|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pijančevanje in odnos z vnuki
6.2.2011 0:55:51   
katipi
Alkohol? NE, HVALA!!! user posted image

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
6.2.2011 17:58:51   
liliana
Kaj naj bom spet jaz tista, ki bo zavoljo ljubega miru in kulturnih odnosov ponovno delala prve korake k spravi...do naslednjega alkoholnega konflikta.

Če smatraš, da je vredno, da otroka vidita stare starše in stari starši njih, boš naredila prvi korak.....

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.2.2011 8:23:31   
Nenya
Zelo te razumem, ker sem sama otrok iz alkoholne družine. Nihče, ki tega ni dal skozi ne more razumeti kako se počutiš, ko ti že n-tič prelomijo obljubo da ne bodo pili, ko te pustijo na cedilu.
Zame tukaj ni nobenega pretiravanja s tvoje strani, edino kar je te razumem, kako te trga ko imaš naenkrat svoje starše rada obenem pa te znova prizadevajo s svojim vedenjem in pitjem - se počutiš kot da pri častnih starših nimaš nobene veljave, jim nič ne pomeniš.

Tvoja starša sta bolnika, oba sta že tako dolgo ujeta v svoj alkoholni ples, da ti ne moreš kaj dosti narediti ZA NJIJU, ZA SVOJO DRUŽINO pa lahko. Užaljenost tvoje mami in ignoriranje je samo njen način manipuliranja s tabo, ker ve, da boš ti popustila in znova navezala stike.
Meni je nesprejemljivo, da pijeta ko je na obisku kateri od tvojih otrok, če jih nimata rajši od alkohola, niti toliko da bi počakala tistih nekaj ur ko so otroci tam, pol pa nič. Ne pravim ti da ukini obiske, ampak delaj vedno le tako - pridete skupaj, če sta pijana pozdraviš, se obrneš in odideš. Otrokom boš morala pač letom primerno razložiti, da stara starša nimata časa za njiju, kadar sta opita.

Tudi sama sem kot otrok in kasneje poskušala marsikaj, da bi očeta odvrnila od pijače - žal ne moreš narediti čisto ničesar. Mene je rešil odmik, distanca in ponavljanje pri sebi, da njegovo pitje ni moj problem ampak njegov, da to da mu mati znova in znova tolerira milijon enih stvari tudi ne. Kaj želim povedati? Nehaj igrati mirovnico, posrednico, medicinsko sestro, tolažnico itd. ker s tem ne boš ničesar popravila ali dosegla - le ti boš prizadeta, ker te spet vlečeta v njuno norost. Bolna sta oba oče in mati in najhuje in najtežje je nam, otrokom iz takih družin sprejeti da ni moč ničesar spremeniti. Moj oče je šel na zdravljenje ko se je sam odločil, ko je njemu pebilo plafon, nič prej. Na srečo je to sovpadlo s tem ko je dobil prvo vnukinjo in so mi bile scene, ki jih doživljaš ti večinoma prihranjene.

Imaš svojo družino, uživaj v njej in se potudi, da ti lepih trnutkov ne bo zastrupljalo to, kar imata tvoja starša - zdaj nisi več odvisna od njiju, nisi več nemočen otrok, zato ne pusti materi da te postavlja v položaj otroka in izsiljuje, tega ti ni treba več trpeti!

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 28
7.2.2011 10:12:46   
jeannetka
Nenya, če dovoliš...podpis.

Tudi sama sem iz take družine in točno vem kako se avtorica teme počuti in se strinjam z vsem kar si napisala.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 29
9.2.2011 12:02:05   
barni
Ne bi pustila, da otroka vozijo v vinjenem stanju niti ne bi otrok pustila na obisk, če bi bili tam odrasli, ki so vinjeni. Pa naj bo to kdorkoli, starši gor ali dol. Pač jih ne bi videli, če bi bilo tako. Če ne zmorejo biti trezni, sori, potem ne morete videvati mojih otrok.

Otroka bosta kmalu tudi sama dojela in razumela kaj je na stvari. Povej jima, ker otroci so bolj dojemljivi, kot mi mislimo.

Zate pa je bolje, da se ne sekiraš preveč, ker staršev ne boš spremenila. Morda se bosta sama, če boš bolj stroga in dosledna pri tem, da ne vidita otrok, kadar se ne držita dogovora. Žal. Otrokova varnost je na prvem mestu. Meni je grozno že to, da se vinjen usede v avto sam - lahko se zgodi, da se mu nasproti pripeljem jaz z mojim otrokom...

