|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umivanje triletnika
5.2.2011 6:41:06   
teja28
torej...najprej zobje. kako vam uspe umivat zobke priporočljive 3 minute user posted image  ker meni rata ravno ene pol minute, potem je pa že čisto živčen in ni varjante, da ga obdržim na mestu z odrtimi usti.
druga stvar ... lulček. nikakor ga umit, ker si sploh ne pusti ga dotaknit. kožica mu ne gre nikamor in očitno ga je enkrat malce zabolelo, ko smo poskušali in sedaj ni varjante, da karkoli premikamo, da bi vsaj dobro umili.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: umivanje triletnika
5.2.2011 7:27:16   
RAKICA2007
ker imam punčko, ti bom odgovorila samo na prvo vprašanje;

jaz nikoli ne štopam, koliko časa si zobke umivamo,... naredim pa takole, čisto malo zobne paste ji dam na krtačko in si sama zobke umiva, ko je proti koncu, dodam še ''''zase'''' zobno pasto in nato ji zobke do konca umijem jaz... je pa res, da si zelooo rada umiva zobke in če se le da samaaaaa tudi po 3x na dan...user posted image
poiskusi takole, da si najprej sam umije zobke, popraviš pa ti. Pa še dobro se mu bo zdelo, ker je že sam takooo velik, da stvar obvlada...user posted image

Upam, da ti uspe user posted image

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.2.2011 7:49:35   
urška
zaradi lulčka pa k pediatru da vam da napotnico za naprej. sicer boste itak imeli sistematiko pri treh letih in bo tam pediater pogledal tudi to in vam najverjetneje sam svetoval kaj in kako naprej. pri treh letih mora kožica že čisto normalno dol.

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2011 8:41:16   
razigrana
S tem, da mora kožica pri treh letih že dol, se ne strinjam. In vse je odvisni od P. Če otrok nima težav, je vseeno, če ne gre čez tud pri 5-ih letih. Drugo je, če ima otrok zaradi tega težave. Sin je bil decembra star 4 leta, pa mu gre kožice čez glavico šele dobra dva meseca. In nihče ni kompliciral zaradi tega.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.2.2011 9:26:43   
Najaa
Jaz tudi ne štopam umivanja zob. Še pri sebi ne. Pri tamalih je tako,d a si najprej sami umijeta pol pa še jaz mal zdrgnem. Zdej en dan je to bolj drug dan manj... Važno, da se navadita umivat zobke in za enkrat imata obe lepe.

(odgovor članu razigrana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.2.2011 10:32:44   
pajkica
Mi smo imeli ravno ta teden sistematski zobozdravnika pri treh letih. Zobozdravnica je rekla, da pri triletniku imaš 20 sekund na voljo, da umiješ zobe, potem že ne pustijo več. Predlagala je, da si jih tudi sami umijejo in ker si oni umijejo samo sprednje moraš ti začeti pri zadnjih in se pač spraksirati da mu jih umiješ hitro. Triminutno umivanje res ni potrebno.

Glede lulčka ti ne znam svetovat. Naš je imel enkrat vnetega in ga je peklo in ker je ugotovil, da mu krema s katero sem ga mazala pomaga je še sam prosil, da mu ga umijem in namažem. Potem pa se je navadil in pod tušem kar sam da kožico dol in ga umije.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.2.2011 12:35:27   
mini86
men je bistvo kako otroku umijem zobe ne pa kok časa mu jiih..dobro naš je mlajši in bolj ko ne gre za to da dobi občutek, navado..ne rabš gledat na uro..

nš pod tušem pusti in mu zmeri rečem..no zdej bova dala pa luliju ku ku..in pol pusti..probaj kej tko..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.2.2011 16:41:29   
liliana
Tudi jaz imam deklico, zato lahko povem samo o zobeh....nikoli ji še nisem umivala zob 3 minute.....ampak zgolj nekaj sekund....

Če sem iskrena, tudi sebi ne umivam tri minute......

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
5.2.2011 22:32:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu teja28)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.2.2011 22:34:12   
mišk
Mene pa zanima, če vaši triletniki že pljuvajo zobno kremo ven, al jo še pogoltnejo?
Ker jst obema hčerkama še vedno zobe umivam leže, ker tako najdlje zdržita odprtih ust in tud jst najlaže dosežem vsak kotiček. Seveda pa posledično zobno pasto "goltata". Dam je seveda minimalno količino in tisto za majhne otroke, ki je ni potrebno izpljunit.

