|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: preveč znanja pred vstopom v šolo
15.2.2011 22:47:15   
josephine27
Mene pa zanima,kdaj je preveč znanja?

po moje je preveč znanja takrat ko otrok že obvlada vse kar se prvih nekaj mesecev učijo. v šoli se lahko zarad tega dolgočasi, ne posluša in moti pouk, naloge doma nardi brez napora. dolgoročno gledano mu tega preveč znanja na začetku lahko tud škodi.

sicer pa nimam še otrok v šoli. lahko pa rečem da me moj še niti ne 3 letnik že sprašuje katera je ta črka in kaj tu piše ko mu berem pravljico za lahko noč. par velikih črk tako že pozna. sama sem prvič videla abecedo šele v mali šoli. se mi zdi da so današnji otroci na splošno veliko naprednejši glede tega.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
15.2.2011 23:02:24   
gita10
Nikoli ne primerjati otrok med sabo, ker so različni. Če nekdo moje poste pred tremi leti poišče, ko je bil moj sin v prvem razredu boste našli, da sem spraševala celo o disleksiji.Moj sin se je znal samo podpisat in to šele konec prvega razreda. Jaz sem bila že obupana. Edini v razredu, ki je poznal samo mogoče enih pet črk. Danes sem cela ponosna, ker je narek edini v tretjem razredu pisal brez napake - je pa sreča, da ne ocenjujejo več oblike rokopisa, ker tu pa res nimam komentarja.
Sicer pa kaj pa bo če bodo sami zdravniki, znanstveniki ali pa politiki.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 27
15.2.2011 23:49:50   
juhica
ZARA hvala, si me mal potolažilauser posted image user posted image , no sam podpisat se še nauči, pa bo v reduuser posted image ....
ok no, zna štet do deset, lepo je začel risati (glede na prejšnje čačkice), pa par črk prepozna in to je to....

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 28
15.2.2011 23:50:42   
mika
se mi zdi da so današnji otroci na splošno veliko naprednejši glede tega.

pa veš zakaj? ker imajo veliko več možnosti, kot smo jih imeli mi.

naša je za drugi RD dobila računalnik maxi afna. 1 mesec je hodila s tem računalnikom za nami in kazala št. in črke, mi pa smo ji povedali katere so. Potem smo pa mi njej morali kazat št. in črke in jih je ona govorila. Takrat so jo tudi zanimale barve in je nosila barvice in spraševala katere barve je katera, potem pa je ona povedala. pri dveh letih in dveh mesecih je poznala vse črke (male in velike), števila do 10 in barve.
Je  tip otroka, ki jo vse zanima in se ji skoz mora dogajat.
Ne gre za klasično učenje, ampak igro in zanimanje. Hoče vse znat TAKOOOOOOOOJ, če ne dobi ****is in jo moram kar fajn bremzat.
Sedaj je v prvem razredu in se učijo pisat števila. Na začetku je bila kr kriza, ker je nakracala številke in je za njo bilo vse dobro. Ona znaaaaaaaaa pisat... ni se  ubadala ali je število napisano do črte ali preko črte, če je poševno itd....Ko pa je videla, zna tudi lepo napisat, se je umirila.

Je pa pri celi generaciji problem disciplina...sicer jih je malo in se  učiteljica lahko posveti vsakemu posebej, je pa nazačetku velikokrat zašvicala, da jih je umirila, ker so si naredili zabavo. Naša je najmlajša v razredu(decembrska) in 'glavna' pri akciji...tako, da imamo doma velikokrat šolo glede tega.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 29
16.2.2011 0:48:51   
betty.ford
IZVIRNO SPOROČILO: juhica

ZARA hvala, si me mal potolažilauser posted image user posted image , no sam podpisat se še nauči, pa bo v reduuser posted image ....
ok no, zna štet do deset, lepo je začel risati (glede na prejšnje čačkice), pa par črk prepozna in to je to....

