|
RE: podaljšanje porodniške, nič dokazano, non... 17.2.2011 8:25:02
|
|
|
|
vijolca
|
Uf, vidim, da nismo edini s temi zoprnimi nedokazljivimi alergijami. Naša je alergična na skoraj vso hrano (vse meso, žita, mleko, jajca,...) in živi bolj ali manj od krompirja, korenja, riža in banan. V vrtcu je Neocate, riž in korenje. Itak je bilo podaljšanje porodniške samo moja pobožna želja, v resnici nisem niti vložila, ker imamo vse teste negativne (imamo pa izvide za GER, kri v blatu, AD, slabo pridobivanje na teži). Kolikor vem, lahko za podaljšanje zaprosiš do otrokovega 18. meseca, mi imamo do takrat še provokacijo na mleko, vem pa, da ne rabim pričakovat kakšnega čudeža, ker samo dokazana alergija na mleko ne bo dovolj. Ne zdi se mi fer, da eni otroci bolj ali manj izpadejo iz sistema, ker imajo tako stanje, ki ni nič nenavadnega, pa zato niso upravičeni do čisto ničesar (nam bi prav prišlo poleg dodatnih 3 mesecev še vsaj Neocate na recept, da ne omenjam dodatka za posebne potrebe ali nekaj takega, ki ga dobiš, če imaš dokazano alergijo na vsaj tri osnovna živila, naša niti ne vem če sploh prenaša 3 osnovna živila... , korenje verjetno vsemogoči doktorji ne bi smatrali za osnovno živilo). Grrr, in potem dobiš izvid od alergologa, kjer piše, da otrok ne rabi nobene diete, mati tudi ne (še dojim), med vrsticami pa, da smo starši totalni kreteni. Tak pa sem stresla malo jeze še na ta forum... Se opravičujem.
|
|
|