(odgovor članu jeannetka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
9.2.2011 20:30:48   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: BelaBrka

"mami, žalosten sem!", pa ga vprašam: "zakaj si žalosten?", pa mi reče: "ker mi je dedi rekel, naj grem k njemu, ti pa nisi poslušala in si šla kar naprej, jaz bi pa rad šel k dediju"...in kaj naj mu odgovorim na to? Seveda bi ga pustila, če dedi ne bi bil pijan. Kaj naj mu rečem? Naj mu razlagam, da je dedi pijan in da ni dobro, da je takrat zraven...?  /.../ pa sem mu takrat le rekla, da danes ne more k dediju, da pa ga bo videl jutri...
Ampak sin je bil pa na koncu žalosten, zaradi mene...

ni bil žalosten zaradi tebe, ampak zaradi nastale situacije. za nastalo situacijo pa nisi bila kriva ti, ampak onadva, ki sta bila pijana. kot si sama rekla, otroci in alkohol = no go. to dvoje ne gre skupaj. in če se tastara dva ne znata držat dogovora, pač ne moreta biti sama z otrokom. pika. tuki sploh ni kaj za razpravljat.
kaj pa rečt sinu? "sine, takole je. dedek se včasih zelo slabo počuti, ker popije nezdravo pijačo. zato mu je slabo in je siten. in če je tak, ne moreš k njemu. ko se bo deda počutil bolje, pa bomo šli vsi skupaj k njemu". evo, to bo gotovo sprejel.  

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
10.2.2011 0:41:43   
BelaBrka
Saj ne vem več kaj naj si mislim in kako naj ravnam. Kot tudi ne vem, kaj želi sedaj moja mama doseči. Od dogodka dalje se nismo videli, slišali. Meni se ne zdi prav, da bi jo klicala in "ravnala" stvari, ko pa je koneckoncev ona prav užaljeno odšla skozi vrata, češ kaj si jaz predstavljam, da si ji upam reči kaj čez njun odnos do nas, do vsega...
Danes sem odprla poštni nabiralnik in je bila notri kuverta, sinova dudica in pismo zame, ki je prispelo na njun naslov.Zraven je bil priložen listek, na katerem je pisalo da je dudo našla, da je prišla pošta zame in na koncu vprašanje, kako sta otroka ter lep pozdrav in podpis z imenom.
...ja in kaj naj zdaj jaz? Pokličem in povem kako sta otroka, ji odpišem in vržem listek v nabiralnik... ne vem no. Takšno ravnanje mi je pa res mimo. Sploh ne vem kaj naj rečem. Ne mislim se it takšnih iger. Točno ve, da lahko pozvoni in reče, da bi rada videla otroka. Tudi pokliče lahko in vpraša kako sta. Jaz se z njo nisem skregala, niti se nisem namulila. To je storila ona, ko je odvihrala skozi vrata. Jaz sem ji, kot se trudim že od nekdaj želela pokazati, povedati, da njeno ravnanje ni ok. Ampak neee, kaj pa jaz smrklja vem, kdo pa mislim da sem, ona je pa ja starejša, kaj sem pa v življenju dosegla, da bom zdaj njej pamet solila, zakaj bi me pa bilo potrebno upoštevati, a zdaj bom pa jaz njej pamet prodajala...in podobne izjave, ki jih je bilo v takšnih in podobnih primerih slišati iz njenih ust.
No seveda se sedaj muli, ona gre notri, ko nas vidi zunaj in potem gre še tako daleč, da niti pozvoni ne da bi videla otroka in mi vrgla tisto pismo in dudo tja v glavo, če sem ji po njenem že storila tako grozno krivico. Da ne govorim o dedu. Z njim sploh nisem niti ob, niti po dogodku govorila, pa se tudi on ne oglasi, ne pokliče...čaka da vidi kaj se bo zgodilo.
Res ne vem, čemu je vse to potrebno. Dokler nisem imela otrok, sem stvari sprejemala drugače, bolj prizanesljivo in vedno iskala izgovore za njiju, se prilagajala, umikala in za dobro dobrih odnosov "požrla" marsikatero žaljivko. Sedaj pa mi je to čustveno manipuliranje malce zraslo čez glavo. Ne vem, zakaj se staršem ni potrebno držati dogovorov, Zakaj sem le jaz tista ki se mora vesti spoštljivo, zakaj jima nimam pravice povedati, s čem se ne strinjam, zakaj mislita, da sta vedno vse naredila prav. Ja nista, veliko stvari nista naredila prav. Ampak jima upam to povedati? Nikakor. Moja mama bi dobila napad joka, razbijala bi okoli, da jo obtožujem, da je slaba mama, da je ona vedno tista, nad katero se vsi znašajo, da je že od nekdaj tako in da kaj pričakujem od nje, kakšni so bili šele njeni starši in koliko krivice doživlja že celo življenje. Sprožila bi torej le plaz samopomilovanja in iskanja krivcev za njeno nesrečo. Pa ne bi rekla, da je res tako grozno. Za izboljšanje življenja je potrebno dostikrat iti preko svojih miselnih blokad, stopiti iz svojih ustaljenih okvirjev in kaj žrtvovati. Kolikokrat sva ji že oba z možem stala ob strani in ji poskusila z nasveti, s takšno in drugačno pomočjo olajšati kakšno stvar, ji pomagati ampak ne, na koncu je vedno izpadlo tako, da ponujene pomoči ni sprejela, oziroma je samo kimala in potem naredila točno tisto, kar sva ji midva in še kdo bolj usposobljen v posameznih primerih svetovali, da se ji enostavno ni dalo kaj postoriti za spremembo, da sva se midva počutila kot dva smrkavca, ki govorita tja v tri dni, ona pa že najbolje ve in naredi po svoje in potem ponovno stoka kako so vsi nepravični, pokvarjeni in ji ne želijo nič dobrega.
Sem malo zašla. Če se je komu dalo brati tole moje negodovanje in samoterapijo da sem, sem izkašljala svoje tegobe, hvala, za morebitne komentarje tudi hvala.user posted image