user posted image user posted image

pri nas pa razumljivo izgovarjat,... če ne bo prisiljen veliko pisatuser posted image

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 1:58:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu betty.ford)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
16.2.2011 7:45:13   
Pinga
Smo se ravno zadnjič pogovarjali v šoli na roditeljskem sestanku in je učiteljica rekla, da ji gre na živce ko se starši med seboj pogovarjajo kaj vse njihovi otroci znajo in kaj ne.
In je posebej poudarila da otroci ob vstopu v 1 razred NE RABIJO znat niti pisat, niti računat, da zato so oni, da jih to naučijo. In da se pogosto zgodi, da otroci sicer znajo pisat črke, ampak ne pravilno in imajo večje težave kot tisti ki prej niso znali nič.
In rekla je še to, da naj starši rajši poskrbijo da si bodo otroci  znali obrisat rit in zavezat vezalke. Za vse ostalo bodo posrbeli oni.  In s tem se popolnoma strinjam.

Lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 32
16.2.2011 7:50:14   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: Pinga

In rekla je še to, da naj starši rajši poskrbijo da si bodo otroci  znali obrisat rit in zavezat vezalke. Za vse ostalo bodo posrbeli oni.  In s tem se popolnoma strinjam.

Lp

stem se pa strinjam
naša je šla septembra v šolo, znali smo samo preštet do 10, to se je naučila z igro, ma kaka abeceda, pa pisanje,.....in sedaj ko je za njo že dobrih 5 mesecev, zna abecedo naučila sama od sebe, ker imajo 1 in 2 razred skupaj in pač posluša ko se 2 razred uči abecedo, šteje do 20, piše vse črke- no včasih jih še obrneuser posted image user posted image user posted image , riše- prej so bile bolj kot ne čičke čačke in veste kaj ko bo čas bo znala tudi brati

(odgovor članu Pinga)
Neposredna povezava do sporočila: 33
16.2.2011 8:23:02   
kristinaj
bodi vesela da nič ne zna... jaz se s tem ne bi obremenjevala... sej je šola za to, da jo nauči...

dosti otrok je takšnih, da sami iščejo znanje, nekaj se naučijo skozi pesmice, ostalo pa tako iz prostega časa, ko jim kaj govoriš in sprašuješ...

naša bo 4 in me že od  3,5 let sprašuje po črkah, če jo kakšna zanima ji povem, jo napišem in potem se sama nekaj matra pisati.. svoje ime že zna napisati, sicer ne v pravilnem vrstnem redu a je tudi ne forciram, da bi ga znala, bo že čas ko se bo oz. jo bodo naučili pisati....

ne sekiraj se... in ne postavljaj se ob rob staršem, ki bi radi imeli genije doma, ponavadi taki otroci hitro obupajo, ker jih v preveč stvari silijo.

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu TamiRami)
Neposredna povezava do sporočila: 34
16.2.2011 9:43:38   
KIKI****
Pa še en članek na to temo user posted image

http://www.mojmalcek.si/teme/otrok/35/zadnje_leto_v_vrtcu.html

(odgovor članu TamiRami)
Neposredna povezava do sporočila: 35
16.2.2011 10:19:51   
rumba
Take in drugačne primerjave otrok me zelo jezijo. Otroci so si zelo različni. Ene bolj zanimajo črke, druge številke, tretji bi pa celi dan sestavljali lego kocke in so sposobni samostojno zgraditi že vsemogoče. Pa kaj! Za nikogar ne moremo reči, da je boljši, pametnejši...... Moj z vstopom v šolo ni znal pisati, ne brati, ni poznal črk, pisati se je naučil v drugem razredu, po učnem načrtu. Enako brati. Da potolažim vse, katerih otroci še ne zanjo pisati in brati, moj sedaj nič ne zaostaja za drugimi! Brez panike. Po drugi strani imam pa tudi bodoči prvošolko, ki se je hkrat z bratom letos naučila pisati in brati. Ja, še pred prvim razredom, ker ji je pač zanimivo, ko gleda bratca.
Ne obremenjujete se no s tem, kaj kdo zna in kaj kdo ne zna. Vsak ob svojem času! 

