|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   starši nama bodo kupili stanovanje
13.2.2011 12:33:20   
ursa000
Pozdrav,

Moja starša bosta meni in mojemu fantu, oziroma pravno gledano samo meni, ker naj bi bila jaz vpisana kot lastnica, kupila z darilno pogodbo stanovanje v vrednosti 185.000 evrov.

Onadva bosta torej dala na začetku ves denar - torej vseh 185 tisoč, pri čemer mi bosta dala 150.000 v dar, preostalih 35.000 pa jima bova začela z mojim fantom skupaj odplačevati, ko bova za to sposobna(ko se bova postavila na noge oziroma naredila nek prihranek oz. lastni kapital oz. ko bova živela tako, da nama ne bo treba v narekovajih vsak mesec šteti koliko sva dala za kaj - to bomo še definirali, pa mislim da obstaja celo pravni izraz za to).

Ker bi rada, da je za vse pošteno, me malo moti položaj z mojim fantom. Glede na to, da bova imela, ko se vseliva skupaj, skupni račun in da bova skupaj odplačevala tistih 35.000 evrov, bi se mi zdelo pravično, da je tudi on zaveden kot delni lastnik oziroma da je napisano, da tudi on odplačuje.

Konec koncev bova tudi s skupnim denarjem stanovanje opremila.

Prepričana sem, da je on moj "sanjski" fant, ampak ker ne jaz ne on ne živiva z glavami v pesku, me prav tako zanima, kako je že v štartu pri podpisu pogodbe najbolje narediti, da v primeru, da se razideva, da bo vse pošteno, torej predvidevam, da tako, da bi moral dobiti on svoj vložek nazaj(polovico tistega, kar bova odplačala in polovico tistega kar sva vložila v stanovanje npr.)?

Ali lahko kasneje jaz fanta vpišem kot delnega lastnika, če starša v začetku ne bosta za to? Na splošno me zanima, kako fanta pošteno vključiti v vse skupaj...

Je za take stvari tudi na splošno pri takšnih darilih stanovanj oz. denarja najbolje, da se podpiše darilna, izročilna ali kar kupoprodajna pogodoba?

Kakšne pomoči v tej smeri bi bila zelo vesela ...

< Sporočilo je popravil ursa000 -- 13.2.2011 12:39:15 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: starši nama bodo kupili stanovanje
13.2.2011 13:01:50   
gita10
Glej, če ne bi tvoja starša kupila tebi stanovanja bi vidva verjetno nekje plačevala najemnino. Jaz se za enkrat še ne bi strinjala, da bi vpisala na nepremičnino fanta. Ker res nikoli ne veš kaj bo. Sicer še pa do sedaj ni ničesar vplačal poleg tega, če bo pa kupil kaj opreme jo pa lahko odnese. Pusti in ne vpisuj nikogar na svojo nepremičnino- to sta starša kupila tebi. Če se bo pa kasneje v življenju drugače postavilo pa razmišljaj o tem sedaj se pa jaz ne bi obremenjevala s tem. Zahvali se staršem, da so ti ga kupili kot sem se jaz - na nepremičnino pa moža nikoli nisem vpisala - to je moje in kasneje bo od mojega sina dokler pa je z mano pa lahko koristi kolikor mu paše.

(odgovor članu ursa000)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2011 13:14:00   
ursa000
gita10,

hvala za mnenje, vendar je to bolj osebno mnenje kaj bi ti naredila, ker kot vidiš bom jaz drugače in sprašujem bolj za pravno mnenje oz. pravno podlago za moja vprašanja(vem da je javno dostopno na uradnem listu, pa je vseeno bolj če ti strokovnjak ali nekdo ki je to ze dal cas razlozi, pa sem se prvo pač sem gor obrnila).