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 32
10.2.2011 7:45:34   
nananaja
Ti si povedala svoje, sedaj ju pusti, da razmislita o tem. Ne hodi tja, ne kliči, ker se bo vse spet ponovilo. Se bo morala mama potruditi. Glede dopisovanja pa, ja, naša sovaščanka je enkrat povedala, ko je imela s sinovoma največje težave, je z njima najlažje komunicirala s pismi (s to razliko, da je bil primer obrnjen glede težav). Lahko ji otrok sam odpiše v obliki kake risbe, da vidi, da se ti ne muliš, sicer pa pusti, da ona pride do vas, a ji takoj povej, da brez  izsiljevanja, samopomiljevanja in podobnih stvari.

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
11.2.2011 8:11:16   
kalbo
No tukaj je problem širši, kot si ga na začetku opisala in kozarec, dva, tri, pet vina je še najmanjši problem. Tvoja mati te po domače povedano ne spoštujejo in te izsiljujejo. Ne priznavajo tvoje odraslosti. (onikanje je namerno)

Ti si tista, ki si v prvi vrsti odgovorna za svoje otroke in ti si tista, ki ima glavno besedo (soglasno s tvojim možem seveda) okoli ravnanja s tvojmi otroki, pa naj bo to kozarec vina, devanje sladkarij, prehrana, oblačenje, karkoli. Sploh ni važno, a se meni, al pa komurkoli zdi cirkus okol alkohola, sladkarij, obleke, česarkoli, pretiran, si samo ti tista, ki odločaš in zagotovo to počneš samo za dobro svojih otrok. In ne tvoja mati, ne tvoj oče, ne katerikoli drugi razen tvojega moža se nima pravice na ta način pogovarjat s tabo, ker si ti odrasla samostojna oseba in ne ena triletna smrklja.

Pa ne rabiš jima zdaj metat naprej, njunih napak. Vsi jih delamo, in zagotovo sta te vzgajala v približno dobri veri. Dejstvo pa je, da se moraš proti takšnemu izsiljevanju, joku in podobnih zmerljivkah trdno in neprizadeto postavit po robu, ker si takšnega obnašanja nikakor ne zaslužiš in to je skrajno nedopustno. Ti ne delaš nič narobe, ti samo ščitiš svojega otroka in delaš to, kar se tebi zdi dobro zanj. Če imaš prav ali ne sploh ni važno in zaradi tega nikar ne imej slabe vesti.

