|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj naredit v tem primeru- jaz sem že čist fu...
31.1.2011 20:15:03   
Alisa
Najprej pozdravček
Najbolj da začnem kar na začetku :-)
1 Novembra me pokliče šef v pisarno in pove da me ne rabjo več, in da nista več zadovoljna z mano user posted image ( strežem kot natakarica), pravi da glede postrežbe nima pripomb in od strank tud ne, sm ostalo ne ( čiščenje wc, ....)
2. reče da odpovedni rok lahko začne tečt takoj, da ni problem z drugo nadomestitev
3. no uglavnem naj začnem iskat službo
4. in jaz rečem ok ( nekak probam bit močna) in pravim, da se bom dogovorila še doma in mu nato povem
5. po parih dneh povem da sem se odločila da naj me da na zavod, tako bi vsaj še 3 mesece prejemala nadomestilo in bi lahko mogoče končno šla v uno smer k me veseli ( delovne dobe imam 10 let, vendar skoz v lokalih in nekaj let v trgovini)
6. od novebra ko mi je rekel to do zdaj nisem še nič zvedela kako in kaj, 2x sem ga vprašala in mi je rekel sm da mi odpravnine  ne dasta in da me tako tud na zavod ne moreta dat
Zdaj pa kaj naredit;
1. če dam jaz odpoved ostanem brez vsega na zavodu, kajti poznej sem se mislila prijavit v skupino za samozaposlitev, (par mesecev bi mi pa ta nadomestilo vsaj kredit pokrival) , potem bi pa že nekak
2. če me bi pa on dal bi pa prejemala to nadomestilo, vender noče

Pri vsem tem me pa moti to, da se me izogiba, ne pride nič naokrog, ne pove nič glede tega, ne odgovarja na sms uglavnem ignorira me. Vse študetke ki pa so še tam, pa pride. Boli me to da sem šla na roke mu že od začetka zaposlila sem se za 4 h, 4 pa na roke, samo da bi njem bilo lažje, kajti začel je iz nule. Skoz se tuhtala in gledala, da sem bila skoz v službi, uglavnem ne vem več kaj naj naredim :-)
Ali če se prijavi na inšpekcijo glede mojega urnika 4 h na pogodbo, 4 h na roke, a tud jaz dobim kazen?

hvala za vašo pomoč.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj naredit v tem primeru- jaz sem že čis...
31.1.2011 20:30:32   
Precious
pa saj imaš pogodbo. Ti lepo pridi delat. ne dajej odpovedi. če te noče več,naj te odpusti. Sama ne hodi stran.

ja tudi ti lahko dobiš kazen ( no vsaj včasih je bilo to,zdaj je nek novi zakon pa ne vem točno)

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.2.2011 9:20:00   
thaiss
Pred leti se je meni zgodilo podobno. S šefom sem se spričkala, ker mi je naročil naj grem pokosit travo okoli njegove reklamne tableuser posted image  Agencija je imela namreč na črno pstavljeno tablo, in ker niso plačevali komunalnega prispevka, tam okoli niso kosili. No sej to s košenjem trave je bila samo pika na i.
No, in kar na lepem pride en dan v poslovalnico in mi reče: Sem se odločil, da je nabolje da prekineva del. razmerje, sporazumno. Delaj še do konca oktobra (to se je dogajalo julija) in potem konec.
Jaz pa njemu kako še do konca oktobra, če me ne rabiš, me ne rabiš od zdej naprej, ne pa od oktobra ko bo konec sezone.
naslednje dneve sem hodila normalno v službo, po pošti mi je poslal sporazumno prekinitev del. razmerja, katere nisem podpisala.
čez cca 14 dni me je poklical na razgovor, zakaj nočem podpisat....pa sem mu kar lepo rekla, če me ne rabiš mi dej odpoved, odpravnino in zavod za zaposlovanje.
˝Zmagala˝ sem jazuser posted image  ker nisem popustila in on se je sprijaznil s tem, da me ne more kar tako skinit. Ostala sem tam še cca 2 leti in na moje začudenje nisem bila deležna nobenih šikaniranj, mobinga itd z njegove strani.
...pa trave mi tudi ni bilo treba kosituser posted image user posted image

tako da, moj nasvet, ne pusti se jim!!!

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.2.2011 9:51:28   
zvezdan
Nikar ne podpisuj sporazuma...v to te ne more prisiliti. če ti bo hotel dati odpoved ti mora to narediti po pravilnem postopku...torej najprej namera o odpovedi nato čez par dni odpoved in nato imaš še odpovedni rok in seveda odpravnino. Če podpišeš sporazum nisi upravičena ne do odpravnine (če se zanjo ne dogovorita sporazumno) ne do "zavoda".
Hodi normalno v službo...išči vmes novo zaposlitev. V vsakem primeru, dokler ima zaposlene študentke ti odpovedi iz poslovnih razlogov ne more dati....lahko najde le krivdni razlog ali razlog nesposobnosti. Kar pa je težje.

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

vrtec
ninola

Ali ste dobili vrtec ali boste situacijo rešili kako drugače? Kako? Otrok bo,...

pri starih starših (43%)

pri prijateljici (0%)

v zasebnem vrtcu (19%)

drugje (38%)

Število vseh glasov: 58

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!