lp

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
13.2.2011 13:31:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ursa000)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2011 13:58:43   
gita10
Pogovori se z vsemi - tudi starši imajo tukaj pravico odločati , saj na koncu koncev bodo oni kupili stanovanje. Je pa res, da če se ti odločiš mu lahko brez problema napišeš del stanovanja.To bi potem ko bosta stanovanje opremila približna 1/7 stanovanja. Poskušaj pa poslušat moj nasvet - naj kupuje opremo za stanovanje na svoje ime - potem jo ima pravico tudi vzeti ven, ko predloži račune. Del stanovanja pa naj napiše nate šele takrat ko bosta res odplačala tistih 35000 eur tvojim staršem, ker lahko se zgodi, da jih ne bosta nikoli in bosta tvoja starša še tebi na koncu, če se s fantom razideta pomagala odplačevati fanta.
Samo naj te opozorim, da ne govorim na pamet - vse sem doživela na svoji koži in tudi jaz sem že izplačevala nekoga na način, da sem prodajala stvari, ki so mi jih kupili starši.

(odgovor članu ursa000)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
13.2.2011 14:02:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2011 14:14:26   
K_a_t_i
Kot delnega lastnika ga lahko vpišeš naknadno.
Definitivno ti svetujem, da ga na začetku ne vpišeš. Ko bosta odplačala "kredit" ga pa vpiši kot 1/9,5 lastnika (17.500/185.000). Če si ti danes pripravljena "zaupati njemu" naj pa bo še on tebi. In naj bo fer - stanovanje je dejansko tvoje.

In ja - hranita vse račune. Žal sem tudi jaz med tistimi, ki sem nekoga izplačevala. HB sva imela vse spravljeno in zapisano kdo je "častil" kaj.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 13.2.2011 14:16:38 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2011 15:24:32   
doroteja26
Joj punce, saj ne vem ali ste nepismene ali samo površne berete prispevke, ampak prav nobena ji ni odgovorila na njena vprašanja na način kot ona hoče, vse ji govorite kaj naj naredi, ona pa se je že odločila kaj bo naredila in sprašuje za nasvet, kako to najbolje pravno spraviti na papir, nekatere pa greste celo tako daleč da se spravljate na osebno raven in ji govorite, da do stvari prihaja na zelo lahek način in da se ne zaveda za kak denar gre. Mislim, pa dajte no, vas fovšija daje...

ONA hoče samo pravno mnenje kako stvari urediti, ne pa neko vaše osebno mnenje, komu kaj napisati in komu ne in kako čim bolje sebe zavarovati, če greste narazen. GROZNO!

Ursa, jaz sem podobno že dala čez oz. najboljša kolegica pravzaprav identičen problem, ampak pravnica pa res nisem,  tako da taka vprašanja rešite vse ob podpisu. Pri kolegici je bilo jasno ob podpisu za vračanje dolga na papirju zavedeno, da dolg vračata oba in za primer razhoda, da se vložen delež njej tudi vrne, tudi kar se vložka v premičnine v stanovanju tiče ali se jih razdeli ali pa pač on njo izplača. Naj bo to zabeleženo, če si se tako odločila, da bi tako rada.

< Sporočilo je popravil doroteja26 -- 13.2.2011 15:28:18 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
13.2.2011 16:07:19   
Brisani uporabnik

(odgovor članu doroteja26)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
13.2.2011 17:03:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ursa000

Onadva bosta torej dala na začetku ves denar - torej vseh 185 tisoč, pri čemer mi bosta dala 150.000 v dar, preostalih 35.000 pa jima bova začela z mojim fantom skupaj odplačevati, ko bova za to sposobna

Glede na to, da bova imela, ko se vseliva skupaj, skupni račun in da bova skupaj odplačevala tistih 35.000 evrov, bi se mi zdelo pravično, da je tudi on zaveden kot delni lastnik oziroma da je napisano, da tudi on odplačuje.

Ali lahko kasneje jaz fanta vpišem kot delnega lastnika, če starša v začetku ne bosta za to?

Je za take stvari tudi na splošno pri takšnih darilih stanovanj oz. denarja najbolje, da se podpiše darilna, izročilna ali kar kupoprodajna pogodoba?

Točnih odgovorov ne vem; ampak vseeno vsaj nekaj iztočnic.

