|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko vas je...
14.2.2011 18:13:13   
smej
...ki imate svoje otroke stare 2-3 leta v domačem varstvu (pri babicah, dedkih) in niso v vrtcih? Zakaj ste se tako odločili? Zaradi finančnega problema, ker niste dobili prostega mesta, ali ker menite, da je pri babicah bolje poskrbljeno za njih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko vas je...
14.2.2011 18:25:34   
Precious
Jaz sem svojega izpisala zaradi bolezni. Čuvala sem ga pa jaz sama

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2011 19:41:26   
Katy78
Midva sva se odločila, da bo do 3. leta v domačem varstvu - ko bo šel v vrtec, bo star malo manj kot 3 leta. Ni šlo za finance ampak za to, da ne bo prav nič zamudil, če bo prvi dve leti doma.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2011 20:04:21   
juhica
Moji so pri meni do tretjega leta, ampak je tako naneslo da je šel prvi potem pri štirih v vrtec in drugi bo tudi šel pri štirih.... Pri prvem nisem dobila vrtca (občina Domžaleuser posted image ), sem ga dala v privat varstvo (zelo drago - nimamo razpoložljivih babic in dedkov), pa je bil toliko bolan, da si je pediatrinja odahnila, ko sem rekla da bo ostal z mano doma (nisem in nisem dobila službe). Sedaj pa vidiva, da je to lušno, da so otroci doma z mamico, dokler so majhni, ker nimava popolnoma nobene pomoči, pa lepo vse lepo pospravljeno pa skuhano, nobenih bolniškihuser posted image  - skratka nama ustreza, ker finance niso problem, pač sva malo bolj skromna...

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2011 20:05:29   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: smej

...ki imate svoje otroke stare 2-3 leta v domačem varstvu (pri babicah, dedkih) in niso v vrtcih? Zakaj ste se tako odločili? Zaradi finančnega problema, ker niste dobili prostega mesta, ali ker menite, da je pri babicah bolje poskrbljeno za njih?

Sin je bil v privat varstvu do 2 let in 10 mesecev. Razlogov je bilo več: zaostanek v motoričnem razvoju, mesta v željenem vrtcu nismo dobili (bi ga pa drugje, če bi ga nujno potrebovali), pa še zelo veliko je bil bolan - najbrž bi bilo v vrtcu še huje. Še zdaj (pri petih letih) ne gre ravno z veseljem v vrtec in še vedno je precej bolan. Zanj se mi zdi, da je bilo prav, da je bil v privat varstvu, čeprav mi je zaradi nekaterih "veščin" žal, da ni bil v vrtcu - samo vprašanje, če bi se sploh vklopil in kaj odnesel od vsega dogajanja.

Hči je šla v vrtec z 11imi meseci. Se je zelo hitro vklopila in navadila, rada gre tja, bolna ni tako zelo. Zanjo pa si ne predstavljam, da bi bila v privat varstvu do skoraj 3eh let - preveč uživa v vrtcu, dogajanju in družbi.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
14.2.2011 20:17:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2011 22:15:28   
nusi
Moj še ni toliko star, če bi imela možnost bi ga dala v vrtec sicer pred 2 letom, ampak samo npr. od 8.00 (ko so že formirane skupine) do kosila (do 12.00 verjetno). Se mi zdi, da v tem času odnese največ od vrtca. Dopoldne, ko je prisotna vzgojiteljica se dogaja večji del programa, po kosilu je itak samo spanje in potem igra na igrišču/v sobi - kar je sicer ok, samo saj se lahko igra v skupini že dopoldne. Meni je to, da je otrok  v vrtcu 9 ur kar preveč, čeprav moj bo, ker ni druge.  

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.2.2011 2:33:07   
sunny24
Imam to možnost, da delam samo vikende (pet-ned), tako da je ta mala med tednom z mano doma, vikend pa je al v dnevnem varstvu pri mojih ali njegovih starših, če delamo z mojim ponoči čez vikend, pa tudi prespi pri njih. 

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.2.2011 8:12:12   
barni
Mi smo jo dali v vrtec malo pred drugim letom. Prej je bila v babi varstvu pol leta, ker nismo dobili prostega mesta. In komaj sem čakala da gre v vrtec in res je super, ko je v vrtcu. Tudi ona je čisto zadovoljna.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.2.2011 9:51:21   
liliana
Mi smo jo dali v vrtec pri treh letih in pol......do takrat je bila doma, ker je babica v penziji in se nam je vsem zdelo fajn, da preživi tudi del otroštva z babico in dedkom....vsi so se takrat imeli fajn.....pri malo več kot treh letih pa je že kazala znake tega, da ji manjka otroška družba, zato smo jo dali v vrtec.....kjer izredno uživa že od vsega začetka.....prav tako pa uživa takrat, ko zboli in je spet predvsem pri babici v varstvu......user posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.2.2011 10:10:41   
skuštrana
Moji so vsi bili doma kar dolgo. I n mi ni žal, če bi še enkrat morala bi spet naredila enako. Mogoče bi jih dala še kasneje, ker vidim da niso čisto nič zamudili ker pač niso bili v vrtcu (mogoče samo pridobili, kar vidim po tamalem ki iz vrtca prinese vse žive neumnosti user posted image )...

