rabila, dizajniram, kako bom kaj naredila,... Z lubijem se dostikrat pogovarjava o moji ali njegovi službi, ker sva pač ista stroka in bi tudi to verjetno lahko štelo, saj dostikrat dobiva kako idejo tako,... Jasno pa da tudi zvečer kdaj kaj naredim za službo - zdaj bo tega vedno več.

Je pa precej odvisno od organizacije priprav: predno sem imela otroke, sem delala povprečno 50+ ur na teden, pa nisem naredila bogvekaj več kot zdaj (in nisem edina, ki je doživela to "transformacijo" potem, ko je dobila otroke). Ne, da nisem delala, samo delala sem vse ful picajzlasto, vse sem 100x preverjala, vse je bilo čisto dorečeno, zdaj pogledam, kaj mi je res važno, kaj pa ne in spravim v pol manj časa včasih 2x več. To ti pa dajo otroci - motivacijo za organizacijouser posted image . Včasih ni bil problem, če sem potegnila, zdaj se ne bom z nikomer začvekala, malico pojem med delom, itd... ker imam pač dead line, da ju poberem iz vrtca, sicer sta čisto nesrečni.

Aja, no.. Ne vem. Imam 3 dobre prijateljice v šolstvu pa ni nobena tako zaposlena kot ti (vsakodnevno, mislim). Pa mami in teta sta tudi bili. Se mi je zdelo, da malo pretiravaš

Podpis pod Kati. V bistvu moram priznat, da poznam kar nekaj učiteljic, pa se čisto nobena prav besno ne pripravlja med počitnicamiuser posted image . Na koncu že, da bi se pa zdaj 1 ali 2 meseca po 8 ur na dan pripravljale pa te, ki jih poznam, niti pod razno.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.3.2011 12:23:45   
liliana
Moj delovni čas je 8 ur na dan......efektivno delam v povprečju verjetno 6 ur na dan, ali pa še to ne.....

Nadure pri nas niso plačane.....včasih jih sicer opravimo, a to je bolj izjema kot pravilo, in mora biti res gužva oz. izredne razmere, da moramo delati več....

Smo mala ekipa, ki smo že več kot 10 let skupaj.....vsak ima svoje delo in kar je najpomembnejše, vsak se ja sposoben organizirati, da delo lahko nemoteno teče in imamo kljub temu še čas za RR, za kavico, za malico.......namreč, zelo drži tisti rek, da je dobra organizacija že pol dela......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.3.2011 12:46:25   
Anonimen
Delam od 7ih do 15ih ali od 7ih do 18:30ih ali od 7ih do 13ih ... vikendi in prazniki frej ... nadur nimam veliko: recimo jih naberem preko celega meseca ene tolk, da sem potem lahko kak petek doma (6 ur), ker plačajo jih itak ne.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
1.3.2011 20:31:07   
astrid1
Aja, od septembra sem z nadomeščanji, izobraževanji, projekti in raznimi spremstvi učencev nabrala 106 neplačanih nadur, ki jih lahko koristim v času šolskih počitnic.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.