Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 12:39:50
|
|
|
|
mammika
|
No evo prišla sem do faze pri kateri ne vem več kako naprej.Naš mali je tako zelo živahen da se mi bo skeglal..... Danes zjutraj se je zaklenil v spalnico ,pogruntal je da zna...čeprav jaz nisem vedela da to že zna...No k sreči da sem jaz bolj majstor sem problem rešila sama brez vlamljanja itd...pa sreča da sem imela rezervni ključ..Ok No lump je še to danes ušpičil: šel je v spalnico,splezal na okensko polico,odprl okno(ki je bilo zaprto) gledal čez in klical Dedaaaa,dedaaa .Jest sem mislla da me bo kap.Nimam pojma kako mu je to uspelo.še zdej sem paf...to vse skupi je trajal približno 10 sekund,tolk dasem šla za njim v sobo in ga tam na okenski polici vilda..... ne vem več kako naj ga krotim,lepa beseda ne zaleže,dopovedovanje tud ne...za čez rit pa jaz nisem.....tko da mi povejte kaj naj......Ne gre se samo za to kaj je danes ušpičil,vsak dan se spomne nekaj novega,najbolj vešč je pri plezabju na sedežne (naslonjala), mize, regal,...itd.... Bojim se da bo enkrat tko padu in da bo ferik.... LP mammika v Šoku
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 12:44:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Mammika te čist razumem, moja :duda: 16.m tud vsak dan kej neverjetnega ušpiči - bomo mogl stanovanje oz.vrata na hodniku zaklepat, ker jih že odpre in pobegne po stopnicah :( dol, pleza po stolih, mizi, sedežni kot nora, ne miruje niti 2 minuti, poiskuša plezati po kuhinjskih omaricah da bi prišla do pulta, bog ne daj da imam okno na stežaj odprto, gre takoj k oknu in stolu da bi gor splezala - me je tud kar strah, pa po kopalnici divja kot norc, je že 100 x padla pa jo tud mokra tla ne izučijo - pa da ne govorim zvečer, ko noče v pidžamico - buuuuhhhiiii - sva na istem, če te to kaj tolaži - pa nasvet - vse ključe ven iz ključavnic da se ti še kam ne zaklene.
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 12:46:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Nič, zavarovati vse, kar ti le pride na pamet. Na okna ketnice, da se da odpreti le 10 cm, ključe poberi iz vrat, tudi iz vhodnih, vse, kar lahko doseže in se razbije, daj tja, kjer ne bo nevarno, poskrbi za gumbe na štedilniku, na omare daj varovala, na hladilnik tudi, vtičnice imaš itak že zavarovane, iz dosega odstrani vrečke, kable, vse, kar si lahko navije okoli vratu, v glavnem temeljito si oglej stanovanje in čimveč zavaruj. Jaz sem tako naredila. Pa nikoli ga ne izpusti izpred oči ali pa ga moraš vsaj slišati.
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 12:47:12
|
|
|
|
mammika
|
Ključi so se že vsi ven pobrani razen od vhodnih vrat katere moram zaklepati ker je takoj zunaj in na stopnicah........Okna bom pa verjetn skup zbila da jih nikol več ne bomo mogli odpret.. Čist sem v šoku
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 12:48:16
|
|
|
|
barbaw
|
Narediš to kar je moja teta. Poberi vse ključe, na okna daš ketnico, ki je ponavadi za na vrata, pa boš malo bolj sigurna. Če kreganje ne pomaga, za čez rit pa nisi, mislim, da boš mogla trpet dokler ga ne mine. Mogoče ti bo katera druga znala kaj več povedat. Za doma mu lahko daš penasto čelado na glavo, da si je ne bo razbil, če ne bo prej pogruntal kako se jo da dol. Kar se tiče oken pa ketnice al pa žeblje ukrivit, da ne bo dol padel. Lp
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 12:48:41
|
|
|
|
mammika
|
pozabla sem povadat še to da sem skoraj vedno vedno z njim oz za njim nikoli ga ne pustim samega za dalj kot deset sekund razen če vidim da se je zamotil s kakšno igraćo.... ne vem
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 12:49:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Da ne pozabim na predale, posebno tiste, kjer so kakšni noži ali kaj poodobnega, pa na praške ali kakšne spreje. Oken pa res ni treba zabit, samo tiste ketnice pa res gor namontirajte.