Liza je šla v vrtec pri skoraj 4letih, Arsen pri 3 letih, tamali je pa še vedno doma (junija bo 2 leti) in bo verjetno šel v vrtec šele sept 2012.

Ampak jaz si to lahko privoščim, ker sem doma. Drugače bi pa verjetno do 3 let iskala kakšno varuško, po 3 letu pa v vrtec. Se mi zdi fajn da je otrok že vsaj malo samostojen preden gre v vrtec.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.2.2011 10:35:49   
nadka30
moja prva je bila doma do 4 let, in tudi pri drugi bo verjetno tako, zakaj ni bila v vrtecu pazila se je pri mojih starših ki sta oba doma tako da ni bilo neke potrebe, pa še nikoli ni bil noben problem da bi morala iz službe po njo, zamudila ni nič, v glavnem enako bomo naredili tudi sedajuser posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.2.2011 11:21:57   
MTFP
Mi smo planirali, da bo pri babici prva leta, vendar smo čisto nepričakovano dobili vrtec. Dolgo sem bila v dvomih kaj bi bilo zanj bolje, ampak sem sedaj prepričana da je bil vrtec ena izmed najboljših odločitev.
Naša babica je sicer zlata, ampak ko se gre pa za malega, pa vidim da ga še zelo podcenjuje (sedaj ko ima že 19 mesecev mu še vedno pasira hrano, zunaj nima mali nobene samostojnosti, saj je vedno v strahu da bo padel, in po drugi strani, če jo mali grize, udari in podobno mu ne reče nič, tako, da je že sedaj očitna razlika kako se obnaša do nje in kako do ostalih...)
Medtem ko je v vrtcu že po enem tednu dobil določene navade (pri jedi se sedi za mizo - in ne šiba okoli, kakor tolerira naša babi), sam se je naučil jesti in piti (za primer: v vrtcu in doma pije sam s šalčke oz. doma z steklenega kozarčka), pri babici pa ima še vedno plastičen lonček ki mu ga babi nagiba in spodaj vedno drži krpo da se ne polije, rezultat tega je da se mi doma ali v vrtcu polije morda enkrat na mesec, pri babi pa vedno kadar pije...
Potem so tu še razne gibalne spretnosti, ki se jih je naučil v vrtcu (in priznam, za marsikatero sem ga še jaz podcenjevala, da je premajhen in sem včasih kar presenačena nad tem kaj zmore in kaj zna..) .

Ne vem glede bolezni imamo srečo, zaenkrat je bil kar zdrav ( imel je par eno-dvo dnevnih virozic) Tako da če primerjam kaj mu nudi vrtec in kaj mu nudi babi, sem sedaj prepričana da je bil pri nas vrtec najboljša izbira. Saj kadar se mu kaj kuha, gre k babici. Saj je tudi pri njej zelo rad... ampak pač to je naš primer in naša babi... (zlata sicer po srcu ampak ko se gre pa za malega pa nič ne sliši, dela z njim v rokavičkah in vse namesto njega... in vem da če bi bil samo v njenem varstvu bi se med nami že zdavnaj začele težave, tako pa zamižim, naj ga razvaja do onemoglosti in zavija v vato če ji tako paše, odkriva, spoznava in se razvija pa naj se v vrtcu in kadar je pri meni...)

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.2.2011 12:45:43   
marjetica8
Naš bo aprila 2 leti, pa tuidi še ni v vrtcu in ga ne bomo dali pred tretjim letom. Razlogi:
- Ker se babica in drugi dedi kar pulita kir ga bo lahko čuval.
- ker vidim da ga ne razvajata pretirano in ker vidim da mali uživa v njuni družbi
- zaradi bolezni ki jih otroci staknejo v vrtcu. Sej vem da pač mora prebolet in da s tem pridobiva imunost, ampak se mi zdi da malo starejši otrok vseeno lažje prenese vse to kot pa en 11mesecčnik.
- ker sem trenutn tudi sama brezposelna in izkoristim ta čas za bit s ta malim
- zaradi težke finančne situacije.

