tybysy
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi Eno vprašanje: Koliko in katere vozičke z ''vzhoda'' si imel/a oz uporabljal/a, da lahko tridiš zgornjo navedbo? Drugo: lupince, ki so priložene, lahko tudi odkloniš oz je ne uporabljaš in si lupiš otroški sedež, ki je najbolj kvaliteten znotraj cenovnega okvirja, ni nujno pa, da je komplatibilen z vozičkom. Torej, če se pogovarjamo o udobju/kvalitetiž/uporabnosti vozička, ne dajajmo največjega poudarka lupinici, za katero itak se vsak odloča sam. Jaz imam tudi Lux4kids voziček in sicer Q7. Pa mi je malo žal, da sem ga kupila. Lupinica je res katastrofa - imam občutek, kot da bi otroka položila v kartonsko škatlo. Res ne vliva nobenega občutka varnosti. Je zelo globoka in ko se ven vzame podloženi del, se naredi kar pravi kot (če me razumete). Druge lupinice, ki sem jih videla, niso tako globoke. Košara je velika, kar je super, ker je naša tamala dolginka. Vendar pride na leseno dno samo neka tenka umetna ovčka, zato sem morala kupiti in oblikovati še dodatno peno, da sem jo malo podložila in da ji je bolj toplo. Športni del ne gre v čisto vodoraven položaj, zato otrok stalno drsi dol, in tisti del za nogice ne gre čisto gor, zato nogice malo visijo (zoprno pri majhnem otroku). Strehica je prišita na športni del, zato se zimska vreča (ki je ni v kompletu) ne da dobro pritrditi. Kolesa so katastrofa! Vzela sem penasta, ker sem se bala, da mi dobavitelj ne bo zagotovil zračnic. Zdaj so kolesa polna kamenčkov, ki jih moram sproti odstranjevati - se čisto zarijejo v kolo. Zaščitna mreža proti mrčesu je neuporabna, ker je tako površno zašita, da nič ne drži. V celoti je izdelava vozička slaba (šivi na blagu, napake na kovinskih delih...). Pokrivalo za noge pri športnem delu ful grdo stoji in se ne prilega vozičku. Voziček je težko vodljiv; jaz sem se nekako navadila, babice pa sploh nočejo z njim ven - je težek za porivat, miga na vse strani (moraš fajn držati z obema rokama). Ko se ustaviš, se sprednja kolesa obrnejo nazaj in potem ga moraš malo privzdignit (potisniti ročko navzdol), da lahko spelješ in se kolesa pravilno obrnejo. Je zelo širok in z njim ne moreš v trgovino, potrebuješ pa tudi velik avto. Zraven nisem dobila nobenih navodil, šele po večkratnem teženju mi je poslal neke slabe kopije s še slabšimi prevodi. Navodil za lupinico pa sploh ni. Poleg tega je dobavitelj oglaševal, da so to vozički priznanega nemškega proizvajalca (ne vem, če ima to še napisano na svoji strani), v resnici so pa poljski!! Skratka - pri poplavi vozičkov na trgu tega odsvetujem. Za 400 EUR se dobi kaj boljšega.
|