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 12:50:48
|
|
|
|
mammika
|
kje pa loh kupm te ketnce??? Pa kaj naj namontiram na predalnike (noži, vilce, vse sorte mam not),,,,pa za omare v kopalnici??
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 12:52:26
|
|
|
|
Lenny
|
Splišni me je prehitela :) Pri nas so bili tudi eno obdobje vsi ključi skriti, okna zavarovana, še vrata od kuhinjskih elementov, ker je po njih na pult in v korito plezal, kopalnica je bila zaklenjena, ključ pa na elastiki :)- Zdaj se smejim, ampak takrat me je bila na trenutke groza, da si bo v 10 sekundah kaj naredil. Sčasoma se umiri, če te to kaj potolaži. Ko se je začel bolj sam igrati, se bolj zanimati za kocke, avtomobilčke, ga je minilo. Bolj ali manj! Povratnik postane v slabem vremenu, ko viška energije ne more sprostiti na prostem. Veliko uspeha pri varnostnih ukrepih in - saj bo! Potem pa kaj novega pogruntajo, da nam ni dolgčas :)
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 12:54:18
|
|
|
|
Jančika_
|
Verjamem, da se ti meša. Mojim staršem se je tudi pri mojem bratu. Ufff, ta je imel sršene v riti:hudicek:. Ko je imel dve leti, ga je ati našel nagega sedeti na odprtem kuhinjskem oknu, obrnjenega navzven - objemal si je kolena, se gugal naprej-nazaj in si prepeval. V tretjem nadstropju. Verjetno mi ni treba posebej poudarjati, da bo moj ati od šoka par let prej pod rušo:zmeden2:. No, nekako je preživel tahuda leta. Zato verjamem, da bojo naši tudi:zmeden2:.
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 13:01:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Pojdi v Merkur ali kakšno podobno trgovino in kupi take kaveljne, ki se "všraufajo" v les (upam, da imaš lesena okna). En kavelj daj na okno bolj porti vrhu, toliko da še dosežeš, drugega pa na del ob oknu, v isti višini seveda. Potem kupi kovinsko ketno, na metre jo prodajajo. Izmeri, koliko približno jo rabiš, da otrok ne more stlačiti glave vmes (upoštevaj še dolžino, ki pride na samo okno). Za predale pa prpodajajo varovala v otroških trgovinah. Samo moraš paziti, ker so različna, ena so taka za pritrdit na zgornjo steno (to je v primeru, če gre za zgornji predal), ene pa za ob straneh. Pri dvokrilnih omarah sem pa jaz tam, kjer je bilo kaj nevarnega, kar ročaje skupaj zvezala. In to na trdno, ker drugače ni bilo haska.:)
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 13:09:01
|
|
|
|
vesna fž
|
za na okna lahko kupiš kljuko na ključavnico-to smo mi dali in je zdaj ok ga sploh ne zanima več. Upam da kmalu uredite lp
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 13:12:49
|
|
|
|
Aljakop
|
da ti povem še o moji:hudicek: kaj si je zmislila:((:( zdaj noče več vozička, stalno laufa naokoli in že 3x se mi je zgodilo da mi je v roku 5 minut priletela na cesto in tok malo je manjkalo da je nebi avto zbil:grrr::( Še dobro da mi je 1x en gospod pomagu in mi jo je zadnji hip primu, drugič sem bila sama dovolj hitra, ampak zdejle me skozi matra ko gremo ven, kam mi bo zbežala..:((
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 13:13:56
|
|
|
|
mammika
|
Po vsej verjetnosti bom šla v Merkur in Baby Center...to danes mi je dalo misliti.Vedno sem govorila pa sej ne bo sej ne more..evo zdej pa mam še zdej se ne morem pomirit....GROZA me je same misli da bi padel dol-se ubije v sekundi ....
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 13:15:18
|
|
|
|
Aljakop
|
in ja..še neki! Mi smo v 11.nadstropju:zmeden: z nizko ''ležečimi'' okmi, ki jih moramo imeti stalno zaprte,ker tamala je že pogruntala kako se jih odpre...:((:((
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.8.2005 13:18:03
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
ne vem več kako ?????? zelo zelo živahen otrok 11.8.2005 13:19:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, mamika, kar pojdi. Imeli ste srečo. Saj ne rečem, vsakemu se lahko kaj hudega pripeti, če še tako paziš. Ampak le zavarujte, kar se da.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?