Pri darilni pogodbi lahko starši darilo vedno zahtevajo nazaj. Lahko je težava, če se skregate, ali pa ko boš želela vpisati fanta kot lastnika - če so zdaj proti (kakor razumem), znajo komplicirati. Prav tako poglej, kako je s plačilom davka, če del nepremičnine v določenem času odtujiš - to je del, ki bi ga prepisala na fanta. Če je to dovolj hitro, bo tudi ta transakcija obdavčena. Koliko let to pomeni, ne vem, niti ne poznam stopnje davka (predvidevam, da 2%).
Izročilne pogobne ne poznam, kupoprodajna pa prinese s seboj dodatne stroške z dvakratnim vpisom nepremičnine in dvakratnim plačilom davka od prometa nepremičnin (2%).

Če želita imeti finance transparetne, odprita dva računa (mesečni strošek je dodatnih ca1,5€ in je zanemarljiv v primerjavi s transparentnostjo, ki jo prinaša. Tako se bo točno videlo, koliko je šlo z računa fanta za opremo in koliko kasneje za vračilo dolga. Za posojilo staršev bo najbrž dovolj posojilna pogodba (ampak spet nisem 100% prepričana), kjer bi jaz na vašem mestu definirala skrajni rok za začetek in konec vračanja, npr. najkasneje 5 let od dneva podpisa pogodbe se mora posojilo začeti vračati in najkasneje v 15-ih letih mora biti do konca vrnjeno. Tudi če pravo točnih rokov ne zahteva, bi to zapisala, spet po principu transparentnosti. Prav tako bi na fantovem mestu to začela odplačevati takoj in najverjetneje bi za to vzela kredit. Znesek je relativno majhen, sploh za stanovanje, pri kreditu je vse črno na belem, hkrati pa pisni dokaz za to, da dolg vračam.

Upam, da si dobila nekaj iztočnic.

(odgovor članu ursa000)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
13.2.2011 17:13:17   
kajalin*
za natančne odgovore se pa lahko pozanima na ustreznih uradih,ne ravn tu gor...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.2.2011 17:14:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

za natančne odgovore se pa lahko pozanima na ustreznih uradih,ne ravn tu gor...

To sem pozabila dodati - pri takšnem budgetu rezervirajte še 1.000€ za odvetnika.

(odgovor članu kajalin*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
13.2.2011 17:15:18   
ursa000
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Onadva bosta torej dala na začetku ves denar - torej vseh 185 tisoč, pri čemer mi bosta dala 150.000 v dar, preostalih 35.000 pa jima bova začela z mojim fantom skupaj odplačevati, ko bova za to sposobna

Glede na to, da bova imela, ko se vseliva skupaj, skupni račun in da bova skupaj odplačevala tistih 35.000 evrov, bi se mi zdelo pravično, da je tudi on zaveden kot delni lastnik oziroma da je napisano, da tudi on odplačuje.

Ali lahko kasneje jaz fanta vpišem kot delnega lastnika, če starša v začetku ne bosta za to?

Točnih odgovorov ne vem; ampak vseeno vsaj nekaj iztočnic.

Pri darilni pogodbi lahko starši darilo vedno zahtevajo nazaj. Lahko je težava, če se skregate, ali pa ko boš želela vpisati fanta kot lastnika - če so zdaj proti (kakor razumem), znajo komplicirati. Prav tako poglej, kako je s plačilom davka, če del nepremičnine v določenem času odtujiš - to je del, ki bi ga prepisala na fanta. Če je to dovolj hitro, bo tudi ta transakcija obdavčena. Koliko let to pomeni, ne vem, niti ne poznam stopnje davka (predvidevam, da 2%).
Izročilne pogobne ne poznam, kupoprodajna pa prinese s seboj dodatne stroške z dvakratnim vpisom nepremičnine in dvakratnim plačilom davka od prometa nepremičnin (2%).

Če želita imeti finance transparetne, odprita dva računa (mesečni strošek je dodatnih ca1,5€ in je zanemarljiv v primerjavi s transparentnostjo, ki jo prinaša. Tako se bo točno videlo, koliko je šlo z računa fanta za opremo in koliko kasneje za vračilo dolga. Za posojilo staršev bo najbrž dovolj posojilna pogodba (ampak spet nisem 100% prepričana), kjer bi jaz na vašem mestu definirala skrajni rok za začetek in konec vračanja, npr. najkasneje 5 let od dneva podpisa pogodbe se mora posojilo začeti vračati in najkasneje v 15-ih letih mora biti do konca vrnjeno. Tudi če pravo točnih rokov ne zahteva, bi to zapisala, spet po principu transparentnosti. Prav tako bi na fantovem mestu to začela odplačevati takoj in najverjetneje bi za to vzela kredit. Znesek je relativno majhen, sploh za stanovanje, pri kreditu je vse črno na belem, hkrati pa pisni dokaz za to, da dolg vračam.