Lahko tudi narediš prvi korak, že za dobro tvojih otrok, samo nikar se ne pusti izsiljevat. Tvoja mati so zdaj v stiski in ona se mora naučit ravnat s svojo hčerko kot z odraslo osebo. lahko ji pri tem pomagaš, nikakor se pa ne ukloni njenemu čustvenemu izsiljevanju.

Glej, majčkeno tolerance do alkohola si lahko privoščiš, pa povabi stara dva na eno dobro buteljko po kosilu. Tako jima boš dala vedet, da te kozarček nikakor ne moti, opitost, ko sta s tvojim otrokom pa zelo.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 11.2.2011 8:26:06 >

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
17.2.2011 11:43:02   
Francl
Jaz bom tak reko. Jaz sen tudi že dedek, pa ga ruksam dobesedno vsak dan, obvezno na tešče že šnops da bolj primer, kajti ni isto piti na prazen ali pun želodec. Pol nadaljujem s kakšnim vinom. Ko je finančna kriza je tudi kakšna čmiga, kot mi tu rečemo, ko pa ne , pa tudi kaj boljšega pade na mizo, reicmo kakšni traminec. VPrlekiji nam vina ne zmanjka. No, pa sem dedek,pa tudi vnuki pridejo, sicer so še mali, ali vseeno. Bolj sem pijan, bolj se mamo lepo. Sicer jih ne vozin okoli takšen, ampak delam razne štose z njimi, kar trezen nikoli ne bi počel.  Pa se zato majo fino. Pa hčera jim vedno da s sabo flašo za dedeka, da mi prinesejo. Pa so srečni ko vidijo kak se mi oči zasvetjo pa sline pocedijo. Kaj češ lepšega ko vnukec vidi svojega dedija srečnega? Jaz ga pijem, oni so srečni, babica se sicer dere pa tudi kakšna ponev kdaj leti mimo glave, ampak to je del našega življenja. Dedi je sicer tudi včasih zadet ko mina, pa blebeta in renči, ampak so tega vajeni.

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
17.2.2011 12:03:00   
Janyna
Pri meni tud ne bi bilo kompromisov, če bi mi starši mojga otroka prevažal v pijanem stanju, to je ena stvar od kater ne odstopam. Jaz bi verjetno ravnala enako in otrok sam s starimi starši ne bi več puščala. Kakšna je pa situacija pa ti najbolje veš, takole na pamet sodit je težko.

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
17.2.2011 12:04:29   
Janyna
IZVIRNO SPOROČILO: Francl

Jaz bom tak reko. Jaz sen tudi že dedek, pa ga ruksam dobesedno vsak dan, obvezno na tešče že šnops da bolj primer, kajti ni isto piti na prazen ali pun želodec. Pol nadaljujem s kakšnim vinom. Ko je finančna kriza je tudi kakšna čmiga, kot mi tu rečemo, ko pa ne , pa tudi kaj boljšega pade na mizo, reicmo kakšni traminec. VPrlekiji nam vina ne zmanjka. No, pa sem dedek,pa tudi vnuki pridejo, sicer so še mali, ali vseeno. Bolj sem pijan, bolj se mamo lepo. Sicer jih ne vozin okoli takšen, ampak delam razne štose z njimi, kar trezen nikoli ne bi počel.  Pa se zato majo fino. Pa hčera jim vedno da s sabo flašo za dedeka, da mi prinesejo. Pa so srečni ko vidijo kak se mi oči zasvetjo pa sline pocedijo. Kaj češ lepšega ko vnukec vidi svojega dedija srečnega? Jaz ga pijem, oni so srečni, babica se sicer dere pa tudi kakšna ponev kdaj leti mimo glave, ampak to je del našega življenja. Dedi je sicer tudi včasih zadet ko mina, pa blebeta in renči, ampak so tega vajeni.

Ja prav imaš in vsi tle gor ti ful verjamemo. Ti je mal dolgčas a ne. user posted image

(odgovor članu Francl)
Neposredna povezava do sporočila: 37
17.2.2011 12:16:52   
Janyna
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Jaz imam tud tasta, ki ga rad spije, samo je takrat ko je v rožcah dobre volje , malo bolj glasno govori, ampak se skoz heca (seveda hecanje v takem, da gre nam to na živce, ker je nekako tečno), samo nič nesramen, žaljiv, ipd. Če ga vidi sin takega mu nič ne razlagam, zakaj je tak, niti ne vpraša.