Minus je edino to da ni v svoji druzbi, kar pa tudi poskrbimo da se dobimo mamice z podobno starimi otroki in se skupaj igrajo medtem ko me cvekamo in spijemo kako dobro kavicouser posted image

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.2.2011 18:17:39   
nananaja
Pri nas nista več doma, je bila pa prva do tretjega leta, mlajša pa le do 1,5 leta.
Situacija pri prvi je bila taka, da jo je že pred prvim rojstnim dnem pazil možev oče ali pa moja starša, jaz sem delala diplomo. Potem sem jaz 4 mesece delala in takrat jo je pazil dedek. Potem sem bila pa leto dni na porodniški in smo bile skupaj doma. Nakar je spet obe prevzel v varstvo dedek, razen enkrat tedensko sta ju pazila drugi dedek in babica. Skupaj pa sta jeseni šli v vrtec.

Starejša ni zamudila veliko, se pa sedaj pridno uči vsega, tudi traparij, saj je v starejši skupini. Bilo pa je fino, ker sta bila z dedkom prav fajn par, večkrat mi je kdo rekel, kako fino ju je videt. Mlajša pa je precej hud karakter in mi je po eni strani fino, ker je bolj zgodaj šla v vrtec, ker se tam ne vrti vse okoli nje. Tudi bi lahko zamerila, če bi šla v vrtec samo velika, ona pa ne, kaj pa vem, sprva je nismo imeli namen poslati v vrtec, a smo jo vpisali zaradi prezasedenosti, potem pa so nekaj preurejali skupine, pa je bilo v jaslicah več prostih mest, pa smo dobili.

Po moje je to precej abstraktno, odvisno od malčka in od varuha. Pri nas so bili vsi precej avtoritativni in niso otrok razvajali, so se jim pa lepo posvečali, sicer jim ne bi pustila otrok.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.3.2011 9:22:32   
Jada82
Naša je sedaj stara 1 leto in jo čez teden varujeta izmenično tašča ali pa moj (ki ima različne šihte, včasih dop., pop., ponoči, frej ...). Zaenkrat je čisto ok, tašča se z njo fajn ukvarja, ker je prej delala v vrtcu, tako da zna z otroci. Sicer je malo preveč popustljiva, sem pa zato jaz toliko manj. Zaenkrat se mi zdi še premajhna, da bi šla v vrtec, pa zaenkrat tkole čist štima, tud moj se ne pritožuje, kadar jo merka. Jo bomo pa dali v vrtec, ampak verjetno čez kakšne 2-3 leta, tako da bo vsaj 2 leti pred šolo v vrtcu, da se navadi. Se mi vseeno zdi potrebno potem za socializacijo. Sicer tukaj v okolici ima še 2 soseda, malce starejša, tako da se bodo lahko igrali. Bomo videli.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.3.2011 9:46:22   
ronja
Če bi bila (in dokler sem bila) doma, sem ju imela obe doma. Ko se mi je 2. p. iztekla, je bilo pa treba it delat in sta šli obe v vrtec (Ronja 2,5 let, Lejla 1 leto).
Torej: po moje jim je v gl. vseeno boljše (bolj lušno) doma, pri starših, če se jim le da kaj počet z njimi. Če ni staršev in so babice, je pa tudi odvisno: če to vodi v medgeneracijske prepire, če so babice že malo utrujene in jim je težko imet male vsak dan ali če ni zaupanja, je bolje, da je otrok v vrtcu. Če to vsem paše, je pa super tudi tako. Problem je, ker tega včasih ne veš vnaprej. Naše babice in dedki so fajn, samo vsi priznavajo, da vsak dan bi bila pa mal huda. In ko vidim babico v sosednji hiši, ki se je za 10 let pomladila, odkar hodi vnučka v vrtec, vidim tudi drugo možnost - lahko je vsem super, lahko se pa babica počuti zmatrano in ko berem tu kake zgodbe, vidim, da lahko to vodi tudi v konflikte - je pa vse odvisno od ljudi. Pa mojadva itak še delata, tako da niti ne bi mogla pazit. pri nas smo se vsi strinjali, da grejo v vrtec in moram priznat, da me je bilo na začetku kar malo strah, kako bo, ker sama nikoli nisem bila v vrtcu in nisem vedela, kako to izgleda, a je otrokom res fajn, slišala sem svašta zgodbic, kako ej bilo grozno... IN valjda ti ni vseeno, kako bo tvojemu otroku. Ampak sem videla, da jim ej tudi v vrtcu fajn.
Torej, če bi bila sama doma, bi ju mela doma. Ker nisem, sta v vrtcu, ker je gotovo za nas 2. najboljša možnost.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.3.2011 19:10:59   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: smej

, ali ker menite, da je pri babicah bolje poskrbljeno za njih?

