|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nastop porodniške
7.2.2011 9:55:27   
Matejusska
Prijateljica bi rada nesla papirje za porodniško na CSD čim kasneje, in sicer zato, da se ji upošteva čim več zadnjih plač, saj je dobila pred kratkim povišico. Ker bo pred nastopom porodniške koristila še dopust, jo zanima, kaj če se zgodi, da bo šla na dopust in porodniško prej kot bo dobila odločbo iz CSD - itak jo bo nesla vsaj 2 ali 3 tedne prej, ampak če se slučajno zgodi, da dobi odločbo ko bo že na dopustu, s čim dokaže delodajalcu na kateri dan nastopi porodniško (saj verjetno na odločbi piše, kdaj jo nastopi ali kako?)? Jaz ji žal ne znam pomagat, ker sem rodila prezgodaj in sem rodila še pred nastopom porodniške.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nastop porodniške
7.2.2011 10:00:27   
zmajaz
Porodniški dopust nastopi točno 28 dni pred PDP - če ni prepričana, ali sama prav računa, naj vnese PDP na tejle strani, pa ji bo napisalo točni datum nastopa porodniškega dopusta: KLIK

Vlogo za porodniški dopust pa je treba oddati najpozneje 30 dni pred PDP = 2 dni pred nastopom porodniškega dopusta, če želi, da se ji upošteva čim več plač, naj odda čim pozneje. Pa nima veze, če porodniški dopust nastopiš preden sploh dobiš odločbo - saj ti že ob oddaji vloge na CSD tudi povedo točen datum nastopa.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.2.2011 10:04:08   
vesna_b
dan nastopa porodniške dobi delodajalec direktno iz socialne, saj je pisno obveščen - o datumu nastanka in času trajanja.

čim kasneje oddat - razlike je lahko kvečjemu kake 2-3 tedne, tako da lahko pridobi samo 1 plačo
oddaš lahko 60 dni prej PDP, porodniško nastopiš 4 tedne pred PDP, torej 28 dni pred PDP.

torej mora ona odnest papirje vsaj kakih 5-6 tednov pred PDP-jem, čeprav veseli je ravno ne bodo user posted image , ker raje vidijo, da dobijo prej

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.2.2011 10:07:00   
vesna_b
no, očitno lahko tudi kasneje, čeprav pri nas vem, da so tečne, če oddajaš zadnji teden user posted image

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.2.2011 10:10:37   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b
no, očitno lahko tudi kasneje, čeprav pri nas vem, da so tečne, če oddajaš zadnji teden user posted image

Njihov problem - zakon določa, da se odda med 60 in 30 dni pred PDP. Meni je pa celo sama svetovalka rekla, da naj oddam 2 dni pred nastopom porodniške, da se mi je še zadnja plača lahko štela zraven, ker bi jih sicer imela samo 6, tako pa sem jih potem imela 7.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 7.2.2011 10:11:22 >

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.2.2011 10:13:53   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: vesna_b

torej mora ona odnest papirje vsaj kakih 5-6 tednov pred PDP-jem, čeprav veseli je ravno ne bodo user posted image , ker raje vidijo, da dobijo prej

Jaz sem oddala 5 tednov prej - ne za drugega, ampak do 4 tedne prej ne bi bilo nobenega nakazila več. Nihče ni niti omenil, da sem pozna. Če bi imela PDP 15. v mesecu, plačo pa tudi 15. v mesecu (in bi seveda imela tekoči mesec višjo plačo kot 1 leto nazaj), bi pa odnesla zadnji dan. Tako da - odvisno od datuma. Definitivno pa je lahko razlike samo v eni plači (kar je pa lahko bistvena razlika, če recimo imaš tisti mesec izplačano kakšno stimulacijo/nagrado za doseganje planov, ki se izplačuje samo enkrat letno - tako da ja, včasih se to res splača!).

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 7.2.2011 10:14:40 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu vesna_b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.2.2011 15:14:53   
mate0ja
Skoraj tri leta nazaj sem tudi sama isto špekulirala. Oddala sem 14 dni pred nastopom porodniške. Delodajalca obvestiš o datumu nastopa porodniškega dopusta z nekim dokumentom, ki ga izda ginekolog (vsaj meni ga je). Sicer pa kljub temu, da pravočasno ne oddaš dokumentacije za izračun nadomestila, ti le to pripada. Tko da če imajo gospe na sociali probleme z neprijaznostjo je to njihov problem. Ampak kaj je pet minut posklušat zdolgočaseno uslužbenko proti temu, da imaš 12mesecev nekaj eur več na računu. 

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Katero vodo pijete?

Katera ustekleničena voda vam je najboljša?

Radenska (11%)

Costella (17%)

Zala (13%)

Dana (10%)

Jana (4%)

pijem vodo iz pipe (46%)

Število vseh glasov: 13559

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!