Upam, da si dobila nekaj iztočnic.

Hvala ti, si mi dala kar nekaj iztočnic. Saj v bistvu sem v tem času, odkar sem pisala na ringaraja  kaj kmalu po kakšnem 15-20minutnem preletu foruma ugotovila, da pa to zares ni najbolj posrečen forum za mojo problematiko, dobila večino odgovorov na moja vprašanja že na nekem drugem forumu.

Gre le za to, da sem, kar se tiče pravne podlage, precej neveda, in želim imeti stvari vsaj na približno razjasnene preden se skupaj vsedemo s starši in dorečemo stvari.

O mojem življenju in o vsem kar se človek ob tem vpraša, pa kdaj drugič. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.2.2011 17:19:46   
Anonimen

Gre le za to, da sem, kar se tiče pravne podlage, precej neveda, in želim imeti stvari vsaj na približno razjasnene preden se skupaj vsedemo s starši in dorečemo stvari.

Logično, da se lahko bolj kredibilno pogovarjaš o nečem, če imaš vsaj nekaj osnov user posted image .

Bi me pa zanimala rešitev tvoje situacije - tudi na ringaraji se večkrat zgodi, da eden od partnerjev vlaga v nepremičnine drugega ali tretjega - in se situacija "ureja" šele, ko do problema pride.

(odgovor članu ursa000)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
14.2.2011 8:46:30   
kristinaj
ha ha ha....
ne bodi neumna in slepa od zaljubljenosti,,,, nepremičnina naj bo v celoti napisana nate in naj ti ne misel ne pride, da bi jo na njega napisala...

naredi takole.... ti vzami krediti za preostalih 35000 nič fantu nalagat, da ne bo nekoč od tebe tega zahteval nazaj..... opremo pa skupaj kupita... ker če gresta narazen je bolje, da ti vzame kavč in tv, kot pa polovico stanovanja, v primeru da bo nanj pisana.... !!!!

še 1x... ne bodi naivna in ne vpisuj fanta kot polovičnega lastnika.... on ne sme imeti veze s tvojim stanovanjem, ker glede na današnje čase, ko jih je vse več narazen.... NE naredi tega!!!! iz srca ti svetujem, pa imej ga še ne vem kako rada... na prvem mesti si vedno ti in TVOJE stanovanje..

jaz bi takole naredila in vem, da se ne bi tepla po glavi.. mogoče bi še kakšnega odv vprašala kaj je najbolje, katero pogodbo, da mi v primeru, če greva narazen, stanovanje ostane v celoti...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu ursa000)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.2.2011 10:50:31   
Nika v službi
Ali si edinka? V tem primeru bo tudi darilna ok (predpostavljamo pač, da starša vložka ne bosta hotela nekoč nazaj), če pa je v družini več otrok, torej, če imaš brata/sestro, potem je izročilna pogodba absolutno bolj na mestu.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.2.2011 13:49:49   
ursa000
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

ha ha ha....
ne bodi neumna in slepa od zaljubljenosti,,,, nepremičnina naj bo v celoti napisana nate in naj ti ne misel ne pride, da bi jo na njega napisala...

naredi takole.... ti vzami krediti za preostalih 35000 nič fantu nalagat, da ne bo nekoč od tebe tega zahteval nazaj..... opremo pa skupaj kupita... ker če gresta narazen je bolje, da ti vzame kavč in tv, kot pa polovico stanovanja, v primeru da bo nanj pisana.... !!!!