Pomoje je lahko dobro poskrbljeno za njih tako doma, kot v vrtcu. Je pa razlika če raste gor z odraslimi ali pa otroci. Sama sem ga hotela imeti doma do 3.leta, pa enostavno ni šlo, ker ni bilo časa da bi ga nekdo imel nonstop na očeh, pa še sama sem hodila v službo, tako da je šel v vrtec malo pred 2.letom.
Imel je velike probleme pri navezovanju stikov s svojimi vstniki, pol leta je potreboval, da se je začel z njimi družiti, igrati in sodelovati. Doma je pač bil vajen samo odraslih ljudi, ne samo domačih, ampak tudi gostov, ki so vsakodnevno prihajali k nam.
Pa še to...ko ga gledam sedaj pri njegovih 5.letih kaj vse delajo v vrcu in kaj vse se naučijo...ni šans da bi vse to lahko osvojil doma.

(odgovor članu smej)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.3.2011 22:56:34   
tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Imel je velike probleme pri navezovanju stikov s svojimi vstniki, pol leta je potreboval, da se je začel z njimi družiti, igrati in sodelovati. Doma je pač bil vajen samo odraslih ljudi, ne samo domačih, ampak tudi gostov, ki so vsakodnevno prihajali k nam.
Pa še to...ko ga gledam sedaj pri njegovih 5.letih kaj vse delajo v vrcu in kaj vse se naučijo...ni šans da bi vse to lahko osvojil doma.

Glede tega se pa res ne obremenjujem,ker bo vse nadoknadil.Jaz ga raje še malo cartam doma,ko bo v vrtecu in šoli,je tak tega kmalu konec,
Moj še tudi ni v vrtcu,bo šel sept.ko bo dopolnil 3 leta.Sicer sem ostala brez službe,potem sem bila ponovno noseča,si pa namerno nisem iskala zaposlitve,ker v prvih letih življenja otrok najbolj potrebuje mamo,je pa seveda odvisno od vsakega posameznika.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.3.2011 7:32:29   
aprilčica07
Naš Jakob je šel v vrtec pri treh in pol. Pa ni blo nobenih extra težav. Doma je bil, ker je bla pač možnost, prvo leto je bil pri nonah, pol sem bla pa sama na porodniškem. Mi ni žal.

Enako mislimo naredit pri tamičkeni. Do treh let naj bi bla doma. Že tako je dosti bolna, če bi jo dali v vrtec, pa si sploh ne upam predstavljat kaj bi blo.user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.3.2011 18:09:16   
D.anna 76
Naš starejši je šel v vrtec pri 2 letih in  4 mesecih, prej pa je bil 1 leto v privat varstvu saj smo bili prvo leto v vrtcu zavrnjeni. Mlajši je sedaj od dopolnjenega 1 leta v privat varstvu, ker pravtako nismo dobili vrtca, upam pa da nam bo sreča naklonjena septembra.

Kar se pa babic tiče je pa moje mnjenje tako, da imajo babice in dedki posebno mesto pri vzgoji in to ni ''obvezno'' varstvo. Dedki in babice so zato da jih razvajajo in včasih, če je res nijno počuvajo. Je pa res, da iz finančnega vidika si marsikdo privat varstva ne more privoščiti in tako ni druge izbire kot da za to koristi stare starše.

D.anna 76
http://tukaj-zdaj.blogspot.com/

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.3.2011 21:25:26   
sanelaa
Luka je šel v vrtec takoj z 11imi meseci, brez problema, vse super. Jaki bo pa najverjetneje šel letos septembra, torej z 15imi meseci. Moja mami še dela, jih ne more pazit, od partnerja mama je sicer doma, ampak, hm, kako bi se uzrazila, pride v poštev samo za občasna varstva, npr. v času bolezni. Luka v vrtcu uživa, rad hodi, mu je lepo, bolan ni nič kaj pretirano, s tamalim bomo pa videli kako bo, je že zdaj zdravstveno bolj občutljiv. Bomo videli.
je pa meni osebno vrtec najboljša izbira, se mi zdi da tam pridobi več znanja in samostojnosti kot v varstvu pri babici. Ne verjamem da se lahko babi vsak dan z njim aktivno ukvaja osem ur oz. počne vse to kar počnejo v vtcu.

(odgovor članu D.anna 76)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.3.2011 9:17:26   
dreamhorse
Moja je v vrtcu od 11 meseca. Če bi se še enkrat odločala, bi se odločila isto. Vidno je napredovala, v vrtec gre z veseljem, tam je 8 ur in pol, pa imam včasih težavo, ko noče domov. In če je moj delovnik 8 urni, (verjetno tudi od precej mamic otrok, ki so v vrtcu) ne vem, zakaj bi bilo zanj to preveč, če tam uživa.

In bolna je, tako kot vsak otrok enkrat. Če ne bo sedaj, bo pa kasneje.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?