|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podaljšanje porodniške, nič dokazano, non sto...
31.1.2011 21:47:20   
petrolejka
Živjo,

sin je imel takoj po rojstvu hude krče, 2x kri na blatu, non stop sluz v blatu. Pri 6m sva šla na alergološke teste, nič dokazano, potem k gastroenetrologu na pogovor, pri 8m spet k alergologu, nič dokazano. Do konec leta se mu na koži ni nič poznalo, nato je udarilo ven. V začetku leta 2011 sva bila podnujno sprejeta na alergološki, spet nič dokazano. Že od njegovega rojstva sem na dieti brez mleka in ml.izd., brez jajc in jajčnih izd. Je imela katera podoben primer in mogoče dobila podaljšano porodniško? Imam kakšno možnost naknadno zaprositi za podaljšanje porodniške?

Se spomniš, čigave so b'le tiste krave?
Zjutraj so tebi pojedle klobuk...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: podaljšanje porodniške, nič dokazano, non...
31.1.2011 22:05:50   
ANITA D.
Mislim da nimaš možnosti za pod. porodniške ,ker ni nič dokazano.Pri komisiji šteje samo kar je dokazano,testi pozitivni,mnenje zdravnikov.Pri nas ima hčerka dokazano alergijo na KM,jajca,lešniki in ostala oreščka in AD,in to že 4 leta,začelo se je ko je bila stara 1 mesec,sem pa dobila pod. porodniško za 3 mesece.To je moje mnenje in izkušnja.

04.09.2006 ob 19.10 uri se je nama pridružila Ines,
10.05.2010 ob 13.42 uri pa še Maša , 21.04.2011 ob 22.06 pa še ta zadnji član Denis

(odgovor članu petrolejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.1.2011 22:10:20   
Precious
Se strinjam z anito. Žal štejejo  samo izvidi. Ker drugače bi na takšni podlagi lahko  večini podaljšali.Ti  pa priporočam da mogoče greš še samoplačniško še kaj drugega testirati kar še niste. da zamenjaš praške,milo,da se izogibate konzervansov v hrani,teh e-jev itd. najboljše je da si vsak dan zapisuješ . Jaz bi mu  par danov iste sestavine dajala za jest,pisala bi si s čim je otrok prišel v stik ( kakšna žival ali kaj drugega ).  Tako sem si jaz pomagala. je bilo na začetku težko,a potem steče. je pač stara metoda tole ,a v večini deluje ;)

Včasih pa se sploh ne more ugotoviti v čem je težava

(odgovor članu ANITA D.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.1.2011 22:44:26   
sazi
Imam kakšno možnost naknadno zaprositi za podaljšanje porodniške?

Kot pravita predhodnici, brez izvidov podaljšanje ne bo odobreno. Lahko pa porodniško "podaljšaš" oz jo ponovno nastopiš, če temu tako reče tudi kasneje - in sicer najkasneje do otrokovega 18. meseca (samo zdaj ne vem ali se naj bi takrat končala podaljšana porodniška ali šele začela). Kakorkoli že, imaš še nekaj mesecev časa, da se problemi tvojega otročka izkristalizirajo (ali še bolje umirijo ali izginejo) in če dobite kakšno diagnozo, greš na podaljšanje porodniške.

Neposredna povezava do sporočila: 4
31.1.2011 23:24:12   
pajkica
Na podlagi česa pa se lahko podaljša porodniška.
Naš mali ima ledvični refluks, imava zaščito z antibiotikom, pa sva vseeno že dvakrat menjala antibiotik, enkrat bila v bolnici, kar naprej ima bakterije na vodi kljub antibiotiku in še vedno niso ugotovili kako to preprečiti.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.2.2011 7:04:50   
Sa.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: pajkica

Naš mali ima ledvični refluks, imava zaščito z antibiotikom, pa sva vseeno že dvakrat menjala antibiotik, enkrat bila v bolnici, kar naprej ima bakterije na vodi kljub antibiotiku in še vedno niso ugotovili kako to preprečiti.

Ledvični refluks se operira. Zaradi iste diagnoze je moja sestra dobila podaljšanje porodniške brez problema.user posted image

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.2.2011 13:10:04   
pajkica
Nam zaenkrat niso omenjali še nobene operacije. Bom mogla vprašati našo P. Ker pravijo, da to se bo popravilo, ko bo šel iz plenic ven.

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.2.2011 13:13:52   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: pajkica

Ja daj vlogo, odvisno od komisjije, samo pomoje boš dobila podaljšano!

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.2.2011 7:03:12   
Precious
Ledvični refluks se vedno ne operira. odvisno kakšne stopnje je.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.2.2011 17:49:21   
pajkica
Ali je od stopnje odvisno tudi podaljšanje porodniške?

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
3.2.2011 10:30:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 11
17.2.2011 8:25:02   
vijolca
Uf, vidim, da nismo edini s temi zoprnimi nedokazljivimi alergijami. user posted image Naša je alergična na skoraj vso hrano (vse meso, žita, mleko, jajca,...) in živi bolj ali manj od krompirja, korenja, riža in banan. V vrtcu je Neocate, riž in korenje. Itak je bilo podaljšanje porodniške samo moja pobožna želja, v resnici nisem niti vložila, ker imamo vse teste negativne (imamo pa izvide za GER, kri v blatu, AD, slabo pridobivanje na teži). Kolikor vem, lahko za podaljšanje zaprosiš do otrokovega 18. meseca, mi imamo do takrat še provokacijo na mleko, vem pa, da ne rabim pričakovat kakšnega čudeža, ker samo dokazana alergija na mleko ne bo dovolj. Ne zdi se mi fer, da eni otroci bolj ali manj izpadejo iz sistema, ker imajo tako stanje, ki ni nič nenavadnega, pa zato niso upravičeni do čisto ničesar (nam bi prav prišlo poleg dodatnih 3 mesecev še vsaj Neocate na recept, da ne omenjam dodatka za posebne potrebe ali nekaj takega, ki ga dobiš, če imaš dokazano alergijo na vsaj tri osnovna živila, naša niti ne vem če sploh prenaša 3 osnovna živila...user posted image , korenje verjetno vsemogoči doktorji ne bi smatrali za osnovno živilo). Grrr, in potem dobiš izvid od alergologa, kjer piše, da otrok ne rabi nobene diete, mati tudi ne (še dojim), med vrsticami pa, da smo starši totalni kreteni.

Tak pa sem stresla malo jeze še na ta forum... Se opravičujem. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.2.2011 11:06:38   
petrolejka
Res je hudo vijolca, pri vas pa sploh! In ni fer, da taki otroci oz. mamica ne dobi podaljšane porodniške. Če bi hodili na fizioterapijo, bi jo pa verjetno dobila. Glede na to, da imaš nekaj izvidov, poskusi zaprositi za podaljšanje. Mogoče ti celo uspe.

Nama je alergolog napisal, naj se še naprej drživa diete...Brez jajc in mleka. Pa sploh ne vemo, kaj ga matra. In to traja že od rojstva. Sin je pa ravno dopolnil 1 leto...Tako da bova prav kmalu šla na bioresonanco. Vse skupaj mi počasi najeda imunski sistem.

Se spomniš, čigave so b'le tiste krave?
Zjutraj so tebi pojedle klobuk...

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?