Na tvojem mestu je seveda zgodba drugačna. Jaz bi vztrajala, da se z njim v avto otrok ne sme usedit, če jima ne zaupaš seveda, da pri tem nista nič spila. Se mi zdi pa malo mimo, da se nisi ustavila tam in na hitro pozdravila njegovega dedka, če te pa vpraša zakaj je čudn, pač poveš, da je dedi spil malo preveč alkohola in da takrat so ljudje taki in mu poudariš, da tak ne smeš vozit avta ipd. Ker dejstvo je, da se bodo naši otroci tudi napili, pa najbrž ne samo enkrat in ni alkohol problem, problem je zmernost. vcepit jim moramo to, da bodo pri tem zmerni in da so nulanula šoferji. Da si pa delamo utvare, da ne bodo pili, je pa neumno.

pa vztrajaj pri tem, da ne pijeta takrat, ko sta otroka v varstvu pri njima. Tu seveda mislim, na to, če gre to pitje alkohola v to skrajnost, da sta omotična ipd. Če je to kozarec vina pri kosilu, je seveda "sprejemljivo", ampak iz tvojega pisanja sklepam da gre za veliko več. Žal.

Pa srečno!!!

To se pa tudi jaz strinjam. Jaz bi otrokoma razložila zakaj je tako in kje je problem, pač na nivoju otroka.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
17.2.2011 12:30:21   
Francl
IZVIRNO SPOROČILO: Janyna

IZVIRNO SPOROČILO: Francl

Ja prav imaš in vsi tle gor ti ful verjamemo. Ti je mal dolgčas a ne. user posted image
Me sploh ne briga mi kdo verjame ali ne. Vnuki moji malo bol radi svojega pijanega dedija kot marsikeri treznega. Pa trezen jin sploh ne bi bil zanimif, komu je zanimif tečnež? Če ne bi blo šnopsa pa vina pa pira bi blo živleje zame prazno, Pa tudi za moje vnuke.

(odgovor članu Janyna)
Neposredna povezava do sporočila: 39
18.2.2011 20:54:05   
ronja
Sedaj pa mi je to čustveno manipuliranje malce zraslo čez glavo.

Verjamem - vzemi to kot motivacijo, da te ne vrže spet v vrtinec.
Ne vem, zakaj se staršem ni potrebno držati dogovorov, Zakaj sem le jaz tista ki se mora vesti spoštljivo, zakaj jima nimam pravice povedati, s čem se ne strinjam, zakaj mislita, da sta vedno vse naredila prav.

Zato, ker se še nista sprijaznila s tem, da si odrasla oseba, ki ima enake pravice kot onadva. Zanju si še vedno otrok, ker bi jima bilo tako bolj prav - otroke je lažje manipulirat in vse oprostijo, ker tako zelo rabijo potrditev od staršev. Ampak ti si že velika in lahko greš čez to.
Ja nista, veliko stvari nista naredila prav. Ampak jima upam to povedati? Nikakor. Moja mama bi dobila napad joka, razbijala bi okoli, da jo obtožujem, da je slaba mama, da je ona vedno tista, nad katero se vsi znašajo, da je že od nekdaj tako in da kaj pričakujem od nje, kakšni so bili šele njeni starši in koliko krivice doživlja že celo življenje. Sprožila bi torej le plaz samopomilovanja in iskanja krivcev za njeno nesrečo.
No, tole je bilo pri moji mami zelo podobno, samo da sem ji jaz povedala, kar sem smatrala za narobe. Zdaj je moja mama čisto druga, samo je pa precej garala za to, tako da samo kapo dol!

Kaj naredi? Nič. Pusti, da sama razmisli, lahko ji napišeš pismo, da se lahko pogovorita, če želi, vendar da ne misliš plesat kot bo ona piskala. Poveš odločno, da si odrasla oseba in pričakuješ takšen odnos. Ni treba, da se strinjata, vseeno pa si zaslužiš enako mero spoštovanja.

Če se pa kdaj tudi ti sprašuješ, kaj si ti, smrklja, dosegla v življenju, ti dam odgovor: vzgojila si otroka brez alkohola, brez tistih groznih izkušenj, ki tebi niso bile prizanesene. In to je že nekaj.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu BelaBrka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?