Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Odvajanje kakanja v plenico 16.2.2011 6:58:02
|
|
|
|
krtekxx
|
Nekje sem brala, da so otročki zelo navezani na svoje blato (je nekako del njih) in zato se tako težko ločijo od plenice. Naj bi ne prenesli tega, da kar zgine v straniščni školjki. Kaj pa kahlica? Po moje so potrebni samo neskončni neskončni pogovori na to temo.
|
|
|
|
RE: Odvajanje kakanja v plenico 16.2.2011 8:41:15
|
|
|
|
aelail
|
Pri nas je uspelo, ko smo ji kupili nastavek za wc školjko, spodaj pručka pa je uspelo. Ji je bilo zelo všeč in kar naenkrat plenic nismo več potrebovali. Držim pesti da vam uspe tako ali drugače.
|
|
|
|
RE: Odvajanje kakanja v plenico 16.2.2011 8:59:31
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: janca Lepo prosim za nasvete in pomoč. Sin je star 4,5 leta in še vedno kaka v plenico. Enostavno ko ga tišči kakat, mi reče mami dej plenico jst bom kakal. Smo se že pregovarjali in obljubljali vse od A do Ž pa nič. Enkrat mu celo nisem hotela dati plenice in je dobil zapeko, tako da smo mu mogli dati svečko. Naj omenim, da gre lulat sam v WC in da je suh že od tretjega leta tudi ponoči. Hodi v vrtec. Sem se že pogovarjala z vzgojiteljico pa mi je omenila, da v vrtcu še nikoli ni kakal, vedno zadrži in potem doma v plenico. Počasi že izgubljam potrpljenje. Pri nas je isto, stara je skoraj 4 leta.....od 2,5 leta lula normalno, na stranišče.....kaka pa še vedno v plenico.....v vrtcu nikoli ne kaka.....če ji ne damo plenice pač ne kaka in ne bo kakala tudi 3 dni.....tako, da se tega ne poslužujemo.....enkrat že bo, tako kot je začela lulati, bo tudi kakati enkrat začela na stranišče.....
|
|
|
|
RE: Odvajanje kakanja v plenico 16.2.2011 9:01:38
|
|
|
|
blaža
|
kaj pa če bi nekako zimprovizirala, da kupi vc nastavek, pol pa pod njega daš pleničko, in vse skupaj na vc školko? če bi palilo kaj takega, pa pol sčasoma plenico proč spuliš? ne vem samo razmišljam kako bi jaz to probala rešit,..
|
|
RE: Odvajanje kakanja v plenico 22.2.2011 9:02:38
|
|
|
|
soncek3
|
Potrebn je samo "klik" v glavi in bo kakal v školjko, kahlico. Naša (2,5 leti) trenutno kaka samo v gatke . Če mi uspe, ji dam od spodaj robček, servetek, da vsaj gatke niso umazane. Problemi s kakanjem so se začeli pri 20 mesecih. Zadrževala je blato (takrat bila še v plenicah), bili pri zdravniku, naj bi bile glivice in razpoke, ampak meni je ritka zgledala čist Ok, gladka. V vrtcu ni nikoli kakala, ko je prišla domov, je bil pa cel popoldan samo Kaki, kaki.... in se stiskala k meni in jokcala . Bilo je res hudo. Ko se je pokakala je bila čist druga. Pri prehrani sem res pazila, trudila se s pitjem, Lactecon, vse živo.... Je trajalo ene tri mesece, pol je bilo malo lažje, čeprav je kakala samo doma in še to z muko. Potem smo pri 26 mesecih dali plenice stran. Brez problema. Tudi kakala je v kahlo . In nato rotavirus. Plenice sem ji dala nazaj za tisti teden, ko je kar teklo iz nje. In po tem spet ne kakat .... Pa smo probali s plenico za kakat, pa ni pomagalo. Ko jo prime za kakat, postane zategla, nogice trde. Zdaj pač to opravi v gatke brez nekih hujših izpadov in vsakič reče, da bo naslednjič v kahlo. No jaz pa čakam ta naslednjič . In rajši vidim da gre blato ven, kot da se spet zaštopa... Če pogledaš malo bolj po forumih je takih problemov veliko, pač občutljivo področje za otroka in le v glavi morajo preklopit. Srečno!!!!
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?