še 1x... ne bodi naivna in ne vpisuj fanta kot polovičnega lastnika.... on ne sme imeti veze s tvojim stanovanjem, ker glede na današnje čase, ko jih je vse več narazen.... NE naredi tega!!!! iz srca ti svetujem, pa imej ga še ne vem kako rada... na prvem mesti si vedno ti in TVOJE stanovanje..

jaz bi takole naredila in vem, da se ne bi tepla po glavi.. mogoče bi še kakšnega odv vprašala kaj je najbolje, katero pogodbo, da mi v primeru, če greva narazen, stanovanje ostane v celoti...

Hvala za mnenje, čeprav sploh nisem spraševala tega. Ne vem, zakaj nekatere podajate mnenja oz. se vtikujete v nekaj kar prvotni avtor teme(v tem primeru jaz) sploh ne sprašuje oz. ga ne zanima?

Pa da že potešim to babjo radovednost. Pri vsem niti ne gre za zaljubljenost, zakaj taka odločitev. Gre bolj za stvari iz preteklosti in tudi trenutne sedanjosti glede financ v povezavi z fantom, starši in mano, ki vam jih pač nisem povedala, ker jih nisem dolžna, zakaj sem se tako odločila in po današnjem pogovoru s starši se tudi oni strinjajo s tem...

Nisem edinka, vendar je ta problem že rešen, če imate v mislih dedovanje, nujni delež, itd...

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.2.2011 14:03:47   
Nika v službi
Ja, če je potomcev več in če glede dedovanja ni urejeno, lahko bratje/sestre kadarkoli izpodbijajo darilno pogodbo. Izročilna pa to onemogoča, saj se morajo z njo strinjati.

Jaz bi se vsekakor odločila za izročilno.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu ursa000)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.2.2011 17:51:07   
Poka
Hm... tole je res vprašanje za odvetnika, pa tudi če ne sprašuješ za nasvet, bi ti ga dala - ne prepisuj nepremičnine na fanta, dokler ne bosta res dolgo skupaj in bo tudi odplačal svoj del, pa po mojem niti tvoji ne bodo za to.

Če se poročiš in ločiš, gre pa po mojem tako na pol... razen če obstajajo kake predpogodbe...

Midva imava hišo in nisva poročena in sem vložila kar nekaj denarja ampak bistveno manj kot moj. Nepremičnina je zaenkrat pisana na mojega. Če bi šla narazen, bi bil problem, ker bi se mogla sporazumno pogovorit o deležu... Po mojem, ko se to zgodi, lahko ugotoviš da je nekdo čisto drugačen človek :))

Poznam zgodbe... :) Raje ne veš - ene 90% se jih skrega na smrt... tudi v žlahti.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.2.2011 18:06:22   
ČebelicaMaja
Sklepam, da tvoj fant želi imeti pravno urejeno, v primeru vlaganj če bi se razšla-
v mojem primeru je bilo takole:
Pri prvem stanovanju je bil moj mož moj fant in mi na kraj pameti ni padlo, da bi karkoli prepisala na njega- kupil je nekaj omar in to je bilo to... (zakaj na kraj pameti, ker sta se moja dva ločevala 18 mesecev, preden je sodišče določilo od koga bo kaj...)

Drugo stanovanje sva kupila iz mojega in nekaj je dodal moj takrat že mož ter njegovi starši- napisali smo name 4/5 nanj 1/5 stanovanja.

Sedaj pa imava 2 otroka in sva skupaj kupila hišo sva pa 50/50 lastnika- ampak je vseeno drugače ko si enkrat poročen, imaš skupaj otroke in malo bolj poznaš človeka... jaz predvsem ne bi hitela, saj lahko zapišete klavzulo, da se mu npr v primeru razhoda vrne vložena polovica od 35000€ (pa zapisat je treba ali se upošteva revalorizacijska stopnja ipd...ker npr le ta in obresti lahko bistveno povečajo znesek)...

Meni se darilna pogodba zdi pozitivna edino v smislu davka, da ga pač ne plačaš, ni pa čisto nič "varna"... mi smo v enem primeru naredili kar fiktivno kupoprodajno pogodbo, od nje plačali davek in to je bilo to... jo pa ne more nihče izpodbijat... tako nam je odvetnik svetoval.

to so res pomembne stvari... privošči si odvetnika.

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?