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 36
16.2.2011 12:18:24   
corfu
Se podpišem pod Rumbo user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 37
16.2.2011 12:29:47   
mika
Ne obremenjujete se no s tem, kaj kdo zna in kaj kdo ne zna. Vsak ob svojem času!

To bil bilo res fajn, ja. zanimivo pa se mi zdi to, da po vseh teh letih odkar sem na RR, še nisem zasledila teme, kjer bi se kdo čudil tujemu otroku, da ne obvlada tega in tega in obenem hvalil svojega otroka.

Se pravi, da imajo nekateri resen problem, ker niso sposobni sprejeti otrokovega razvoja takega kot je. Žalostno da ne vidijo tega, kar  njihov otrok zna, ampak poudarjajo tito česar še ne obvlada, obenem pa označujejo starše otrok, ki določene zadeve prej osvojijo, da jih forsirajo.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 38
16.2.2011 12:48:24   
Janyna
Tamirami ne sekiraj se, veliko punc tle gor orto pretirava, zato jemlji odgovore z rezervo. Kot drugo pa otrok se bo naučil, ker so učiteljice tam da ga naučijo, kljub temu da drugi otroci že toliko več znajo. Sej šola je zato, da se naučijo.

Moj otrok je zdaj v 1. razredu in je že prej znal pisat velike tiskane, zadnič sem pogruntala, da zna sama brat, noben je ni učil namensko ne pisat, ne brat, je pač sama pokazala interes (vprašala kako se kakšna črka napiše in valda potem pokažeš), brat pa sploh ne vem kdaj se je naučila.

Jaz otroka na tvojem mestu ne bi silila, pač če kaže interes mu pokaži, če pa ne, pa se bo že itak vsega naučil v šoli, še enkrat pa poudarjam, da se ne sekirat, kaj punce pišejo in kaj razlagajo, ker nekatere znajo urnk pretiravat, ne vem v čem je fora tega, ampak tako pač je.

< Sporočilo je popravil Janyna -- 16.2.2011 12:49:39 >

(odgovor članu TamiRami)
Neposredna povezava do sporočila: 39
16.2.2011 13:54:55   
corfu
Janya tudi pod tvoj post se samo podpišem user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu Janyna)
Neposredna povezava do sporočila: 40
16.2.2011 14:27:32   
hmm...
Se mi zdi da te malo zavist daje, ker so drugi starši svoje otroke naučili nekaj stvari, ti pa pač ne.

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 41
16.2.2011 14:39:48   
corfu
Otroke ne moremo med sabo primerjati, sama imam doma tri in so si zelo različni tako po karakterjih, tako po zanimanju za določene stvari...hčerka obožuje ples, petje, nasploh ni nikoli tiho in je en velik veseljak, sin je bolj vase povlečen niti pod razno nima plesnega talenta, obvlada pa lego kocke, sestavljanke itd, itd...tudi to je res, da se vsak naslednji otrok uči od starejšega brata/sestre in še prej osvoji stvari...meni ni na misel padlo, da bi ga šla načrtno učit, ker bo šel v šolo, vsekakor pa potešimo njegovo radovednost z odgovori le teh pa ni malo, zanima ga vesolje, pa indijanci, pa zakaj so eni ljudje črni, kam so šli dinozavri in še malo morje...

Uživaj življenje...

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 42
16.2.2011 14:42:22   
corfu
Konkretno naš otrok je ogromno, če lahko temu rečem tako, osnovne razgledanosti dobil preko knjig, vedno mu moramo brati knjige, ki si jih izbere v knjižnici, obožuje dokumentarce o živalih pa seveda avtobobile, to pa z očijem obvladata user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
16.3.2011 21:50:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?