V glavnem, kdaj ste vaše začele navajat na pljuvanje paste?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
5.2.2011 22:58:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mišk)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.2.2011 12:19:14   
marjetica8
Naš je sicer dosti mlajši (21m), ma mamo že od začetka težave z umivanjem zob. Zdej smo ubrali nasledno taktiko: Ga posedem na en stolček k ga ma v kopalnici, potem mu dam ščetko da najprej sam umije zobke medtem ko si jih umijem tudi jst. Potem dam na ščetko malo njegove paste in da glavo nazaj, tko da gleda lučko: in pol se dereva "aaaaaaa....eeeeeeee...oooooooo.....uuuuuuuu....iiiiiiiiiiiii" in ta čas jst lepo opravim delo do koncauser posted image  Mali niti ne ve kdaj mu umijem zobe in to prou rad počne, tko da že sam odpujsa v kopalnico ko rečem "zobke umit"user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
6.2.2011 18:56:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mišk)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.2.2011 19:36:39   
CatJa
Umivanje zob je ena od zadev, ki se pri nas mora, zlepa ali zgrda. Seveda sta oba imela fazo ko ne bi, tako da je bilo treba mal več animacije, zdaj ni več problema pri nobenem. Mali, še ne triletnik, se tu in tam še kdaj upre, pa mu pač razložim, da če drži usta skupaj, bo stvar manj prijetna.
To, da daš otroku ščetko je O.K., da bi si jih pa kar sam "umil", pa ni variante, da si jih kvalitetno.

Lulček pa kolker je šla kožica dol, nikoli na silo. Malemu še zdaj ne gre.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.2.2011 11:22:12   
Sofi
Moja fanta (4 in 5) si sama umivata zobke, jaz na koncu temeljito zaključim, pri petletniku še to ni več pravilo. Ampak nismo imeli nikoli težav, že od dobrega leta to počneta sama (takrat seveda brez paste), od tretjega pa pljuvata ven in res dobro umivata, bi rekla, da dlje kot tri minute. Zobozdravnica ju pa vedno pohvali, kako so čisti in zdravi zobki in imata še večje veselje.

Glede kožice na lulčku pa tako. Vedno smo umivali lulčka in kožico dol vlekli, tako da jima je to čist normalno in se tako umivata tudi sama. Seveda tudi tukaj jaz na koncu malce pomagam. Pri obeh gre kožica povsem gladko od tretjega leta naprej.

Mislim, da je treba pač pravilne postopke  ubrat že takoj na začetku in otrok s tem živi in mu je edino tako tudi normalno. Kar se Janezek nauči, to Janezek zna.user posted image

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.2.2011 15:31:38   
mišk
pa kaj vi res vse to delate?
omg.

Yes, your god, res to delamo!user posted image  Ker vem, da ste tukaj na RR v večini mnogo bolj pametne kot jaz, sem si drznila vprašat, kako to ostale počnete.user posted image  
Sicer pa bravo za tvoja sončka!user posted image  Pri nas si zob ne umivamo po vsakem obroku, pa tudi svojima lastnima hčerkama ne zaupam, da si sami zobke umijeta dovolj temeljito. Vedno jima jst ne samo popravim, ampak v  celoti umijem zobke, ko sami končata "z delom".user posted image  
V vrtcu pa so si ravno v februarju pri ta starejši začeli umivat zobke po kosilu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.2.2011 17:59:52   
ksenija12
Pri nas (3 in 4) imamo navado, da najprej natočita v svoj kozarček vodo (uživata), si splahneta usta z vodo, potem si sama dasta pasto (spet uživata, jaz malo manj:) malo sama umijeta, nato pa še jaz zaključim, spereta z vodo in za konec izlijeta vodo iz lončka in še tega spereta. Nad umivanjem zob sta postala navdušena (se pravi, da si jih gresta z veseljem umit), ko smo prebrali knjigo Zobovilka (priporočam), prelom pa je bil, ko smo enkrat jedli makovo pecivo in sem jima po jedi rekla, naj si gresta splahnit zobe, da bosta videla, kaj se jima je nabralo v ustih (maka je zmeraj posvod dosti). In potem smo šli skupaj splahnit zobe in ko sta ven pljunila sta oba začela govori, kaj vse imata v ustih..In zdaj zmeraj gledamo, kaj vse je v ustih, preden sploh začnemo umivat (zato vedno splahnemo prej).

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.