Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: regres za 4 urni delovnik 8.2.2011 18:44:26
|
|
|
|
Kerensa*
|
Polovična zaposlitev, polovični regres.
|
|
|
|
RE: regres za 4 urni delovnik 8.2.2011 18:56:01
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Polovična zaposlitev, polovični regres. Ni nujno. Če je polovičen delavnik na podlagi invalidske zakonodaje (4urni invalid) ali na podlagi zakona o starševskem varstvu (skrajšani delovnik do otrokovega tretjega leta), potem ti pripada celoten regres. Če pa si zaposlena po lastni volji ali potrebe delodajalca na tem delovnem mestu za 4 ure, potem pa ti pripada pol regresa. Mislim, da se tudi delodajalec lahko odloči drugače, če želi.
|
|
RE: regres za 4 urni delovnik 8.2.2011 18:58:11
|
|
|
|
Kerensa*
|
Če si polovično zaposlen zaradi odločbe invalidske komisije ali starševstva, potem ti razliko do polnega delovnega časa (oz. zavarovanja oz. plačila prispevkov) krije/ta ZPIZ ali MDDSZ, tako, da tudi iz tega naslova (posledično) dobiš polni regres. Če si pa t.i. prostovoljno zaposlen za 4 ure, potem ti pa razlike ne krije nihče - in tudi druge polovice regresa ne.
|
|
|
|
RE: regres za 4 urni delovnik 8.2.2011 19:35:49
|
|
|
|
zmajaz
|
Samo tole ne bo čisto res Kerensa - delodajalec je tisti, ki ti mora v teh primerih izplačati cel regres, ne data polovice regresa ZPIZ oz. MDDSZ, ki sicer krijeta polovico prispevkov.
|
|
RE: regres za 4 urni delovnik 8.2.2011 19:41:28
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ne, ne - saj ni bilo mišljeno, da izplačati ZPIZ ali MDDSZ. Mišljeno je bilo, da ti pripada celoten regres (ki ga izplača delodajalec) na podlagi odločbe ZPIZ-a ali MDDSZ-ja.
|
|
|
|
RE: regres za 4 urni delovnik 8.2.2011 20:15:21
|
|
|
|
zmajaz
|
Aja - to pa ja. Sorry za misunderstanding.
|
|
RE: regres za 4 urni delovnik 9.2.2011 10:32:16
|
|
|
|
tajtaja
|
Jaz sem delala 4-urni delavnik (pravica iz starševstva) in sem dobila cel regres!
|
|
RE: regres za 4 urni delovnik 9.2.2011 10:53:04
|
|
|
|
tikatoka
|
Jaz sem tudi 3 leta nazaj delala polovični delavnik (4 ure) pa sem dobila celi regres. Je bila potreba delodajalca za samo 4 ure. Sicer ne vem ali je zdaj kaj drugače, takrat mi je pripadal celoten regres, malica pa tudi dopusta imaš enako kot za 8 ur.
|
|
|
|
RE: regres za 4 urni delovnik 15.2.2011 10:00:03
|
|
|
|
tilči
|
pripada ti celoten regres.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?